لطفا این حدیث را شرح دهید. امام علی (علیه السلام) فرمودند: لانِعمَهَ اَهنأ مِن الأمنِ؛ هیچ نعمتی گواراتر از «امنیّت» نیست. (1)
شرح حدیث: سعدی گوید: (قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید. ) امنیت و آسایش هم از آن نعمتهایی است که تا هست قدرش را نمی دانیم، اما اگر گرفتار ناامنی، سلب آسایش، آشوب و بلوا و هرج و مرج گردیم، می فهمیم که (امنیت)، چه نعمت بزرگ و گوارایی است. اگر فکر و زندگی آشفته باشد، لذّتی از عمر خود نخواهیم برد. اگر جامعه دچار ناامنی و فتنه گردد، نه قانون قابل اجرا می شود، نه حکومت می تواند استحکام داشته باشد، نه حقوق افراد تأمین شدنی است و نه (ثبات) است تا بستری سالم برای سازندگی و تلاشهای فرهنگی فراهم آورد. جنگ و فتنه جامعه را ناامن و افکار را مشوش و زندگی را مختلّ می سازد. در جامعه ی ناامن دین و قانون هم مجال تحقّق و اجرا نمی یابد و زندگی تلخ و تحمل ناپذیر خواهد شد. شکر این (نعمت گوارا) چیست و ناسپاسی آن چگونه موجب زوال نعمت می گردد؟ قدر این نعمت را بدانیم پیش از آن که از دستش بدهیم. پی نوشت: (1) غررالحکم، ج 6، ص 435 منبع: حکمت های علوی و ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام علی (علیه السلام)، جواد محدثی، انتشارات آستانه قدس رضوی، چاپ سوم (1391).
عنوان سوال:

لطفا این حدیث را شرح دهید. امام علی (علیه السلام) فرمودند: لانِعمَهَ اَهنأ مِن الأمنِ؛ هیچ نعمتی گواراتر از «امنیّت» نیست. (1)


پاسخ:

شرح حدیث:
سعدی گوید:
(قدر عافیت کسی داند که به مصیبتی گرفتار آید. )
امنیت و آسایش هم از آن نعمتهایی است که تا هست قدرش را نمی دانیم، اما اگر گرفتار ناامنی، سلب آسایش، آشوب و بلوا و هرج و مرج گردیم، می فهمیم که (امنیت)، چه نعمت بزرگ و گوارایی است.
اگر فکر و زندگی آشفته باشد، لذّتی از عمر خود نخواهیم برد.
اگر جامعه دچار ناامنی و فتنه گردد، نه قانون قابل اجرا می شود، نه حکومت می تواند استحکام داشته باشد، نه حقوق افراد تأمین شدنی است و نه (ثبات) است تا بستری سالم برای سازندگی و تلاشهای فرهنگی فراهم آورد.
جنگ و فتنه جامعه را ناامن و افکار را مشوش و زندگی را مختلّ می سازد.
در جامعه ی ناامن دین و قانون هم مجال تحقّق و اجرا نمی یابد و زندگی تلخ و تحمل ناپذیر خواهد شد.
شکر این (نعمت گوارا) چیست و ناسپاسی آن چگونه موجب زوال نعمت می گردد؟
قدر این نعمت را بدانیم پیش از آن که از دستش بدهیم.
پی نوشت:
(1) غررالحکم، ج 6، ص 435
منبع: حکمت های علوی و ترجمه و توضیح چهل حدیث از امام علی (علیه السلام)، جواد محدثی، انتشارات آستانه قدس رضوی، چاپ سوم (1391).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین