آیا خداوند متعال به دلیل نقصی که در ادیان گذشته وجود داشت و به خاطر تحریفی که در این ادیان به وجود آمده بود دین جدید را فرستاد؟
پاسخ از دکتر محمد لگن هاوزن: دو عنصر در این جا داریم: یکی صرف نظر از منحرف شدن، خدا با رسالت پیغمبر ما، دین را برای انسان تکمیل کرد و یکی این است که ادیان دیگر منحرف شدند. امّا این که تا چه حدودی این ادیان منحرف شده اند و چه چیزی در ادیان مختلف را می توان گفت که خدا فرستاد و در آن ادیان منحرف شده، مسئله ای مشکل است. چون ما به اسلام اعتقاد داریم، می توانیم از اسلام به عنوان معیار استفاده کنیم؛ یعنی می توانیم بگوییم ما وقتی مطلب متناقضی در دین یهود یا دین مسیح با اسلام پیدا می کنیم، پس حتماً خدا آن را نفرستاده؛ ولی در چیزهای دیگر که تناقض وجود ندارد مثلا تفاوت در مناسک، این خیلی مشکل است که بگوییم تا چه حدودی این ادیان منحرف شده اند. مدارک تاریخی در این جا کم هستند و نمی توانیم صد در صد بگوییم چنین چیزی وجود نداشته است. پس از این جهت ما نمی توانیم بگوییم ادیانی که خدا فرستاده است تا چه حد منحرف شده اند مگر در مواردی که با اسلام تناقض داشته باشد. منبع: پلورالیسم دینی ، رضا مصطفی لو، نشر مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علمیه (1380).
عنوان سوال:

آیا خداوند متعال به دلیل نقصی که در ادیان گذشته وجود داشت و به خاطر تحریفی که در این ادیان به وجود آمده بود دین جدید را فرستاد؟


پاسخ:

پاسخ از دکتر محمد لگن هاوزن:
دو عنصر در این جا داریم: یکی صرف نظر از منحرف شدن، خدا با رسالت پیغمبر ما، دین را برای انسان تکمیل کرد و یکی این است که ادیان دیگر منحرف شدند. امّا این که تا چه حدودی این ادیان منحرف شده اند و چه چیزی در ادیان مختلف را می توان گفت که خدا فرستاد و در آن ادیان منحرف شده، مسئله ای مشکل است. چون ما به اسلام اعتقاد داریم، می توانیم از اسلام به عنوان معیار استفاده کنیم؛ یعنی می توانیم بگوییم ما وقتی مطلب متناقضی در دین یهود یا دین مسیح با اسلام پیدا می کنیم، پس حتماً خدا آن را نفرستاده؛ ولی در چیزهای دیگر که تناقض وجود ندارد مثلا تفاوت در مناسک، این خیلی مشکل است که بگوییم تا چه حدودی این ادیان منحرف شده اند. مدارک تاریخی در این جا کم هستند و نمی توانیم صد در صد بگوییم چنین چیزی وجود نداشته است. پس از این جهت ما نمی توانیم بگوییم ادیانی که خدا فرستاده است تا چه حد منحرف شده اند مگر در مواردی که با اسلام تناقض داشته باشد.
منبع: پلورالیسم دینی ، رضا مصطفی لو، نشر مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علمیه (1380).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین