پسر 6 ساله‌ام اسباب‌بازی‌هایش را خراب می‌کند. علت چیست و چگونه می‌توان این رفتار او را اصلاح کرد؟
ج: علت اصلی این رفتار، حس کنجکاوی کودک است؛ این حس را با رادیویی کهنه، اتویی خراب، ساعتی غیر قابل استفاده یا کیت‌های الکترونیکی ارضا کنید. گاهی فراوانی اسباب‌بازی‌ها و یکنواخت شدن و عدم لذت از آن‌ها او را به تخریب وا می‌دارد (ر. ک: ص 34 و 35). در مواردی نیز ممکن است این رفتار کودک برای جلب توجه باشد. لطفا در غیر زمان متعارض (زمانی که این رفتار را ندارد)، بیشتر به او توجه کنید. گاهی به دلیل خستگی و عصبانیت، اسباب‌بازی‌هایش را خراب می‌کند یا می‌شکند. بررسی کنید و ببینید آیا مشکل جدی عاطفی دارد یا نه. در صورتی که با همسر خود اختلاف جدی دارید، آن را از بین ببرید یا اگر خداوند به تازگی فرزندی به شما داده است، تمام توجه خود را به او معطوف نکنید. برخی اسباب‌بازی‌ها به دلیل پیچیدگی استفاده از آن‌ها، کودک را عصبانی می‌کند. اگر مناسب سن او نیست، آن را نگه دارید تا کودک بزرگ‌تر شود و مهارت بیشتری در استفاده از آن بیاید. در صورت استمرار این رفتار، افزون بر واداشتن او به جمع‌آوری تکه‌های اسباب‌بازی و تمیز کردن اتاق، از ساز و کارهای بازدارنده (ر. ک: ج 1، ص 97 و 98) به ویژه محرومیت استفاده کنید. یادتان باشد که در خرید اسباب‌بازی جدید شتاب نکنید و آن را به سالم بودن اسباب‌بازی قبلی منوط کنید.
عنوان سوال:

پسر 6 ساله‌ام اسباب‌بازی‌هایش را خراب می‌کند. علت چیست و چگونه می‌توان این رفتار او را اصلاح کرد؟


پاسخ:

ج: علت اصلی این رفتار، حس کنجکاوی کودک است؛ این حس را با رادیویی کهنه، اتویی خراب، ساعتی غیر قابل استفاده یا کیت‌های الکترونیکی ارضا کنید.
گاهی فراوانی اسباب‌بازی‌ها و یکنواخت شدن و عدم لذت از آن‌ها او را به تخریب وا می‌دارد (ر. ک: ص 34 و 35).
در مواردی نیز ممکن است این رفتار کودک برای جلب توجه باشد. لطفا در غیر زمان متعارض (زمانی که این رفتار را ندارد)، بیشتر به او توجه کنید.
گاهی به دلیل خستگی و عصبانیت، اسباب‌بازی‌هایش را خراب می‌کند یا می‌شکند. بررسی کنید و ببینید آیا مشکل جدی عاطفی دارد یا نه. در صورتی که با همسر خود اختلاف جدی دارید، آن را از بین ببرید یا اگر خداوند به تازگی فرزندی به شما داده است، تمام توجه خود را به او معطوف نکنید.
برخی اسباب‌بازی‌ها به دلیل پیچیدگی استفاده از آن‌ها، کودک را عصبانی می‌کند. اگر مناسب سن او نیست، آن را نگه دارید تا کودک بزرگ‌تر شود و مهارت بیشتری در استفاده از آن بیاید.
در صورت استمرار این رفتار، افزون بر واداشتن او به جمع‌آوری تکه‌های اسباب‌بازی و تمیز کردن اتاق، از ساز و کارهای بازدارنده (ر. ک: ج 1، ص 97 و 98) به ویژه محرومیت استفاده کنید.
یادتان باشد که در خرید اسباب‌بازی جدید شتاب نکنید و آن را به سالم بودن اسباب‌بازی قبلی منوط کنید.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین