پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: بله . این ارتباطی به بحث زناشویی ندارد ولی پیامک های زیادی داریم و این نشان میدهد که جوانان ما دوست دارند پاک باشند و اگر خطایی کردند به سوی خدا برگردند . بله همین جور است . یعنی دقیقا بدانید ، کسی که توبه کرده می تواند ، عین همان زمانی بشود که گناه نکرده و خدا او را دوست داشته است . آیه شریفه قرآن : ان اله یحب التوابین . خداوند توبه کنندگان را دوست دارد و این ادات تاکید است" ان " یعنی حتماً . معمولا مخاطبان ما جوانان هستند و جای خوشبحتی و خوشحالی است . جوانان بدانید خداوند هر کس را که توبه کند دوست دارد اما از جوان بیشتر . رسول گرامی فرمودند : التوبه حسنه ولکن فی الشباب احسن . توبه نیکو است ولی در جوان نیکوتر است . باز فرمودنده اند : هیچ چیزی نزد خدا محبوب تر از جوان توبه کننده نیست . جوانان عزیز قدر خودتان را بدانید . یک روایت عجیب داریم . یک نفر در بیابان تاریک اسبی دارد و روی اسب ، توشه ای دارد و در بیابان سفر می کند ، در شب تاریک اسب فرار میکند و تمام توشه روی اسب است . این شخص تک و تنها در وسط بیابان ساعتها می گردد و این اسب را پیدا نمیکند و نا امید است و مرگ خودش را در جلوی چشمانش می بیند ، یک دفعه اسب جلویش ظاهر میشود با توشه ای که رویش است . چقدر خوشحال میشود . تصور بفرمایید ، خیلی خوشحال میشود امام باقر(ع) فرمودند : وقتی یک جوانی توبه می کند و به سو خدا بر میگردد و خدا از کسی که مرکبش را پیدا کرده بیشترخوشحال میشود . عزیزان قدر خودتان را بدانید ، برگردید و خدا دوستتان دارد و مطمئن باشید همان میشوید که قبل از گناهانتان بودید . من تاکید میکنم زیرا مواردی داریم که می گوید من می دانم که خدا دیگر دوستم ندارد . خوب حالا که خدا دوستم ندارد چرا کار خوب بکنم . مطمئن باشید خدا دوستتان دارد . مقدمه : رفتارها و عواملی هست که تنش و اختلاف ایجاد می کند . از جمله ، یادآوری خاطرات گذشته، در طی خواستگاری یک موقع حرفی زده شده ، اگر زنده بشود آفت و آسیب است ، ذکر خواستگاران خانم به آقا و کاندیداهای آقا به خانم ، توقعات فراتر از دوران عقد ، ما نباید در این دوره توقعاتمان زیاد باشد . گاهی زوج جوان توقعاتی زیادی ازهم دارند این باعث تنش میشود، جدال و بگو و مگو ، شوخی بیجا و همراه با بی حرمتی ، سوءتفاهم ها ، قهرها بویژه اگر مکرر باشد ، بی اعتنایی به غرایز همدیگر، بی اعتنایی خانم به غریزه آقا و گاهی بی احترامی و بی توجهی به خانواده هایشان که این ده مورد اگر به آن توجه نشود ، تنش ایجاد میکند. www. ch3.iribtv.ir
آیا ممکن است کسی که توبه میکند جایگاهش نزدخدا ، مثل همان موقعی است که گناه نمی کرده است و خداوند او را مثل گذشته دوست داشته باشد؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
بله . این ارتباطی به بحث زناشویی ندارد ولی پیامک های زیادی داریم و این نشان میدهد که جوانان ما دوست دارند پاک باشند و اگر خطایی کردند به سوی خدا برگردند . بله همین جور است . یعنی دقیقا بدانید ، کسی که توبه کرده می تواند ، عین همان زمانی بشود که گناه نکرده و خدا او را دوست داشته است . آیه شریفه قرآن : ان اله یحب التوابین . خداوند توبه کنندگان را دوست دارد و این ادات تاکید است" ان " یعنی حتماً . معمولا مخاطبان ما جوانان هستند و جای خوشبحتی و خوشحالی است . جوانان بدانید خداوند هر کس را که توبه کند دوست دارد اما از جوان بیشتر . رسول گرامی فرمودند : التوبه حسنه ولکن فی الشباب احسن . توبه نیکو است ولی در جوان نیکوتر است . باز فرمودنده اند : هیچ چیزی نزد خدا محبوب تر از جوان توبه کننده نیست . جوانان عزیز قدر خودتان را بدانید . یک روایت عجیب داریم . یک نفر در بیابان تاریک اسبی دارد و روی اسب ، توشه ای دارد و در بیابان سفر می کند ، در شب تاریک اسب فرار میکند و تمام توشه روی اسب است . این شخص تک و تنها در وسط بیابان ساعتها می گردد و این اسب را پیدا نمیکند و نا امید است و مرگ خودش را در جلوی چشمانش می بیند ، یک دفعه اسب جلویش ظاهر میشود با توشه ای که رویش است . چقدر خوشحال میشود . تصور بفرمایید ، خیلی خوشحال میشود امام باقر(ع) فرمودند : وقتی یک جوانی توبه می کند و به سو خدا بر میگردد و خدا از کسی که مرکبش را پیدا کرده بیشترخوشحال میشود . عزیزان قدر خودتان را بدانید ، برگردید و خدا دوستتان دارد و مطمئن باشید همان میشوید که قبل از گناهانتان بودید . من تاکید میکنم زیرا مواردی داریم که می گوید من می دانم که خدا دیگر دوستم ندارد . خوب حالا که خدا دوستم ندارد چرا کار خوب بکنم . مطمئن باشید خدا دوستتان دارد .
مقدمه : رفتارها و عواملی هست که تنش و اختلاف ایجاد می کند . از جمله ، یادآوری خاطرات گذشته، در طی خواستگاری یک موقع حرفی زده شده ، اگر زنده بشود آفت و آسیب است ، ذکر خواستگاران خانم به آقا و کاندیداهای آقا به خانم ، توقعات فراتر از دوران عقد ، ما نباید در این دوره توقعاتمان زیاد باشد . گاهی زوج جوان توقعاتی زیادی ازهم دارند این باعث تنش میشود، جدال و بگو و مگو ، شوخی بیجا و همراه با بی حرمتی ، سوءتفاهم ها ، قهرها بویژه اگر مکرر باشد ، بی اعتنایی به غرایز همدیگر، بی اعتنایی خانم به غریزه آقا و گاهی بی احترامی و بی توجهی به خانواده هایشان که این ده مورد اگر به آن توجه نشود ، تنش ایجاد میکند.
www. ch3.iribtv.ir
- [سایر] آیا کسی که گناه مرتکب شده و توبه کند، جایگاهش در آخرت با کسی که گناهی مرتکب نشده، متفاوت است؟
- [سایر] -چگونه است که در قرآن کریم برای توبه می فرماید گناهان راپاک میکند در جایی می فرماید گناهان را تبدیل به نیکی میکند آیا هرکسی که توبه نمود گناهانش تبدیل به نیکی ها می شود؟
- [سایر] سلام سریع میروم سر اصل مطلب: 1-میگویند خدا بخشنده مهربان است 2-میگویند توبه کننده, مانند کسی است که گناه نکرده 3-پس اگر خدا میبخشد, چطور ما بندگان نمی بخشیم 3-میگویند کسی که میگوید توبه کردم از هر اتهامی در امان است. 4-هیچ کس نمیتواند بگوید من اشتباه(گناه) نکردم پسری هستم که تا به حال با هیچ دختری دوست نبودم (خدا به من رحم کرد اشتباه نکنم) به خواستگاری دختری رفتم که بعد فهمیدم (به گفته خودش) قبلا با پسری دوست بوده,میتوانست نگوید و من اصلا خبردار نشوم. مواردی که ذکر کردم خیلی فکرم را درگیر کرده که اگر واقعا توبه کرده باشد مثل کسی است که اصلا مرتکب به گناه نشده, گناهی که من به لطف خدا(نه آگاهی خودم) مرتکب آن نشدم. خدا رو شاهد میگیرم تمام زندگیم را مدیون بخشندگی خدا هستم. حالا من باید منصرف شوم؟ یا ندیده بگیرم؟ راه بهتری هست؟
- [سایر] سلام.یک کناه مرتکب شده ام و توبه کردم و اطمینان دارم که خدا توبه ام را پذیرفته,اما از اثرات این گناه در مراحل بعدی زندگی بیم دارم.ایا خدا اثرات ان را بعد از توبه از بین میبرد؟
- [سایر] آیا ممکن است توبه کنیم ولی خداوند گناهان ما را نبخشد؟
- [سایر] گناه زنا با زن شوهردار، گناه حق الله است( به خاطر نهی خدا) یا حق الناس چون مردی با دادن مهر او را برای خود گرفته، آیا با توبه نزد خدا این گناه بخشیده می شود؟
- [سایر] گناه زنا با زن شوهردار، گناه حق الله است( به خاطر نهی خدا) یا حق الناس چون مردی با دادن مهر او را برای خود گرفته، آیا با توبه نزد خدا این گناه بخشیده می شود؟
- [سایر] چگونه باید بفهمیم که خداوند گناهان ما را بخشیده در صورتی که توبه کرده ایم ولی احساس سنگینی و گناه می کنیم ؟
- [سایر] آیا خدا گناه کسی را که مبتلا به استمنا بوده و واقعا توبه کرده، میبخشد؟ آیا ضررهای جسمی این گناه قابل جبران است؟
- [سایر] اگر کسی مرتکب گناه استمنا شود و پس از آن توبه کند خداوند گناهش را می بخشد؟ آیا صحت دارد خداوند دیگر به فرد مرتکب این گناه نگاه نمی کند؟ آیا عبادت های او بعد از توبه مورد قبول خداوند واقع می شود؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که برای معصیت سفر کرده موقعی که از سفر برمی گردد اگر توبه کرده باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید نماز را تمام بخواند. و اگر برگشتن از سفر در نظر عرف جزء رفتن به سفر، معصیت محسوب شود، بعید نیست وظیفه اش تمام باشد گرچه احتیاط آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [امام خمینی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر برمی گردد اگر توبه کرده، باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده ، و چیزی هم که بازگشت را از جزئیت سفر معصیت خارج کند حادث نشده باشد باید تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر برمیگردد اگر توبه کرده، باید نماز را شکسته بخواند و همچنین است اگر توبه نکرده، باید شکسته بخواند مگر این که در برگشتن هم قصد معصیت کند یا برگشتن آن هم جزو سفر قبلی حساب شود.
- [آیت الله خوئی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر برمیگردد، اگر برگشتن بتنهایی هشت فرسخ است، باید نماز را شکسته بخواند و احتیاط مستحب آنست که درصورتی که توبه نکرده، هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله سیستانی] کسی که برای معصیت سفر کرده ، موقعی که از سفر برمیگردد اگر برگشتن به تنهائی هشت فرسخ است ، باید نماز را شکسته بخواند ، و احتیاط مستحب آن است که در صورتی که توبه نکرده ، هم شکسته و هم تمام بخواند .
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که برای معصیت سفر کرده ، موقعی که از سفر بر می گردد اگر توبه کرده ، باید نماز را شکسته بخواند . و اگر توبه نکرده ، و در بازگشت فقط قصد عودَ به وطن را دارد نماز را باید تمام بخواند ، و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند .
- [آیت الله بروجردی] کسی که برای معصیت سفر کرده، موقعی که از سفر بر میگردد، اگر توبه کرده باید نماز را [در حال بازگشت] شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید نماز را تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که برای معصیت به مقدار مسافت شرعی سفر کرده، موقعی که از سفر بر میگردد اگر توبه کرده، باید نماز را شکسته بخواند و اگر توبه نکرده باید تمام بخواند و احتیاط مستحب آن است که هم شکسته و هم تمام بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که از سفر معصیت بر می گردد اگر توبه کرده و تا محلی که می خواهد بر گردد هشت فرسخ یا بیشتر باشد، باید نماز را شکسته بخواند، همچنین اگر توبه نکرده ولی در بازگشت آلوده به معصیت نیست.
- [آیت الله مظاهری] کسی که برای معصیت سفر کرده در موقع برگشتن اگر توبه کرده باید نماز را شکسته بخواند، و اگر توبه نکرده باید تمام بخواند.