چه کنم یک مؤمن حقیقی آن گونه که خدا خواسته باشیم؟
پرسشگرمحترم، همین که دنبال چنین خواسته ای هستید، خود یک ارزش است . احساسات پاک و علایق دینی شما بسیار ارزنده و مهمترین رکن بالندگی و رشد و کمال معنوی است . برای اینکه به نیکوترین شکل در حساسترین و ارزنده ترین دوران حیات خویش بتوانید گل زیبای فطرت را شکوفا ساخته و هر چه بیشتر آن را بارور سازید باید عزمی قاطع و اراده ای استوار و برنامه ای منظم و حساب شده به پیش روید و لحظه ای درنگ نورزید. ایمان دو رکن دارد : 1- اعتقاد قلبی که با رشد فکری مطالعه و تفکر و زدودن شبهات اعتقاد به خدا و دیگر اعتقادات اسلامی را در دل خود جای می دهید و خود را به باور می رسانید. 2- عمل به واجبات دینی و وظایف الهی . پس در این راستا در دو بعد باید خود را رشد دهید: 1) بعد علمی و فکری و عقیدتی: برای رسیدن به این رشد لازم است به جهادی علمی بپردازید و با برنامه ریزی دقیق برای خود سیر مطالعاتی منظمی ترتیب داده و از هر فرصت ممکن در این راستا بهره جوئید و راه حق و اعتقاد صحیح را از بین راه های باطل و عقاید غیر صحیح شناسایی کنید.به شما پیشنهاد می شود در هر فرصت بویژه تعطیلات تابستانی از سری کتب استاد شهید مطهری، سری کتب استاد احمد لقمانی جهت مطالعه استفاده نموده و در مرحله اول مطالعه مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی (7جلدی) نوشته استاد مطهری را توصیه می کنیم. دیگر نکته اینکه از سخنرانی و صحبتهای اساتید و روحانیون عالم نیز در هیمن راستا می توانید بهره شوید. این نکته را هم فراموش نکنید که دوست خوب می تواند راهگشای شما و دوست بد(خدای ناخواسته) مانع پیشرفت شما باشد. 2) بعد علمی: اولین گامی که می توانید بر دارید، انجام واجبات و ترک محرمات است . در عمل به دستوراتی که در دین ما آمده با جدیت به پیش رفته و در صورت مخالفت خود را مورد مؤاخذه و تنبه قرار دهید. در جدول روزانه کارهایتان را ثبت کنید و اگر خدای ناخواسته بر خلاف دستورات الهی عملی مرتکب شدید آن را تثبیت کرده و بلافاصله تصمیم به از بین بردن اثر این گناه برآیید که در این زمینه استغفار ، توبه و خواندن قرآن و نماز مؤثر واقع خواهد شد . طبق دستوراتی که از ائمه معصومین و به تبع آن اساتید اخلاق به دست ما رسیده ، خواندن نماز در اول وقت، نیکی و احترام به پدر و مادر و دوری جستن از کوچکترین اهانت به این دو نعمت بزرگ الهی (پدر،مادر) و دیگر اینکه توسل جستن به ائمه اطهار صلوات الله علیهم از اعمالی است که در پیشرفت انسان به سوی کمال و رشد معنوی تأثیر بسزایی دارد. در ای بعد هم مثل بعد علمی و فکری ، باز هم دوست خوب در آبادانی روند رشد و دست بد در تخریب روند رشد تأثیر عمده ای خواهد داشت این نکته را خوشاً دقت کنید و از یاد و خاطر نبرید. جهت آگاهی بیشتر مراجعه نمایید به : 1- معراج السعاده مرحوم نراقی 2- کتب از اساتید اخلاق مثل کیمیای محبت، سروش هدایت ج 1و2 و ... همراه با نماز حجه الاسلام قرائتی www.morsalat.com
عنوان سوال:

چه کنم یک مؤمن حقیقی آن گونه که خدا خواسته باشیم؟


پاسخ:

پرسشگرمحترم، همین که دنبال چنین خواسته ای هستید، خود یک ارزش است . احساسات پاک و علایق دینی شما بسیار ارزنده و مهمترین رکن بالندگی و رشد و کمال معنوی است . برای اینکه به نیکوترین شکل در حساسترین و ارزنده ترین دوران حیات خویش بتوانید گل زیبای فطرت را شکوفا ساخته و هر چه بیشتر آن را بارور سازید باید عزمی قاطع و اراده ای استوار و برنامه ای منظم و حساب شده به پیش روید و لحظه ای درنگ نورزید.

ایمان دو رکن دارد :

1- اعتقاد قلبی که با رشد فکری مطالعه و تفکر و زدودن شبهات اعتقاد به خدا و دیگر اعتقادات اسلامی را در دل خود جای می دهید و خود را به باور می رسانید.

2- عمل به واجبات دینی و وظایف الهی .

پس در این راستا در دو بعد باید خود را رشد دهید:

1) بعد علمی و فکری و عقیدتی: برای رسیدن به این رشد لازم است به جهادی علمی بپردازید و با برنامه ریزی دقیق برای خود سیر مطالعاتی منظمی ترتیب داده و از هر فرصت ممکن در این راستا بهره جوئید و راه حق و اعتقاد صحیح را از بین راه های باطل و عقاید غیر صحیح شناسایی کنید.به شما پیشنهاد می شود در هر فرصت بویژه تعطیلات تابستانی از سری کتب استاد شهید مطهری، سری کتب استاد احمد لقمانی جهت مطالعه استفاده نموده و در مرحله اول مطالعه مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی (7جلدی) نوشته استاد مطهری را توصیه می کنیم. دیگر نکته اینکه از سخنرانی و صحبتهای اساتید و روحانیون عالم نیز در هیمن راستا می توانید بهره شوید. این نکته را هم فراموش نکنید که دوست خوب می تواند راهگشای شما و دوست بد(خدای ناخواسته) مانع پیشرفت شما باشد.

2) بعد علمی: اولین گامی که می توانید بر دارید، انجام واجبات و ترک محرمات است . در عمل به دستوراتی که در دین ما آمده با جدیت به پیش رفته و در صورت مخالفت خود را مورد مؤاخذه و تنبه قرار دهید. در جدول روزانه کارهایتان را ثبت کنید و اگر خدای ناخواسته بر خلاف دستورات الهی عملی مرتکب شدید آن را تثبیت کرده و بلافاصله تصمیم به از بین بردن اثر این گناه برآیید که در این زمینه استغفار ، توبه و خواندن قرآن و نماز مؤثر واقع خواهد شد . طبق دستوراتی که از ائمه معصومین و به تبع آن اساتید اخلاق به دست ما رسیده ، خواندن نماز در اول وقت، نیکی و احترام به پدر و مادر و دوری جستن از کوچکترین اهانت به این دو نعمت بزرگ الهی (پدر،مادر) و دیگر اینکه توسل جستن به ائمه اطهار صلوات الله علیهم از اعمالی است که در پیشرفت انسان به سوی کمال و رشد معنوی تأثیر بسزایی دارد. در ای بعد هم مثل بعد علمی و فکری ، باز هم دوست خوب در آبادانی روند رشد و دست بد در تخریب روند رشد تأثیر عمده ای خواهد داشت این نکته را خوشاً دقت کنید و از یاد و خاطر نبرید.

جهت آگاهی بیشتر مراجعه نمایید به :

1- معراج السعاده مرحوم نراقی

2- کتب از اساتید اخلاق مثل کیمیای محبت، سروش هدایت ج 1و2 و ... همراه با نماز حجه الاسلام قرائتی

www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین