گاهی یک ویروس وارد بدن می شود و تمام بدن را فلج می کند . گاهی یک جرقه زده می شود و منطقه ای به آتش کشیده می شود . گاهی یک حسادت سبب توطئه قتل یوسف می شود . گاهی لقمه حرام یا طمع رسیدن به حکومت ، انسان را تا کشتن امام حسین علیه السلام پیش می برد . معمولاً هر گناهی ، زمینه ساز گناه بزرگ تری است . قرآن در این زمینه می فرماید : ( بَلی مَن کَسب سیئه و أحاطت به خَطیئتٌه فاولئک أصحابٌ النار هم فیها خالدون) (1) کسی که به سراغ خلافی رود و آثار شوم آن خلاف او را احاطه کند ، برای همیشه در دوزخ خواهد بود . اگر پرده حیا پاره شود ، گناه برای انسان راحت می شود . به همین دلیل در دعای کمیل می خوانیم : ( اللهم اغفِر لی الذنوب التی تَهتک العِصَم ) یعنی خداوندا ! آن گناهانی که پرده عصمت و پاکی را هتک و پاره می کند، بر من ببخش . پی نوشت: 1- سوره بقره ، آیه 81. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
گاهی یک ویروس وارد بدن می شود و تمام بدن را فلج می کند . گاهی یک جرقه زده می شود و منطقه ای به آتش کشیده می شود . گاهی یک حسادت سبب توطئه قتل یوسف می شود . گاهی لقمه حرام یا طمع رسیدن به حکومت ، انسان را تا کشتن امام حسین علیه السلام پیش می برد . معمولاً هر گناهی ، زمینه ساز گناه بزرگ تری است . قرآن در این زمینه می فرماید : ( بَلی مَن کَسب سیئه و أحاطت به خَطیئتٌه فاولئک أصحابٌ النار هم فیها خالدون) (1) کسی که به سراغ خلافی رود و آثار شوم آن خلاف او را احاطه کند ، برای همیشه در دوزخ خواهد بود .
اگر پرده حیا پاره شود ، گناه برای انسان راحت می شود . به همین دلیل در دعای کمیل می خوانیم : ( اللهم اغفِر لی الذنوب التی تَهتک العِصَم ) یعنی خداوندا ! آن گناهانی که پرده عصمت و پاکی را هتک و پاره می کند، بر من ببخش .
پی نوشت:
1- سوره بقره ، آیه 81.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] آیا یک گناه ، سرنوشت کسی را دگرگون می کند ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا نفرین کردن از نظر اسلام گناه است؟ و آیا در اثر نفرین کردن یک نفر خداوند سرنوشت آن شخص را بر اثر نفرین تغییر می دهد؟
- [سایر] فرق قضا و قدر و سرنوشت چیست؟ اگر قضا و قدر در زندگی تأثیر دارد، پس سرنوشت چه خواهد بود؟
- [سایر] چند روز قبل با یکی درباره اسلام بحث داشتیم که به این نتیجه رسیدیم که سرنوشت در زندگی دخالت دارد میخواهم بفهمم در اسلام سرنوشت حقیقت دارد اگر دارد چه کسی سرنوشت ما را مینویسد؟
- [سایر] معنای سرنوشت و تقدیر چیست؟
- [سایر] تقدیر و سرنوشت انسان بدست کیست؟
- [سایر] سرنوشت شیطان در ظهور چگونه است؟
- [سایر] پرسش: سرنوشت شیطان در ظهور چگونه است؟
- [سایر] آیا دعا قادر به تغییر سرنوشت انسان است؟
- [سایر] آیا سرنوشت ازدواج هر کسی از پیش تعیین شده است؟
- [آیت الله مظاهری] به سیّدی که معصیت کار است، اگر خمس دادن کمک به معصیت او باشد، نمیشود خمس داد و به سیّدی هم که آشکارا معصیت میکند، گرچه دادن خمس کمک به معصیت او نباشد. نباید خمس بدهند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر جلوگیری از معصیت توقّف داشته باشد بر اینکه دست معصیت کار را بگیرد یا اورا از محلّ معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت می کند تصرّف کند جایز است ، بلکه واجب است عمل کند .
- [آیت الله اردبیلی] اگر جلوگیری از معصیت با گرفتن دست گناهکار یا حائل شدن بین او و گناه یا خارج کردن او از محل ارتکاب معصیت یا گرفتن ابزار گناه ممکن باشد، واجب است بدان عمل شود.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلوگیری از معصیت توقف داشته باشد بر این که دست معصیت کار را بگیرد یا او را از محل معصیت بیرون کند یا در وسیلهای که با آن معصیت میکند تصرّف کند، جایز بلکه واجب است.
- [آیت الله نوری همدانی] به سیدّی که معصیت کار است ، اگر خمس دادن کمک به معصیّت او باشد ؛ نمی شود خمس داد و به سیدّی هم که آشکارا معصیّت می کند ، اگر چه خمس کمک به معصیّت او نباشد ؛ نباید خمس بدهند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جلوگیری از معصیت توقف داشته باشد بر اینکه دست معصیت کار را بگیرد یا او را از محل معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت می کند تصرف کند، جایز است، بلکه واجب است عمل کند.
- [امام خمینی] اگر جلوگیری از معصیت توقف داشته باشد بر این که دست معصیت کار را بگیرد یا او را از محل معصیت بیرون کند یا در آلتی که به آن معصیت میکند تصرف کند، جایز است، بلکه واجب است عمل کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی به گناه گنهکار یا به ترک واجب از کسی، راضی باشد، گرچه اعانت بر گناه صادق نیست، ولی شریک در گناه گنهکار است؛ مثلاً کسی که راضی باشد بر بیحجابی یا بدحجابی زنها، گرچه مرد باشد، در نامه عملش گناه بیحجابی یا بدحجابی که گناه بزرگی است ثبت میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] به شرابخوار و نیز به کسی که معصیتکار است اگر زکات دادن کمک به معصیت او باشد نمیشود زکات داد و بنا بر احتیاط مستحب به کسی که معصیت کبیره بجا میآورد یا آشکارا گناه میکند زکات ندهند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر ممکن شود جلوگیری از معصیت به اینکه بین شخص و معصیت حائل شود و با این نحو مانع از معصیت شود، لازم است اقتصار به آن اگر محذور آن کمتر از چیزهای دیگر باشد.