این سؤال مثل این است که از یک فوتبالیست بپرسی چگونه می توان یک فوتبالیست حرفه ای شده؟ فکر می کنی او در جوابت چه می گوید؟ استعداد، علاقه، تمرین، عضویت در یک تیم خوب و... پله های ترقی یک فوتبالیست هستند. برای موفقیت در نویسندگی هم باید علاوه بر استعداد و علاقه، مطالعه و تمرین را فراموش نکرد. اگر در فوتبال نرمش داریم در نویسندگی هم نگارش داریم. از یک فوتبالیست حرفه ای پرسیدند: (چگونه پیشرفت کردی؟) او گفت: (من وقتی در زمین هستم تمرین و بازی می کنم. بعد از آن در راه فوتبال فکر می کنم به خانه که می رسم فوتبال تماشا می کنم و کتاب و مطبوعات فوتبالی می خوانم.) کسی که تمام فکر و ذکرش به یک سمت کشیده شد در آن زمینه پیشرفت می کند. البته من موافق افراط نیستم و نمی گویم یک نویسنده برای پیشرفتش به غار تنهایی پناه ببرد و فقط بخواند و بنویسد. نویسنده خیلی از موضوعاتش را از دل همین کوچه و خیابان های به ظاهر معمولی پیدا می کند. آنچه مهم است نگاه، فکر و قلم نویسنده است که او را از مردم عادی متمایز می کند. پس برای رسیدن به قله نویسندگی باید- در کنار کارهای لازم زندگی- فرصتی را برای توجه به اندیشه و قلم کنار گذاشت. عضویت در کتابخانه یعنی ورود به باغی پراز حرف های جدید و جالب. مطالعه مثل غذاست البته باید مواظب باشید از هر غذایی میل نکنید چون بعضی از غذاها مسموم کننده اند! مطالعه دایره واژگان شما را افزایش داده و تاثیرش در آثار جدید شما آشکار می شود. همکاری با نشریات ویژه نوجوانان مثل کیهان بچه ها، سلام بچه ها، دوست نوجوان، دوچرخه همشهری و... که در سطح کشور با شمارگان (تیراژ) قابل توجهی منتشر می شوند نیز مشوق خوبی برای قلمهای تازه جوانه زده است. باحضور در انجمن های ادبی معتبر که اساتیدی متعهد و متخصص دارند می توانید نقاط ضعف آثارتان را شناسایی کرده و روز به روز پیشرفت کنید.
چگونه می توان یک نویسنده خوب شد؟
این سؤال مثل این است که از یک فوتبالیست بپرسی چگونه می توان یک فوتبالیست حرفه ای شده؟
فکر می کنی او در جوابت چه می گوید؟
استعداد، علاقه، تمرین، عضویت در یک تیم خوب و... پله های ترقی یک فوتبالیست هستند.
برای موفقیت در نویسندگی هم باید علاوه بر استعداد و علاقه، مطالعه و تمرین را فراموش نکرد. اگر در فوتبال نرمش داریم در نویسندگی هم نگارش داریم. از یک فوتبالیست حرفه ای پرسیدند:
(چگونه پیشرفت کردی؟)
او گفت: (من وقتی در زمین هستم تمرین و بازی می کنم. بعد از آن در راه فوتبال فکر می کنم به خانه که می رسم فوتبال تماشا می کنم و کتاب و مطبوعات فوتبالی می خوانم.)
کسی که تمام فکر و ذکرش به یک سمت کشیده شد در آن زمینه پیشرفت می کند. البته من موافق افراط نیستم و نمی گویم یک نویسنده برای پیشرفتش به غار تنهایی پناه ببرد و فقط بخواند و بنویسد.
نویسنده خیلی از موضوعاتش را از دل همین کوچه و خیابان های به ظاهر معمولی پیدا می کند. آنچه مهم است نگاه، فکر و قلم نویسنده است که او را از مردم عادی متمایز می کند. پس برای رسیدن به قله نویسندگی باید- در کنار کارهای لازم زندگی- فرصتی را برای توجه به اندیشه و قلم کنار گذاشت.
