اسلام ، دین فطرت است و فطرت هر انسانی استقلال خواه است ، پس رابطه با حفظ استقلال و آزادی اشکالی ندارد . کودکی در سر سفره قاشق برمی دارد ، آن را پر از غذا می کند و به سر و صورت و لباسهای خود می ریزد . مادرش ناراحت می شود و قاشق را از او می گیرد تا خود غذا به دهان او بگذارد ، اما کودک ابراز ناراحتی می کند و با تمام وجود می گوید : من اگر مستقل باشم و قاشق در دست خودم باشد ، حتی اگر سر و صورت و لباسم را خراب کنم بهتر است تا اینکه وابسته به تو باشم و تو غذا را در دهان من بگذاری . مسلمانان که در دهه اول بعثت ( شاید به خاطر بت های بسیاری که در کعبه بود ) ، عبادات خود را به سوی بیت المقدس انجام می دادند ، بعد از هجرت به مدینه مورد نیش زبان و کنایه یهودیان قرار گرفتند که شما به سوی قبله ما نماز می خوانید ، پس استقلال ندارید! پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) از این کنایه ها ناراحت می شد و به اطراف آسمان می نگریست و گویا منتظر وحی بود تا اینکه دستور آمد از این پس به سوی مسجدالحرام نماز بخوانید و قبله مستقل داشته باشید تا یهودیان بر شما حجت و منتی نداشته باشند و شما را دنباله روی خود ندانند: (لئلا یکون للناس علیکم حٌجته) (1) همچنین در اسلام تشبه به کفار حرام است ، چون یک نوع خودباختگی برای مسلمانان و تکریمی برای کفار محسوب می شود . پی نوشت: 1- سوره بقره ، آیه 150. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
اسلام ، دین فطرت است و فطرت هر انسانی استقلال خواه است ، پس رابطه با حفظ استقلال و آزادی اشکالی ندارد .
کودکی در سر سفره قاشق برمی دارد ، آن را پر از غذا می کند و به سر و صورت و لباسهای خود می ریزد . مادرش ناراحت می شود و قاشق را از او می گیرد تا خود غذا به دهان او بگذارد ، اما کودک ابراز ناراحتی می کند و با تمام وجود می گوید : من اگر مستقل باشم و قاشق در دست خودم باشد ، حتی اگر سر و صورت و لباسم را خراب کنم بهتر است تا اینکه وابسته به تو باشم و تو غذا را در دهان من بگذاری .
مسلمانان که در دهه اول بعثت ( شاید به خاطر بت های بسیاری که در کعبه بود ) ، عبادات خود را به سوی بیت المقدس انجام می دادند ، بعد از هجرت به مدینه مورد نیش زبان و کنایه یهودیان قرار گرفتند که شما به سوی قبله ما نماز می خوانید ، پس استقلال ندارید!
پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) از این کنایه ها ناراحت می شد و به اطراف آسمان می نگریست و گویا منتظر وحی بود تا اینکه دستور آمد از این پس به سوی مسجدالحرام نماز بخوانید و قبله مستقل داشته باشید تا یهودیان بر شما حجت و منتی نداشته باشند و شما را دنباله روی خود ندانند: (لئلا یکون للناس علیکم حٌجته) (1)
همچنین در اسلام تشبه به کفار حرام است ، چون یک نوع خودباختگی برای مسلمانان و تکریمی برای کفار محسوب می شود .
پی نوشت:
1- سوره بقره ، آیه 150.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] آیا از نظر اسلام حقوق کافر و مسلمان یکسان است؟
- [سایر] نظر اسلام در رابطه با چند همسری چیست؟
- [سایر] نظر اسلام در رابطه با تحصیل علوم مختلف چیست؟
- [آیت الله بهجت] آیا معامله و صادرات و واردات به دولت های کفر و یا کشورهای مسلمان که دولت جایز دارند، مصداق کمک به ظالم محسوب می شود؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا غیر از سکنه کشور جمهوری اسلامی ایران (اعم از مسلمان و کافر)، افراد ساکن کشورهای دیگر و بخصوص کفّار آنها، ملزم به احکام اسلامی میباشند یا خیر؟
- [سایر] کافر حربی یعنی چه ؟نام کشورهای که کافر حربی هیاب می شوند، را نام ببرید؟
- [سایر] رابطه گرایش مذهبی و تمایل به برقراری ارتباط با جنس مخالف از نظر اسلام چگونه است؟
- [سایر] رابطه ی اسلام و دموکراسی را از نظر شهید علامه مطهری (رحمت الله علیه) بیان نمایید.
- [سایر] رابطه ی اسلام و دموکراسی را از نظر آیت الله مصباح یزدی(دامت برکاته) بیان نمایید.
- [سایر] نظر اسلام درباره شطرنج چیست و شطرنج و امامان چه رابطه ای داشتند؟
- [آیت الله سبحانی] خرید و فروش گوشت هایی که از کشورهای غیراسلامی می آورند یا از دست کافر گرفته می شود باطل است، ولی اگر بداند که آنها از حیوانی است که مطابق قانون شرع یا با نظارت مسلمان ذبح شده. اشکال ندارد.
- [آیت الله بهجت] خرید و فروش روغن، دارو و عطرهایی که از کشورهای غیر اسلامی میآورند، اگر نجس بودن آنها معلوم نباشد اشکال ندارد؛ ولی دارو یا روغنی که از حیوان، بعد از جان دادن آن میگیرند، چنانچه در شهر کفار از دست کافر بگیرند، و از حیوانی باشد که خون جهنده دارد، نجس است و معامله آن باطل میباشد، بلکه اگر در شهر مسلمانان هم از دست کافر بگیرند، معامله آن باطل است، مگر آنکه بدانند که آن کافر از مسلمان خریده است.
- [آیت الله بهجت] گرفتن پول از بانکهای غیر اسلامی مانند بانکهای کشورهای کفر، چه دولتی باشد و چه شخصی جایز است، ولی نه بهعنوان قرض؛ و تصرف در آن احتیاج به اجازه حاکم شرع و یا وکیل او ندارد، مگر آنکه مال مسلمانی در بانک کفار باشد که باید نسبت به سهم آن مسلمان به وظیفه مخصوصی که در مورد بانکهای کشورهای اسلامی گفته شد عمل نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمان از کافر ارث میبرد، ولی کافر اگر چه پدر یا پسر میت باشد از مسلمان ارث نمیبرد.
- [آیت الله سیستانی] مسلمان از کافر ارث میبرد ، ولی کافر اگر چه پدر یا پسر میّت مسلمان باشد از او ارث نمیبرد .
- [آیت الله اردبیلی] کافر میتواند از طرف مسلمان وکیل شود، مگر در اموری که اسلام شرط عامل باشد، هم چنانکه مسلمان نیز میتواند وکیل کافر شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مسلمان از کافر ارث می برد؛ ولی کافر اگرچه پدر یا پسر میت مسلمان باشد از او ارث نمی برد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مسلمان از کافر ارث می برد، ولی کافر اگر چه پدر یا پسر میت باشد از مسلمان ارث نمی برد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کافر مسلمان شود، واجب نیست روزهای وقتی را که کافر بوده قضا نماید، ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد، روزهای وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر کافر مسلمان شود، واجب نیست روزه های وقتی را که کافر بوده قضا نماید. ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد، روزه های وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید.