برای این که دردرس هایتان موفق شوید نیاز است که مواردی که در زیر به آن اشاره می کنیم با دقت و تأمل بخوانید و بعد سعی کنید با همکاری پدر و مادرتان یکی یکی در عمل پیاده کنید. 1. توجه به خداوند: همیشه در خاطر خود بسپار که خدایی که خالق من است در همه حال حافظ من است از او که دانا، مهربان و تواناست در نمازها و داهایت بخواه که به تو و همة دوستانت در درس خواندن کمک کند و از پدر و مادرت نیز بخواه که برای موفقیت شما دعا کنند. 2. برنامه ریزی: برای درس خواندن، نوشتن، حفظ کردن درسها و بقیه کارهایت مثل تماشای تلویزیون، دیدار دوستان، بازی و تفریح خودت برنامه ریزی کن و از پدر و مادرت نیز کمک بخواه که در تنظیم این برنامه به شما کمک کنند و بدان که: موفقیت نظم در (خواب، خوراک، تفریح، مطالعه و...) 3. زمان مشخص: برای مطالعه ات زمان مشخصی را اختصاص بده سعی کن زمانی باشد که خسته نیستی و تمرکز بیشتری داری هرگز آخر شب که خسته و کوفته هستید را برای درس خواندن خود انتخاب نکنید به خاطر داشته باشید که برنامه ریزی در زمان بسیار مهم است که اگر دقت نکنید حتی از تفریح خود (بخاطر دغدغه درسهایت) لذت نمی بری. 4. مکان مشخص: مکانی را برای مطالعه انتخاب کن که 1. ساکت باشد. 2. نور کافی داشته باشد. 3. نه خیلی سرد باشد و نه گرم. 4. در و دیوارش زیاد عکس و تابلو نداشته باشد. 5. کمک آموزشی: از کتاب های آموزشی، افرادی که آگاه به درسهایت هستند کمک بگیرید. 6. کلمات سخت: هنگامه مطالعه حتماً معنی کلمات سخت را از پدر و مادر بپرسید و یا فرهنگ لغت پیدا کنید. 7. علاقه: به معلم هایت علاقه نشان بده نکات مثبت او را یادداشت کن همچنین در مورد مطالبی که می خوانید فوائد درس خواندن را در یک صفحه از دفترت یادداشت کن و از پدر و مادرت نیز بخواه که در نوشتن فهرست فوائد کمک کنند. از دیگرانی نیز فائده درس خواندن را بپرس و ضمیمه فهرستی که تهیه کرده ای کن. 8. دوست خوب: دوستی انتخاب کن که با ادب، درس خوان و منظم باشد از فرادی که دائماً می گویند درس به چه درد می خورد فاصله بگیرید. 9. دقت در زندگی افراد: زندگی افرادی که در محل شما هستند دقت کن آیا افرادی که اهل درس و مطالعه بوده اند زندگی موفق تری در همه زمینه ها برای خانوادةخود تهیه نکرده اند؟ آیا در اختلافات نرم تر و عاقلانه تر برخورد نمی کنند؟ آیا زندگی آرام و بدون دغدغه روزمره ندارند؟ و... 10. دعای مطالعه: همیشه قبل از مطالعه ات دعای زیر را بخوان و اول هر دفترت نیز آن را بنویس. خدایا! ما را با نور فهم گرامی بدار و از تاریکی جهل بیرون ببر مهربانا! درهای رحمت و محبت خودت به روی ما بگشای و از خزانة علم خودت نیز به ما ارزانی کن ( اندیشه قم )
برای این که دردرس هایتان موفق شوید نیاز است که مواردی که در زیر به آن اشاره می کنیم با دقت و تأمل بخوانید و بعد سعی کنید با همکاری پدر و مادرتان یکی یکی در عمل پیاده کنید.
1. توجه به خداوند: همیشه در خاطر خود بسپار که خدایی که خالق من است در همه حال حافظ من است از او که دانا، مهربان و تواناست در نمازها و داهایت بخواه که به تو و همة دوستانت در درس خواندن کمک کند و از پدر و مادرت نیز بخواه که برای موفقیت شما دعا کنند.
2. برنامه ریزی: برای درس خواندن، نوشتن، حفظ کردن درسها و بقیه کارهایت مثل تماشای تلویزیون، دیدار دوستان، بازی و تفریح خودت برنامه ریزی کن و از پدر و مادرت نیز کمک بخواه که در تنظیم این برنامه به شما کمک کنند و بدان که: موفقیت نظم در (خواب، خوراک، تفریح، مطالعه و...)