عضویت در کتابخانه یعنی ورود به باغی پراز حرف های جدید و جالب. مطالعه مثل غذاست البته باید مواظب باشید از هر غذایی میل نکنید چون بعضی از غذاها مسموم کننده اند! مطالعه دایره واژگان شما را افزایش داده و تاثیرش در آثار جدید شما آشکار می شود.
همکاری با نشریات ویژه نوجوانان مثل کیهان بچه ها، سلام بچه ها، دوست نوجوان، دوچرخه همشهری و... که در سطح کشور با شمارگان (تیراژ) قابل توجهی منتشر می شوند نیز مشوق خوبی برای قلمهای تازه جوانه زده است.
باحضور در انجمن های ادبی معتبر که اساتیدی متعهد و متخصص دارند می توانید نقاط ضعف آثارتان را شناسایی کرده و روز به روز پیشرفت کنید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کتابی است که مؤلف آن یک نویسنده خارجی است و در بعضی از مراکز علمی تدریس می شود و نویسنده حق چاپ و تکثیر را منحصر بخود دانسته، آیا بخاطر نیاز و ضرورت می توان بدون اجازه او این کتاب را تکثیر کرد؟
- [سایر] نویسنده کتاب شب های پیشاور کیست؟
- [سایر] کنز العمال درباره چیست و نویسنده آن کیست؟
- [سایر] در مورد نویسنده کتاب صحیفه سجادیه برایم اطلاعاتی بدهید.
- [سایر] نویسنده کتاب احقاق الحق و ازهاق الباطل کیست؟
- [سایر] کتاب (الزام الناصب فی اثبات الحجة الغائب)، و نویسنده آن چقدر اعتبار دارد؟
- [سایر] آیا تفسیر نورالثقلین موثق است؟ نویسنده آن را هم معرفی کنید.
- [سایر] با توجه به اینکه نویسنده رساله عبرانیان، مشخص نیست، چگونه میتوان آن را الهامی دانست؟
- [سایر] کتب اربعه شیعه را نام برده و موضوع و نویسنده آن را بگویید؟
- [سایر] زندگی نامه و شخصیت نویسنده مفاتیح الجنان، شیخ عباس قمی را توضیح بفرمایید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کفن را بطور متعارف از واجب و مستحب می توان از اموال میت برداشت، هرچند صغیر داشته باشد، اما زاید بر متعارف را نمی توان از حق صغیر برداشت، مگر این که وصیت کرده باشد، که در این صورت می توان مقدار اضافی را از ثلث حساب کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوم، واجب النفقه نبودن، یعنی زکات را نمی توان به فرزند و همسر و پدر و مادر داد، ولی اگر آنها بدهکار باشند و نتوانند بدهی خود را بپردازند زکات را به مقدار اداء دین می توان به آنها داد.
- [آیت الله سبحانی] اعتکاف عمل واحدی است ، و باید از طرف یک نفر انجام بگیرد، بنابراین نمی توان یک اعتکاف را از طرف چند نفر انجام داد، فقط می توان ثواب عمل اعتکاف را برای گروهی اهدا نمود، خواه زنده باشند، یا نه.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند؛ هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود تا به ده نفر برسند و عده آنان که از ده گذشت؛ اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر یک نفر بامام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد وپنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند وعده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ ودریاها مرکّب ودرختها قلم وجن وانس وملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در خبر است اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد، و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعت ثواب ششصد نماز دارد، و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر می شود، تا به ده نفر برسند، و عده آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمان ها کاغذ و دریاها مرکب و درخت ها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شود، نمی توانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله بروجردی] اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند هر رکعتی ثواب ششصد نماز دارد و هرچه بیشتر شوند ثواب نمازشان بیشتر میشود، تا به ده نفر برسند و عدّهی آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکب و درختها قلم و جن و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه باید به جماعت برگزار شود ونمی توان آن را بطورفرادی بجا آورد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای پوشانیدن عورت از هر چیز می توان استفاده کرد، حتی با دست و آب کدر.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نافله ظهر وعصر را در سفر نباید خواند ولی نافله عشا را رجاءاً می توان خواند.