رسول الله صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : یَسبِقُ المَقتولُ فی سَبیلِ اللّه‌ِ مُقبِلاً غَیرَ مُدبِرٍ المَقتولَ المُدبِرَ إلَی الجَنَّةِ بِسَبعینَ خَریفاً ، ومَرضی اُمَّتی قَبلَ أصِحّائِهِم بِسَبعینَ خَریفاً ، وَالأَنبِیاءُ قَبلَ سُلَیمانَ بنِ داوودَ بِأَربَعینَ خَریفاً ؛ لِما کانَ فیهِ مِنَ المُلکِ . پیامبر خدا صلی‌ الله ‌علیه و ‌آله و سلّم : آن که در جهاد در راه خدا ، در حالی کشته شده که نه پشت به دشمن ، بلکه رو به دشمن داشته است ، هفتاد سال بر آن که پشت به دشمن کشته شده است ، به سوی بهشت ، پیشی می‌گیرد . [همچنین] بیماران امّت من نیز هفتاد سال پیش از تن‌درستان امّت [به بهشت می‌روند] ؛ و پیامبران ، چهل سال پیش از سلیمان بن داوود به بهشت درمی‌آیند ، بدان سبب که وی [در دنیای خویش] سلطنتی داشته است . کنز العمّال ، جلد 4 ، صفحه 407 ، حدیث 11140 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 148 در متن عربی روایت ، هفتاد (خریف) آمده و آن ، کنایه از یک سال است؛ امّا در روایتی که در الخصال و معانی الأخبار نقل شده ، برابر با هفتاد سال معنا گردیده است.
روز قیامت، بیماران بر تندرستان چه برتری یی دارند؟
رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم :
یَسبِقُ المَقتولُ فی سَبیلِ اللّهِ مُقبِلاً غَیرَ مُدبِرٍ المَقتولَ المُدبِرَ إلَی الجَنَّةِ بِسَبعینَ خَریفاً ، ومَرضی اُمَّتی قَبلَ أصِحّائِهِم بِسَبعینَ خَریفاً ، وَالأَنبِیاءُ قَبلَ سُلَیمانَ بنِ داوودَ بِأَربَعینَ خَریفاً ؛ لِما کانَ فیهِ مِنَ المُلکِ .
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم :
آن که در جهاد در راه خدا ، در حالی کشته شده که نه پشت به دشمن ، بلکه رو به دشمن داشته است ، هفتاد سال بر آن که پشت به دشمن کشته شده است ، به سوی بهشت ، پیشی میگیرد . [همچنین] بیماران امّت من نیز هفتاد سال پیش از تندرستان امّت [به بهشت میروند] ؛ و پیامبران ، چهل سال پیش از سلیمان بن داوود به بهشت درمیآیند ، بدان سبب که وی [در دنیای خویش] سلطنتی داشته است .
کنز العمّال ، جلد 4 ، صفحه 407 ، حدیث 11140 ، دانش نامه احادیث پزشکی : 1 / 148 در متن عربی روایت ، هفتاد (خریف) آمده و آن ، کنایه از یک سال است؛ امّا در روایتی که در الخصال و معانی الأخبار نقل شده ، برابر با هفتاد سال معنا گردیده است.
- [سایر] ماه رمضان چه برتری یی بر سابر ماهها دارد؟
- [سایر] خداوند در آیه 54 سوره آل عمران می گوید: تا روز قیامت پیروان تو (عیسی) را بر کافران برتری دادم. اگر پیروان حضرت عیسی تا قیامت بر همه کافران برتری دارند. پس چرا دین محمد را برگزینیم؟ دین عیسی را برمی گزینیم که تا قیامت از همه کافران برتر باشیم؟
- [سایر] کودک شش ساله یی دارم که حس برتری دارد و برای برنده شدن در بازی های مختلف گاهی اقدام به تقلب می کند، چگونه به او این مساله را یادآوری کنم؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) به چه سبزی یی علاقه داشت؟
- [سایر] برتری بهشت لقاء در چیست؟
- [سایر] آیا اعلمیت دال بر برتری نیست؟ از اسمش هم معلوم است که اعلمیت دلالت بر برتری کسی از کسی دیگر دارد. با توجه به این که هفت تن مراجع عظام که از طرف جامعه مدرسین حوزه معرفی شده اند، چطور از این برتری تصور می شود؟ در حالی که از اسم اعلمیت معلوم است که یکی باید از دیگری برتری داشته باشد.
- [سایر] آیا دموکراسی مستقیم بر غیرمستقیم برتری دارد؟
- [سایر] روایتی وجود دارد که اعلام میکند برتری مردان بر زنان مانند برتری آسمان بر زمین و آب بر خشکی است! این روایت را چگونه توجیه میکنید؟
- [سایر] دلایل برتری حکومت ولایی بر دموکراسی سکولار؟
- [سایر] اسلام چه برتری بر دین زرتشت دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] .فقیه جامع الشرای ط که ولیّ مسلمین ا ست، از جهت ولا یی و حکومتی می تواند در صورت مصلحت، پرداخت خمس را عفو کند و یا آن را تخفیف بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است در دادن زکاْ فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدّم دارد و بعد همسایگان فقیر را، و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحبّ است آنها را مقدّم بدارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم بدارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند. مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [امام خمینی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله خوئی] مستحب است در دادن زکات فطره خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را و بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدّم بدارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است در دادن زکاه فطره؛ خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را؛ بعد اهل علم فقیر را؛ ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند؛ مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در دادن زکات فطره، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را، بعد اهل علم فقیر را، ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند، مستحب است آنها را مقدم بدارد.