این رفتار شما به چند دلیل درست نیست: 1- تلفی او این خواهد بود که هنوز کودکش میپندارید؛ در حالی که بزرگ شده و استقلال طلب است. 2- همسالان، داوری خوبی دربارة او نخواهند داشت و با تعبیرهایی چون (بچه ننه)، (لوس) و ... او را میآزارند. 3- برداشت آشنایان و همسایگان این خواهد بود که به دخترتان اعتماد ندارید و او از این مسأله رنج میبرد. اجازه دهید فرزندتان خود به مدرسه برود تا حس استقلال او تقویت شود. او در سنی است که از همراهی با همسالان لذت میبرد و روحیة اجتماعیاش تقویت میشود. وابستگی به شما مطلوب نیست. اگر به هر دلیلی محبور هستید با او همراه باشید، دویست متر مانده به منزل از وی جدا شوید. اگر نگران مسائل اخلاقی هستید، با برخورد خوب و توجه به خواستههای منطقیاش و اظهار اعتماد پیشتوانة فرهنگی ایجاد کنید. هنگام رفتن به مدرسه از تذکرهای مستقیم اخلاقی (به نامحرم نگاه نکنی؛ ححابت را حفظ کنی، عفت داشته باشی؛ به بیراهه نروی و ...) بپرهیزید و از تذکرهای غیر مستقیم (دختر من آن قدر خوب و فهمیده است که شأن خود و خانوادهاش را رعایت می کند) استفاده کنید. اگر نگران خطرها هستید، به خدا توکل کنید؛ خود را به اقیانوس بیکران الاهی بسپارید و به حفاظت خدای بزرک و مهربان معتقد باشید. گر نگهدار من آن است که من میدانم شیشه را در بغل سنگ نگه میدارد شب تاریک و ره باریک و من مست و گرنه صد قدح، نفتاده بشکست صدقة روزانه در ایجاد آرامش برای شما و فرزندتان بسیار مؤثر است. www.morsalat.com
این رفتار شما به چند دلیل درست نیست:
1- تلفی او این خواهد بود که هنوز کودکش میپندارید؛ در حالی که بزرگ شده و استقلال طلب است.
2- همسالان، داوری خوبی دربارة او نخواهند داشت و با تعبیرهایی چون (بچه ننه)، (لوس) و ... او را میآزارند.
3- برداشت آشنایان و همسایگان این خواهد بود که به دخترتان اعتماد ندارید و او از این مسأله رنج میبرد. اجازه دهید فرزندتان خود به مدرسه برود تا حس استقلال او تقویت شود. او در سنی است که از همراهی با همسالان لذت میبرد و روحیة اجتماعیاش تقویت میشود. وابستگی به شما مطلوب نیست. اگر به هر دلیلی محبور هستید با او همراه باشید، دویست متر مانده به منزل از وی جدا شوید.
اگر نگران مسائل اخلاقی هستید، با برخورد خوب و توجه به خواستههای منطقیاش و اظهار اعتماد پیشتوانة فرهنگی ایجاد کنید. هنگام رفتن به مدرسه از تذکرهای مستقیم اخلاقی (به نامحرم نگاه نکنی؛ ححابت را حفظ کنی، عفت داشته باشی؛ به بیراهه نروی و ...) بپرهیزید و از تذکرهای غیر مستقیم (دختر من آن قدر خوب و فهمیده است که شأن خود و خانوادهاش را رعایت می کند) استفاده کنید.
اگر نگران خطرها هستید، به خدا توکل کنید؛ خود را به اقیانوس بیکران الاهی بسپارید و به حفاظت خدای بزرک و مهربان معتقد باشید.
