لطفا این حدیث را شرح دهید. امام علی (علیه السلام) فرمودند: اَلإمامَهُ نِظامُ الاُمَّهِ؛ امامت و رهبری سامان بخش امّت است. (1)
شرح حدیث: در جامعه خواسته ها، سلیقه ها، افکار و گرایشهای مختلف وجود دارد. آنچه اندیشه، عمل و افراد را در مسیر (حق) هدایت می کند و از (تفرقه) نگه می دارد و جامعه را سامان می بخشد (امامت) است. امامت مثل آن رشته ای که دانه های تسبیح یا گردن بند را در یک خط به (صف) می کشد و (نظام) پدید می آورد، در جامعه ایجاد همبستگی و وفاق می کند. (نظام ولایت) امت اسلامی را در مقابل نیروهای دشمن و گرگهایی که برای دریدن این پیکر دندان تیز کرده اند، متّحد، مقاوم، منسجم و در نتیجه (پیروز) می سازد. مگر نه آن که پیروزی در سایه ی اتحاد است و مگر نه آن که اتحاد در سایه ی یک پیشوا فراهم می شود؟ پس برای پیروزی و وحدت بهترین عامل (امامت) است. در عصر ظهور و حضور امامان سامان بخش اندیشه ها و اعمال پیروان معصومان (علیه السلام) بودند. در عصر غیبت این اساس و نقش بر دوش ولایت و رهبری است. کسی که از (محور وفاق) جدا شود، دچار تفرقه می شود. امتی هم که از (عامل وحدت) پشتیبانی نکنند، ضعیف می شوند و شکست می خورند. آنان که بر طبل تفرقه می کوبند، به سود دشمن کار می کنند. پی نوشت: (1) غررالحکم، ج1، ص 274 منبع: حکمت های علوی و ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام علی (علیه السلام)، جواد محدثی، انتشارات آستانه قدس رضوی، چاپ سوم (1391).
عنوان سوال:

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام علی (علیه السلام) فرمودند: اَلإمامَهُ نِظامُ الاُمَّهِ؛ امامت و رهبری سامان بخش امّت است. (1)


پاسخ:

شرح حدیث:
در جامعه خواسته ها، سلیقه ها، افکار و گرایشهای مختلف وجود دارد.
آنچه اندیشه، عمل و افراد را در مسیر (حق) هدایت می کند و از (تفرقه) نگه می دارد و جامعه را سامان می بخشد (امامت) است.
امامت مثل آن رشته ای که دانه های تسبیح یا گردن بند را در یک خط به (صف) می کشد و (نظام) پدید می آورد، در جامعه ایجاد همبستگی و وفاق می کند.
(نظام ولایت) امت اسلامی را در مقابل نیروهای دشمن و گرگهایی که برای دریدن این پیکر دندان تیز کرده اند، متّحد، مقاوم، منسجم و در نتیجه (پیروز) می سازد.
مگر نه آن که پیروزی در سایه ی اتحاد است و مگر نه آن که اتحاد در سایه ی یک پیشوا فراهم می شود؟
پس برای پیروزی و وحدت بهترین عامل (امامت) است. در عصر ظهور و حضور امامان سامان بخش اندیشه ها و اعمال پیروان معصومان (علیه السلام) بودند. در عصر غیبت این اساس و نقش بر دوش ولایت و رهبری است.
کسی که از (محور وفاق) جدا شود، دچار تفرقه می شود.
امتی هم که از (عامل وحدت) پشتیبانی نکنند، ضعیف می شوند و شکست می خورند.
آنان که بر طبل تفرقه می کوبند، به سود دشمن کار می کنند.
پی نوشت:
(1) غررالحکم، ج1، ص 274
منبع: حکمت های علوی و ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام علی (علیه السلام)، جواد محدثی، انتشارات آستانه قدس رضوی، چاپ سوم (1391).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین