از هر کوششی برای بالا بردن اعتماد به نفس بچه‌هایم دریغ ندارم آیا می‌شود آنها را به روانپزشک ببریم؟
همیشه مراجعات شما به دلیل کاستن درد و رنج بیماری نیست، خیلی از اوقات برای یک زندگی بهتر و راحت‌تر مراجعه می‌کنید. مقوله اعتماد به نفس یکی از موارد بسیار مهم در داشتن یک زندگی موفق‌تر و شادتر است. همیشه انجام دادن چیزها یا گفتن مهم نیست بلکه بسیاری مواقع انجام ندادن و نگفتن نجات‌دهنده است. توانایی‌ها و علایق کودک خود را تشویق کنید. همه ما ضعف‌ها و توانمندی‌هایی داریم. چیزهایی هست که ما به آن علاقه‌مندیم و از انجام دادن آن لذت می‌بریم. بچه‌ها نیز استثنا نیستند. والدین باید توانمندی‌ها و علایق کودک خود را بشناسند و حوزه‌هایی را که در آن بچه‌ها توانایی و استعداد بیشتری دارند، بیابند و تقویت کنند. تقویت این قسمت‌ها به بچه‌ها احساس خوب و بهتر بودن می‌دهد. پاداش و تشویق شما ممکن است فقط یک کلام دلگرم‌کننده باشد: (این آهنگ را که می‌زنی، من یاد دوران دبیرستانم می‌افتم) و یا ممکن است یک رفتار ساده و بدون هزینه از طرف شما باشد مثل چسباندن نقاشی کودک روی دیوار اتاق. البته تشویق کردن به این معنا نیست که شما فقط روی یک نقطه تمرکز کنید و کودک خود را یک بعدی پرورش دهید بلکه باید سایر مهارت‌های مورد نیاز و متناسب با سن و جنس کودک را به او بیاموزید. نکته دوم و بسیار مهم این است که مواظب باشید به دنبال علاقه‌مندی‌های کودک خود باشید و نه علاقه‌مندی‌های خودتان. بسیاری از ما ممکن است علایق و آرزوهایی داشته باشیم که به آن نرسیده‌ باشیم و حالا این آمال و آرزوها را می‌خواهیم روی فرزندمان پیاده کنیم. شاید آرزوی شما این باشد که فرزندتان پزشک شود ولی او از ادبیات لذت می‌برد. کودک را تشویق کنید. بعضی از والدین فکر می‌کنند زیاد تشویق کرده‌اند ولی آیا ممکن نیست که روش پاداش و تشویق شما نادرست بوده باشد؟ شاید این تشویق‌ها را داخل ذهن خود انجام داده‌اید ولی آن را به زبان نیاورده‌اید؟ لازم است که با کلام خود به دیگران بازخورد مثبت دهیم. از تشویق‌ها کلامی حتما استفاده کنید: (تو واقعا منو ذوق زده کرده‌ای، خیلی عالی بود، تو واقعا باید به خودت افتخار کنی، من به تو افتخار می‌کنم...). توجه و تشویق‌های غیرکلامی را از کودک خود دریغ نکنید مثل تکان دادن دست، چشمک‌زدن به او، دست زدن به شانه او، نوازش‌ موهای او و بوسیدن کودک. www.salamat.com
عنوان سوال:

از هر کوششی برای بالا بردن اعتماد به نفس بچه‌هایم دریغ ندارم آیا می‌شود آنها را به روانپزشک ببریم؟


پاسخ:

همیشه مراجعات شما به دلیل کاستن درد و رنج بیماری نیست، خیلی از اوقات برای یک زندگی بهتر و راحت‌تر مراجعه می‌کنید. مقوله اعتماد به نفس یکی از موارد بسیار مهم در داشتن یک زندگی موفق‌تر و شادتر است. همیشه انجام دادن چیزها یا گفتن مهم نیست بلکه بسیاری مواقع انجام ندادن و نگفتن نجات‌دهنده است.
توانایی‌ها و علایق کودک خود را تشویق کنید. همه ما ضعف‌ها و توانمندی‌هایی داریم. چیزهایی هست که ما به آن علاقه‌مندیم و از انجام دادن آن لذت می‌بریم. بچه‌ها نیز استثنا نیستند. والدین باید توانمندی‌ها و علایق کودک خود را بشناسند و حوزه‌هایی را که در آن بچه‌ها توانایی و استعداد بیشتری دارند، بیابند و تقویت کنند. تقویت این قسمت‌ها به بچه‌ها احساس خوب و بهتر بودن می‌دهد. پاداش و تشویق شما ممکن است فقط یک کلام دلگرم‌کننده باشد: (این آهنگ را که می‌زنی، من یاد دوران دبیرستانم می‌افتم) و یا ممکن است یک رفتار ساده و بدون هزینه از طرف شما باشد مثل چسباندن نقاشی کودک روی دیوار اتاق.
البته تشویق کردن به این معنا نیست که شما فقط روی یک نقطه تمرکز کنید و کودک خود را یک بعدی پرورش دهید بلکه باید سایر مهارت‌های مورد نیاز و متناسب با سن و جنس کودک را به او بیاموزید.
نکته دوم و بسیار مهم این است که مواظب باشید به دنبال علاقه‌مندی‌های کودک خود باشید و نه علاقه‌مندی‌های خودتان. بسیاری از ما ممکن است علایق و آرزوهایی داشته باشیم که به آن نرسیده‌ باشیم و حالا این آمال و آرزوها را می‌خواهیم روی فرزندمان پیاده کنیم. شاید آرزوی شما این باشد که فرزندتان پزشک شود ولی او از ادبیات لذت می‌برد.
کودک را تشویق کنید. بعضی از والدین فکر می‌کنند زیاد تشویق کرده‌اند ولی آیا ممکن نیست که روش پاداش و تشویق شما نادرست بوده باشد؟ شاید این تشویق‌ها را داخل ذهن خود انجام داده‌اید ولی آن را به زبان نیاورده‌اید؟ لازم است که با کلام خود به دیگران بازخورد مثبت دهیم. از تشویق‌ها کلامی حتما استفاده کنید: (تو واقعا منو ذوق زده کرده‌ای، خیلی عالی بود، تو واقعا باید به خودت افتخار کنی، من به تو افتخار می‌کنم...).
توجه و تشویق‌های غیرکلامی را از کودک خود دریغ نکنید مثل تکان دادن دست، چشمک‌زدن به او، دست زدن به شانه او، نوازش‌ موهای او و بوسیدن کودک.
www.salamat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین