برای تقویت اعتماد به نفس راه‌کارهای عملی زیر پیشنهاد می شود: 1- خود را هر چه بیشتر بشناسید: آگاهی و شناخت از استعدادها، توانمندیهای فکری و عملی خویش و ارزش‌های اخلاقی و انسانی موجود در خود میتواند در کسب اعتماد به نفس مفید واقع گردد. چون گاهی اوقاتفردی به تواناییها واستعدادهای زیادی که در او نهفته است، توجه و آگاهی نداردو خود را ناتوان و ضعیف تلقی میکند. نشانه توانمندیها را میتواند در موفقیت‌های تحصیلی وعلمی و یا عملی بیابد و جستجو کند. 2- ریسک کنید: سعی کنید روی تجربیات جدید با دید یادگیری، بیشتر فعالیت کنید و از شکست نهراسید و بدین‌وسیله امکانات جدیدی برای شما فراهم میشود. 3- شکست‌های گذشته را فراموش کنید: اگر تصور نامطلوبی از گذشته خود دارید و یا در انجام کاری شکست خورده‌اید، آن را به دست فراموشی بسپارید زیرا این تصور و به یادآوری شکست اجازه نمیدهد بهحقیقت کنونی خود واقف شوید. 4- خود را تشویق کنید: موفقیت‌های خود را به یادآورده و خود را با هدیه و پاداش خوشحال کنید. زیرا شما مؤثرترین و مهمترین فردی هستید که میتوانید خود را خوشحال کنید. 5- خود را با دیگران مقایسه نکنید: هیچ‌گاه خود یا موفقیت‌ها و شکست‌های خود را با دیگران مقایسه نکنید چون هر فردی دارای شرایط و موقعیت‌های خاص و امکانات و توانمندیها و نقاط ضعف و قوت ویژه‌ایمیباشد، بلکه همواره با خودتان رقابت کنید. 6- به خود تلقین کنید: برای رسیدن به اهداف خود چه در از بین بردن یک صفت منفی و عادت بد در خود و چه در ایجاد یک صفت نیکو و انجام کاری که مورد نظر شماست، به خود تلقین کنید که من قادر به انجام آن کار یا مبارزه باآن عادت بد هستم. مثلاً روی برگ کاغذی چندین بار این عبارت را بنویسید و یا به زبان جاری کنید که (من به خوبی قادر هستم این عادت بد را از خود دور کنم) و یا (من به خوبی قادر هستم این کار را انجام دهم)
برای تقویت اعتماد به نفس راهکارهای عملی زیر پیشنهاد می شود:
1- خود را هر چه بیشتر بشناسید: آگاهی و شناخت از استعدادها، توانمندیهای فکری و عملی خویش و ارزشهای اخلاقی و انسانی موجود در خود میتواند در کسب اعتماد به نفس مفید واقع گردد. چون گاهی اوقاتفردی به تواناییها واستعدادهای زیادی که در او نهفته است، توجه و آگاهی نداردو خود را ناتوان و ضعیف تلقی میکند. نشانه توانمندیها را میتواند در موفقیتهای تحصیلی وعلمی و یا عملی بیابد و جستجو کند.
2- ریسک کنید: سعی کنید روی تجربیات جدید با دید یادگیری، بیشتر فعالیت کنید و از شکست نهراسید و بدینوسیله امکانات جدیدی برای شما فراهم میشود.
3- شکستهای گذشته را فراموش کنید: اگر تصور نامطلوبی از گذشته خود دارید و یا در انجام کاری شکست خوردهاید، آن را به دست فراموشی بسپارید زیرا این تصور و به یادآوری شکست اجازه نمیدهد بهحقیقت کنونی خود واقف شوید.
4- خود را تشویق کنید: موفقیتهای خود را به یادآورده و خود را با هدیه و پاداش خوشحال کنید. زیرا شما مؤثرترین و مهمترین فردی هستید که میتوانید خود را خوشحال کنید.