3. زمان مشخص: برای مطالعه ات زمان مشخصی را اختصاص بده سعی کن زمانی باشد که خسته نیستی و تمرکز بیشتری داری هرگز آخر شب که خسته و کوفته هستید را برای درس خواندن خود انتخاب نکنید به خاطر داشته باشید که برنامه ریزی در زمان بسیار مهم است که اگر دقت نکنید حتی از تفریح خود (بخاطر دغدغه درسهایت) لذت نمی بری.
4. مکان مشخص: مکانی را برای مطالعه انتخاب کن که 1. ساکت باشد. 2. نور کافی داشته باشد. 3. نه خیلی سرد باشد و نه گرم. 4. در و دیوارش زیاد عکس و تابلو نداشته باشد.
5. کمک آموزشی: از کتاب های آموزشی، افرادی که آگاه به درسهایت هستند کمک بگیرید.
6. کلمات سخت: هنگامه مطالعه حتماً معنی کلمات سخت را از پدر و مادر بپرسید و یا فرهنگ لغت پیدا کنید.
7. علاقه: به معلم هایت علاقه نشان بده نکات مثبت او را یادداشت کن همچنین در مورد مطالبی که می خوانید فوائد درس خواندن را در یک صفحه از دفترت یادداشت کن و از پدر و مادرت نیز بخواه که در نوشتن فهرست فوائد کمک کنند. از دیگرانی نیز فائده درس خواندن را بپرس و ضمیمه فهرستی که تهیه کرده ای کن.
8. دوست خوب: دوستی انتخاب کن که با ادب، درس خوان و منظم باشد از فرادی که دائماً می گویند درس به چه درد می خورد فاصله بگیرید.
9. دقت در زندگی افراد: زندگی افرادی که در محل شما هستند دقت کن آیا افرادی که اهل درس و مطالعه بوده اند زندگی موفق تری در همه زمینه ها برای خانوادةخود تهیه نکرده اند؟ آیا در اختلافات نرم تر و عاقلانه تر برخورد نمی کنند؟ آیا زندگی آرام و بدون دغدغه روزمره ندارند؟ و...
10. دعای مطالعه: همیشه قبل از مطالعه ات دعای زیر را بخوان و اول هر دفترت نیز آن را بنویس.
خدایا! ما را با نور فهم گرامی بدار و از تاریکی جهل بیرون ببر
مهربانا! درهای رحمت و محبت خودت به روی ما بگشای و از خزانة علم خودت نیز به ما ارزانی کن
( اندیشه قم )
- [سایر] راههای که یک انسان واقعا در درس و تهذیب نفس موفق شود چیست؟
- [سایر] من یک دانشجو هستم. با این که خیلی تلاش می کنم، بعضی از مطالب درسی را نمی توانم درک کنم. آیا می توانید آیاتی از قرآن کریم و یا دعایی با ترجمه انگلیسی آن را برای من پیشنهاد کنید، تا انشاء الله در درس هایم موفق بشوم؟
- [سایر] با سلام هنگام درس خواندن ناخن هایم را میجوم چگونه این عادت را ترک کنم؟در ضمن دلیل این رفتار را برایم بگویید
- [سایر] من یک دختر اول دبیرستانی هستم چون تازه به این مقطع پا گذاشته ام روش درس خواندن را نمی دانم از مشاور مدرسه ام کمک گرفتم و ایشان به من گفتند که از روش پس ختام استفاده کنم ولی من وقت کم اوردم و فقط یکی از درس هایم را به این روش خواندم لطفا من را راهنمایی کنید که چگونه درس بخوانم. ممنون
- [سایر] از چه روشی برای تربیت فرزندانمان استفاده کنیم؟
- [سایر] آیا روشی مفید برای مبارزه با شرک هست یا خیر؟
- [سایر] من خیلی درس میخوانم، حتّی بعضی مواقع صفحههای دفترم نیز هنگام امتحان یادم میآید؛ ولی جوابها را فراموش میکنم به من بگویید چه کنم تا در امتحاناتم موفق باشم و اضطراب از من دور شود؟
- [سایر] کلیدهای موفق والدین برای تربیت موفق کودکان چیست؟
- [سایر] طرز تفکر مشرق زمین با مغرب زمین؟
- [آیت الله سیستانی] اگر کسی باردار شود ناخواسته درحالی که سه هفته است میتواند به هر روشی بچه را بیاندازد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا بجا آورد نماز باطل است; چه آن قسمت ریائی واجب باشد مثل حمد و سوره و چه مستحب مانند قنوت بلکه اگر تمام نماز را برای خدا بجا آورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد یا در وقت مخصوصی مثل اول وقت یا به طرز مخصوصی مثلاً با جماعت نماز بخواند نمازش باطل است.
- [آیت الله مظاهری] اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا به جا آورد، نماز باطل است، چه آن قسمت واجب باشد مثل حمد و سوره و چه مستحب مانند قنوت، بلکه اگر تمام نماز را برای خدا به جا آورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد، یا در وقت مخصوصی مثل اوّل وقت، یا به طرز مخصوصی مثلاً با جماعت نماز بخواند، نمازش باطل است. 2 - تکبیرة الاحرام
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا به جا اورد نمازش باطل است بلکه اگر نماز را برای خدا به جا اورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد یا در وقت مخصوصی مثل اول وقت یا به طرز مخصوصی مثلا با جماعت نماز بخواند نمازش باطل است و بنابر احتیاط واجب اگر مستحباتی را که ظرف انها نماز است مثل قنوت برای غیر خدا به جا اورد نمازش باطل است
- [آیت الله بروجردی] اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا به جا آورد، نماز باطل است، چه آن قسمت واجب باشد مثل حمد و سوره چه مستحب باشد مانند قنوت بلکه اگر تمام نماز را برای خدا به جا آورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد یا در وقت مخصوصی مثل اوّل وقت یا به طرز مخصوصی مثلاً با جماعت نماز بخواند، نمازش باطل است.
- [امام خمینی] اگر قسمتی از نماز را هم برای غیر خدا بجا آورد نماز باطل است، چه آن قسمت واجب باشد مثل حمد و سوره، چه مستحب باشد مانند قنوت. بلکه اگر تمام نماز را برای خدا بجا آورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد، یا در وقت مخصوصی مثل اول وقت، یا به طرز مخصوصی مثلا با جماعت بخاند، نمازش باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که اجیر برای قضای نماز و روزه می شود اگر طرز مخصوصی را با او شرط کنند (مثلاً بگویند نماز را باید در مسجد یا در فلان ساعت بخواند) باید به شرط عمل کند، اما اگر شرط خاصی با او نکنند مطابق تکلیف خود و طبق معمول انجام دهد و در مستحبات نیز آنچه معمول است به جا می آورد و بیش از آن لازم نیست مگر شرط کنند، خواندن نماز آیات نیز تا شرط نکنند لازم نیست.
- [آیت الله مظاهری] استفاده از اماکن عمومی در غیر آن چیزی که این اماکن برای آن جهت قرار داده شده مانند استفاده از مسجد برای خواب یا درس یا خرید و فروش و استفاده از پیادهرو برای دوچرخه و موتور، و مانند اینها در صورتی که با جهت مقرره آنها مزاحمت داشته باشد جایز نیست و در غیر این صورت مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر قسمتی از نماز را برای غیر خدا بجا آورد ، چه آن قسمت واجب باشد مثل حمد ، یا مستحب باشد مثل قنوت ، اگر آن قصد غیر خدائی به تمام نماز سرایت کند مثلاً قصد ریا در عملی باشد که مشتمل بر آن جزء است ، یا آنکه از تدارک آن قسمت زیادی مبطل لازم آید ، نمازش باطل است . و اگر نماز را برای خدا بجا آورد ولی برای نشان دادن به مردم در جای مخصوصی مثل مسجد ، یا در وقت مخصوصی مثل اول وقت ، یا به طرز مخصوصی مثلاً با جماعت نماز بخواند ، نمازش باطل است . تکبیرة الاحرام
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که شغلش مسافرت نیست، اگر مثلاً در شهری یا در دهی جنسی دارد که برای حمل آن مسافرت های پی درپی می کند، باید نماز را شکسته بخواند. ولی کسی که کارش این است که هفته ای یکبار یا بیشتر برای انجام شغلی در محلی سفر می کند، مثلاً همه روزه از تهران به کرج برای تدریس یا درس خواندن می رود، یا آن که برای کاری مثل خرید و فروش از تهران به قم یا بالعکس سفر می نماید همین که به مقداری سفر کند که عرفاً این کار را شغل او بگویند، باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله مظاهری] قمار بر پنج قسم است: اوّل: بازی کردن با آلات قمار از قبیل شطرنج و نرد و پاسور و مانند اینها با قصد برد و باخت. دوّم: بازی کردن با آن آلات بدون قصد برد و باخت. سوّم: بازی کردن با چیزی که از آلات قمار نیست نظیر منچ و گردو و توپ و مانند اینها با قصد برد و باخت. چهارم: بازی کردن با آنها بدون قصد برد و باخت. پنجم: رزمایشها و مسابقات که در این زمان متداول است که به آن آمادگی رزمی میگویند نظیر تیر اندازی، مین گذاری، قایقرانی، طرز حمله به دشمن یا فرار از او و مانند اینها، گرچه با برد و باخت باشد. قسم اوّل و دوّم و سوّم حرام است ولی قسم چهارم و پنجم مانعی ندارد.