گر نگهدار من آن است که من میدانم
شیشه را در بغل سنگ نگه میدارد
شب تاریک و ره باریک و من مست
و گرنه صد قدح، نفتاده بشکست
صدقة روزانه در ایجاد آرامش برای شما و فرزندتان بسیار مؤثر است.
www.morsalat.com
- [سایر] مادری هستم که دختر 15 سالهام را خود به مدرسه میبرم. آیا این رفتار من اشکال دارد؟
- [سایر] دختر 15 سالهام دائم خیالبافی میکند. آیا مشکلی وجود دارد؟
- [سایر] دختر 11 سالهام به شدت از مدرسه میترسد. با او چگونه برخورد کنم؟
- [سایر] دختر 8 سالهام برای رفتن به مدرسه کند آماده میشود. نمیدانم چگونه سرعت عمل او را بیشتر کنم.
- [سایر] دختر 3 سالهام انگشت میمکد، دلیل این رفتار چیست و آیا لازم است او را منع کنم؟
- [سایر] پسر 11 سالهام بسیار ولخرج است. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار را اصلاح کرد؟
- [سایر] پسر 15 سالهام در انجام وظایف و تکالیفش تنبلی میکند. علل آن چیست و آیا میشود تنبلی را درمان کرد؟
- [سایر] با عرض سلام و احترام، من هیچ الگوی خوبی برای رفتار صحیح با همکلاسان دختر در دانشگاه نمیابم. در رشته ما 15 پسر و 50 دختر تحصیل میکنند و تعامل با ایشان اجتناب ناپذیرست. بنده واقعاً دنبال راهی میگردم. باتشکر
- [سایر] پسر 6 سالهام به آتشبازی علاقه فراوانی دارد. با توجه به خطرناک بودن این رفتار، چه پیشنهادی دارید؟
- [سایر] پسر 6 سالهام اسباببازیهایش را خراب میکند. علت چیست و چگونه میتوان این رفتار او را اصلاح کرد؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه؛ در صورتی که معمولا مردم از آن حوض وضو می گیرند اشکال ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همة مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه ، در صورتی که معمولا مردم از آب آن وضو بگیرند ، اشکال ندارد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورتی که میت خواهر و برادر نداشته باشد، سهم آنان به اولادشان می رسد، سهم برادر زاده و خواهرزاده مادری بطور مساوی بین آنها تقسیم می شود و سهم برادرزاده و خواهرزاده پدری یا پدر و مادری چنان تقسیم می شود که پسر دو برابر دختر می برد، ولی اگر برادرزاده پدری، یا پدر و مادری، همه از یک برادر باشند احتیاط آن است که در مقدار تفاوت میان پسر و دختر، باهم مصالحه کنند.
- [آیت الله مظاهری] هرگاه پدر یا مادری نذر کند دختر خود را به سیّد شوهر دهد نذر آنها اعتباری ندارد، و هنگامی که دختر به حدّ بلوغ رسید اختیار با خود اوست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه پدر یا مادری نذر کند دختر خود را به سید شوهر دهد نذر آنها اعتباری ندارد و هنگامی که دختر به حد بلوغ رسید اختیار با خود اوست.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه، در صورتی که معمولاً مردم از آب آن وضو بگیرند و وضوء گرفتن مردم کاشف از اجازه عمومی باشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند ان حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه جایز نیست و اگر اطمینان به عمومیت وقف حاصل شود هر چند از وضو گرفتن مردم باشد اشکال ندارد
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه، در صورتی که از وضوی مردم از آب آن اطمینان به عموم وقفیت آن پیدا شود، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی محصل مدرسه ای نیست ولی میهمان محصلین است، وضو گرفتن او در آن مدرسه اشکال ندارد، به شرط این که پذیرفتن چنان میهمانی برخلاف شرایط وقف نباشد، همچنین در مورد کسی که میهمان مسافران مسافرخانه و یا ساکنان تیمچه ها است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر با دختر عمّه یا دختر خالة خود ازدواج نماید و پیش از آنکه با آنان نزدیکی کند با مادرشان زنا نماید عقد آنان اشکال ندارد .