5- خود را با دیگران مقایسه نکنید: هیچگاه خود یا موفقیتها و شکستهای خود را با دیگران مقایسه نکنید چون هر فردی دارای شرایط و موقعیتهای خاص و امکانات و توانمندیها و نقاط ضعف و قوت ویژهایمیباشد، بلکه همواره با خودتان رقابت کنید.
6- به خود تلقین کنید: برای رسیدن به اهداف خود چه در از بین بردن یک صفت منفی و عادت بد در خود و چه در ایجاد یک صفت نیکو و انجام کاری که مورد نظر شماست، به خود تلقین کنید که من قادر به انجام آن کار یا مبارزه باآن عادت بد هستم. مثلاً روی برگ کاغذی چندین بار این عبارت را بنویسید و یا به زبان جاری کنید که (من به خوبی قادر هستم این عادت بد را از خود دور کنم) و یا (من به خوبی قادر هستم این کار را انجام دهم)
- [سایر] فرق اعتماد به نفس با خودخواهی چیست؟
- [سایر] دختر 16 سالهام به جهت ضعف اعتماد به نفس، از سخن گفتن در مهمانیها و جمع دوستان و نزدیکان میترسد؛ چگونه اعتماد به نفس او را بالا ببرم؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] چگونه اعتماد به نفس را در کودک سالم پرورش دهیم؟
- [سایر] درمان اعتماد به نفس پایین در رابطه با چهره چیست؟
- [سایر] شیوه های ایجاد و تقویت اعتماد به نفس چیست؟
- [سایر] برای تقویت اراده و اعتماد به نفس چه کنیم؟
- [سایر] از کجا بفهمم که فرزندم اعتماد به نفس ندارد؟
- [سایر] اعتماد به نفس فرزند، چه فوایدی برای او و دیگران دارد؟
- [امام خمینی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فایده می کند، از فایده کسر می شود و خمس ندارد.
- [آیت الله علوی گرگانی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فائده میکند، مانند دلاّلی و حمّالی میتواند جز مخارج سالیانه حساب نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست نیّت شستن دست چپ در وقتی که فرو میبرد آن را در آب بلکه باید نیت شستن آن را در حال بیرون آوردن بنماید با محافظه عدم ریزش آب از طرف آرنج بر کف دست تا مختلط نشود آب دست با آب کف دست و همچنین است حال دست راست اگر نشوید به آن دست چپ را.
- [آیت الله شبیری زنجانی] وضوی ارتماسی: آن است که انسان صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو برد، یا صورت و دستها را که در آب میباشد به قصد وضو بیرون آورد، یا دست را در داخل آب به قصد شستن از بالا به پایین تکان دهد و در فرض اول و سوم مسح با تری آن دست محل اشکال است. همچنین اگر از هنگام فرو بردن دست تا بیرون آوردن آن به قصد وضو باشد مسح کردن با تری آن دست خلاف احتیاط است؛ بنابراین اگر بخواهد دست چپ را وضوی ارتماسی کند بنا بر احتیاط باید تنها در هنگام بیرون آوردن دست، قصد وضو کند.
- [آیت الله مظاهری] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فایده میکند مانند دلالی، اجاره مغازه، حقوق منشیها و مانند اینها، میتواند جزو مخارج کسب حساب نماید و خمس ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خمس گنج , پس از کسر هزینه های کاوشگری برای به دست آوردن آن است, اگر پس از آن، به مقدار نصاب برسد, خمس دارد.
- [آیت الله سبحانی] خرج هائی را که انسان برای به دست آوردن فایده می کند، مانند دلالی و باربری می تواند جزء مخارج سالیانه حساب نماید.
- [آیت الله مظاهری] به دست آوردن فتوای مجتهد سه راه دارد: اوّل: شنیدن از خود مجتهد. دوّم: شنیدن از کسی که مورد اطمینان است. سوّم: دیدن در رساله مجتهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مخارجی را که برای به دست آوردن فایده می کند، مانند خرج باربری و دلالی و غیر آن جزء مخارج کسب حساب می شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خرجهایی را که انسان برای به دست آوردن فایده میکند مانند دلّالی و حمّالی؛ از منفعت کسر شده و نسبت به آن مقدار خمس لازم نیست.