راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
ایا زدن موهای روی گلو و گونه ها با تیغ حرام است؟
اشکالی ندارد.
عنوان سوال:
ایا زدن موهای روی گلو و گونه ها با
تیغ
حرام است؟
پاسخ:
اشکالی ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
ایا زدن موهای روی گلو و گونه ها با تیغ حرام است؟
تراشیدن موی صورت و گلو و گونه با تیغ یا ماشینهای برقی چه حکمی دارد؟
خط ریش بستن با تیغ در زیر گلو و روی صورت چه حکمی دارد ؟
تراشیدن مو های زاید بدن مثل موی زیر بغل و یا موهای اطراف آلت با تیغ اشکال دارد یا خیر؟
سینه زدن با تیغ و یا زنجیر زدن با زنجیری که دارای چاقو و یا تیغ می باشد و منجر به زخمی شدن بدن و جاری شدن خون می شود، چه حکمی دارد؟
آیا زدن موهای زاید بدن درست است یا خیر؟
آیا برای مرد جایز است که موهای روی گونه را کنده به عبارتی دیگر به وسیله نخ موی صورت خود را زده و ریشش را آنکار کند؟
نظرحضرت عالی درباب تیغ زدن عزاداران امام حسین (ع) درروزعاشورا به عنوان ادای نذریا کسب اجر اخروی چیست؟ سلامت وتوفیق وطول عمرشماراازدرگاه خداوندرحمان خواستاریم. جمعی ازعزاداران امام حسین(ع)
آیا شهادت کسی که محاسنش را با تیغ، یا ماشین شبیه تیغ می تراشد، از نظر شرع پذیرفته می شود؟
نظر حضرتعالی در مورد اصلاح صورت با تیغ چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] تراشیدن موی صورت و گلو با تیغ یا ماشینهای برقی چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] تراش موهای زیر گلو و بالای ریش با خودتراش، چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا زدن کل موهای بدن که زائد همنیست حرام است اگر نیست آیا فضیلتی ازنظر انبیا دارد و ایا پوشیدن شرت مایو مانند حرام است
[آیت الله علوی گرگانی] سینه زدن با تیغ و یا زنجیر زدن با زنجیری که دارای چاقو و یا تیغ میباشد و منجر به زخمی شدن بدن و جاری شدن خون میشود چه حکمی دارد؟
[سایر] حکم برداشتن موهای روی گونه (با موچین) برای مردان چیست؟
[سایر] حکم شرعی زدن موهای پا برای مردان چیست؟
[سایر] چرا تراشیدن ریش با تیغ حرام است؟
[آیت الله جوادی آملی] قمه و زنجیر چاقویی زدن و تیغ کشیدن در مجالس عزای اهل بیت (علیهم السّلام)، چه حکمی دارد؟
[آیت الله جوادی آملی] قمه و زنجیر چاقویی زدن و تیغ کشیدن در مجالس عزای اهلبیت(علیهم السّلام) چه حکمی دارد؟
[آیت الله سیستانی] آیا زدن موهای پا ، سینه و پشت جایز است؟ ائمه در این مورد چه می فرمایند ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
موهای کوتاه را که جزء بدن حساب می شود باید بشوید، بنابر احتیاط واجب شستن موهای بلند و زیر آنها هر دو لازم است.
برای زنان پوشانیدن موهای مصنوعی و زینتهای پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) نیز لازم است.
اخلاطی که از بینی یا گلو می آید هرگاه غلیظ باشد و نقطه ای از آن خون داشته باشد همان نقطه نجس است اگر روان باشد،همه نجس می شود.
هرگاه این گونه افراد با اختیار خود بول یا غائط کنند باید وضو بگیرند.
2 کف زدن مانعی ندارد اما در مساجد و حسینیه ها ترک شود.
گوشت پرندگانی که دارای چنگال هستند حرام است، همچنین پرندگانی که موقع پرواز بالهای خود را غالباً صاف نگه می دارند، یا اگر بال می زنند بال زدن آنها کمتر و صاف نگه داشتن آنها بیشتر است، امّا پرندگانی که بال می زنند یا بال زدن آنها از صاف نگه داشتن بیشتر است گوشتشان حلال است از جمله انواع کبوترها و قمری و کبک حلال است، ولی گوشت هدهد مکروه است. همچنین پرندگانی که چینه دان یا شاخک پشت پا دارند گوشت آنها نیز حلال است.
برای سر بریدن حیوان اگر حلقوم و دو رگ بزرگ گردن را بطور کامل ببرند کافی است ولی احتیاط مستحب آن است که چهار رگ بزرگ یعنی دو رگ بزرگ گردن به اضافه حلقوم و مری از پایین برآمدگی گلو بریده شود.
کسی که توانایی بر حرف زدن ندارد اگر با اشاره بفهماند که ملک خود را برای مدت معین به مبلغ معین اجاره داده یا اجاره کرده صحیح است.
خوردن و آشامیدن به گونه ای که صورت نماز را به هم زند موجب باطل شدن نماز است، ولی اگر ذراتی از غذا و مانند آن در دهان باشد و موقع نماز فرو برد نماز را باطل نمی کند.
مستحب است جواب سلام را بهتر از سلام بگویند (البته در نماز همان گونه که گفته شد باید مثل آن باشد) مثلاً اگر کسی درغیر نماز بگوید: (سلامٌ علیْکمْ) در جواب بگوید : (سلامٌ علیْکمْ و رحْمة الله).
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون می آید، نباید عمداً آروغ بزند ولی اگر یقین نداشته باشد، اشکال ندارد.
[آیت الله خوئی] اگر یقین داشته باشد که به واسط آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون میآید، بنابر احتیاط نباید عمداً آروغ بزند، ولی اگر یقین نداشته باشد اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن چیزی از گلو بیرون میآید، بنابر احتیاط واجب نباید عمدا آروغ بزند؛ ولی اگر احتمال بدهد، آروغ زدن اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر یقین داشته باشد که بواسطه آروغ زدن چیزی از گلو بیرون می آید نباید عمداً آروغ بزند، ولی اگر یقین نداشته باشد اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر یقین داشته باشد که به واسطة آروغ زدن چیزی از گلو بیرون می آید ، نباید عمداً آروغ بزند ولی اگر یقین نداشته باشد اشکال ندارد .
[امام خمینی] اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن چیزی از گلو بیرون می آید، نباید عمدا آروغ بزند، ولی اگر یقین نداشته باشد اشکال ندارد.
[آیت الله بروجردی] اگر یقین داشته باشد که به واسطهی آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون میآید، نباید عمداً آروغ بزند، ولی اگر یقین نداشته باشد اشکال ندارد.
[آیت الله بهجت] اگر یقین داشته باشد که بهواسطه آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون میآید، نباید عمداً آروغ بزند، ولی اگر یقین نداشته باشد اشکال ندارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون میآید به گونهای که به آن قی کردن میگویند، نباید عمداً آروغ بزند و اگر احتمال آن را بدهد آروغ زدن، خلاف احتیاط استحبابیست و اگر این احتمال را هم ندهد آروغ زدن هیچ اشکالی ندارد؛ هر چند آروغ زدن باعث قی گردد.
[آیت الله مظاهری] اگر در اذان و اقامه صدا را در گلو بیندازد چنانچه غنا شود، حرام و اگر غنا نشود، مکروه است.
تیغ
آلت و وسیله تیز و برنده را تیغ گویند. از آن به مناسبت در باب حج و نکاح یاد شده است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*