طبیعی است که موقعیت شما با زمانی که دختری مجرد و باکره بوده‌اید، تفاوت کرده است و فرصت ازدواج برایتان چونان گذشته نخواهد بود؛ اما بدین معنا نیست که دیگر حق ازدواج نداشته باشید. نکته مهم این است که باید با کفو )همتای( خود ازدواج کنید. آقایانی هم هستند که مانند شما تجربه ازدواج پیشین را داشته‌اند و همتای شما هستند. ازدواج شما با همتای خود، جلو سرزنش‌ها، سرکوفت‌های احتمالی بعدی را از طرف همسر و خانواده او در زندگی زناشویی می‌گیرد. حتی توصیه می‌شود کسانی که به دلیل جدایی یا فوت همسر، مجرد و دارای فرزند هستند نیز با همتای خود ازدواج کنند تا نوعی تعادل برقرار شود و در زندگی زناشویی برای آسایش فرزند خود، به فرزند همسرشان نیز توجه کنند. برخی از کسانی که در زندگی زناشویی شکست خورده‌اند یا کسانی که از سن متعارف ازدواجشان گذشته )به ویژه خانم‌ها(، همچنان بر ملاک‌های پیشین خود برای ازدواج تأکید می‌کنند که درست نیست و بهتر است اندکی از شرایط کمال خود )تفاوت سنی، تفاوت تحصیلی، تفاوت در زیبایی، همتایی اقتصادی و...( بکاهند؛ اما نباید از شرایط اصلی ازدواج )اعتقاد مشترک، اعتیاد، شرابخواری، اختلالات روحی - روانی، عدم تعادل روانی و...( دست بردارند. کسانی که با همتای خود )به ویژه از جهات اعتقادی و فرهنگی( ازدواج نمی‌کنند، دچار مشکلات فراوانی در زندگی زناشویی می‌شوند که به طور قطع از مجرد ماندن بدتر است. یادمان باشد که ازدواج نکردن، به مراتب بهتر از ازدواج غلط است.
من پیشتر ازدواج کرده و جدا شدهام. چرا وقتی خواستگارانم این مطلب را میفهمند، از ازدواج با من منصرف میشوند؟
طبیعی است که موقعیت شما با زمانی که دختری مجرد و باکره بودهاید، تفاوت کرده است و فرصت ازدواج برایتان چونان گذشته نخواهد بود؛ اما بدین معنا نیست که دیگر حق ازدواج نداشته باشید.
نکته مهم این است که باید با کفو )همتای( خود ازدواج کنید. آقایانی هم هستند که مانند شما تجربه ازدواج پیشین را داشتهاند و همتای شما هستند.
ازدواج شما با همتای خود، جلو سرزنشها، سرکوفتهای احتمالی بعدی را از طرف همسر و خانواده او در زندگی زناشویی میگیرد.
حتی توصیه میشود کسانی که به دلیل جدایی یا فوت همسر، مجرد و دارای فرزند هستند نیز با همتای خود ازدواج کنند تا نوعی تعادل برقرار شود و در زندگی زناشویی برای آسایش فرزند خود، به فرزند همسرشان نیز توجه کنند.
برخی از کسانی که در زندگی زناشویی شکست خوردهاند یا کسانی که از سن متعارف ازدواجشان گذشته )به ویژه خانمها(، همچنان بر ملاکهای پیشین خود برای ازدواج تأکید میکنند که درست نیست و بهتر است اندکی از شرایط کمال خود )تفاوت سنی، تفاوت تحصیلی، تفاوت در زیبایی، همتایی اقتصادی و...( بکاهند؛ اما نباید از شرایط اصلی ازدواج )اعتقاد مشترک، اعتیاد، شرابخواری، اختلالات روحی - روانی، عدم تعادل روانی و...( دست بردارند.
کسانی که با همتای خود )به ویژه از جهات اعتقادی و فرهنگی( ازدواج نمیکنند، دچار مشکلات فراوانی در زندگی زناشویی میشوند که به طور قطع از مجرد ماندن بدتر است. یادمان باشد که ازدواج نکردن، به مراتب بهتر از ازدواج غلط است.
- [سایر] برخی از خواستگارانم وقتی میفهمند خانواده پرجمعیتی هستیم، منصرف میشوند. آیا تعداد زیاد افراد خانواده میتواند عیب و نقص باشد؟
- [سایر] یک سال پیش قسم خوردم که با خانمی ازدواج کنم و اکنون منصرف شدهام. شکستن این سوگند از نظر اخلاقی و شرعی چه حکمی دارد؟
- [سایر] والدینم از هم جدا شدهاند و تحت سرپرستی مادربزرگ و پدربزرگم بودهام. آیا این مسأله میتواند علت منصرف شدن خواستگارانم باشد؟
- [سایر] خواستگارانی برایم میآیند و پس از طی مراحلی منصرف میشوند. علت انصراف آنان چه میتواند باشد؟
- [سایر] با اینکه خواستگاران زیادی دارم ، از ازدواج می ترسم و به خواستگارانم جواب نمی دهم . بنظر شما علت چیست ؟
- [سایر] من قصد ازدواج با افراد مومن را دارم , ولی خواستگارانم انسان های متدینی نیستند. به نظر شماچه کار می توانم بکنم ؟
- [سایر] با دختری دوست شدهام، چه توصیه ای دارید؟ در صورتی که قصد ازدواج با او را داشته باشم چه کنم؟
- [سایر] به تازگی از همسرم جدا شدهام و دوباره قصد ازدواج دارم. آیا لازم است مدتی از جدایی بگذرد؟
- [سایر] با دختری آشنا شدهام و میخواهم با او ازدواج کنم؛ ولی پدر و مادرم رضایت نمیدهند، علت چیست؟
- [سایر] آیا درست است که والدین به علت مجرد بودن خواهر بزرگتر، مانع ازدواج خواهر کوچکتر میشوند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در موقع معامله، صیغه نخوانند ولی فروشنده در مقابل مالیکه ازخریدار میگیرد، مال خود را در عوض آن ملک او کند و او بگیرد معامله صحیح است و هردو مالک میشوند.
- [آیت الله مظاهری] اگر در موقع معامله صیغه نخوانند ولی فروشنده در مقابل مالی که از خریدار میگیرد مال خود را ملک او کند و او بگیرد معامله صحیح است و هر دو مالک میشوند. خرید و فروش میوه بر درخت:
- [آیت الله سیستانی] اگر در موقع معامله صیغه نخوانند ، ولی فروشنده در مقابل مالی که از خریدار میگیرد ، مال خود را ملک او کند ، معامله صحیح است و هر دو مالک میشوند . خرید و فروش میوهها
- [آیت الله اردبیلی] اگر در هنگام معامله صیغه نخوانند، ولی فروشنده در مقابل مالی که از خریدار میگیرد، مال خود را ملک او کند و او هم بگیرد، معامله صحیح است و هر دو مالک میشوند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در موقع معامله صیغه نخوانند، ولی فروشنده در مقابل مالی که از خریدار میگیرد، مال خود را ملک او کند و او بگیرد، معامله صحیح است، و هر دو مالک میشوند.
- [آیت الله بروجردی] اگر در موقع معامله صیغه نخوانند، ولی فروشنده در مقابل مالی که از خریدار میگیرد، مال خود را ملک او کند و او بگیرد، معامله صحیح است و هر دو مالک میشوند.
- [آیت الله بهجت] اگر در موقع معامله صیغه نخوانند، ولی فروشنده در مقابل مالی که از خریدار میگیرد، مال خود را ملک او کند و او بگیرد، معامله صحیح است و هر دو مالک میشوند.
- [آیت الله اردبیلی] با عقد ازدواج، زن به مرد و مرد به زن حلال میشوند. عقد ازدواج بر دو قسم است: =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 1 از (أبواب مقدّمات النکاح)،ج20،ص13 و ما بعد آن. 2 نور(24):32. 3 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 3 از (أبواب مقدّمات النکاح)،ح4 و 5،ج20،ص22 و 23. 4 همان، باب 8،ح8،ص40. 5 همان، باب 27،ح2 و 3،ص72 و 73. اوّل: (عقد دائم) و آن عقدی است که مدّت ندارد و به واسطه آن زن و مرد تا پایان زندگی به هم حلال میشوند و همسری را که به این صورت عقد میشود، (همسر دائم) میگویند. دوم:(عقد موقّت) و یا (مُتْعه) و آن عقدی است که با آن زن و مرد به طور موقّت و تا زمان محدودی به هم حلال میشوند و زنی را که به این صورت عقد میشود، (همسر موقّت) میگویند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] (ودیعه) آن است که انسان مال خود را به دیگری به عنوان امانت و به منظور حفظ و نگهداری بسپارد هر گاه این مطلب را با صیغه لفظی بگوید، یا بدون این که صیغه ای بخواند به شخص امانتدار بفهماند که مال را برای نگهداری به او می دهد و او هم به همین قصد بگیرد، باید به احکام ودیعه و امانت که بعداً گفته می شود عمل نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر فروشنده و خریدار صیغه نخوانند بلکه فروشنده جنس را به قصد فروختن به دیگری بدهد و خریدار هم به قصد خریدن بگیرد، داد و ستد انجام گرفته و هر دو مالک میشوند، همچنین میتوان با دادن پول از سوی خریدار و گرفتن آن از سوی فروشنده به قصد داد و ستد، خرید و فروش را انجام داد.