از نظر حضرت عالی گذاشتن چه میزان برای صدق ریش کافی است؟ و آیا تراشیدن ریش با تیغ را حرام میدانید؟
ریش تراشیدن حرام است و فرقی میان تراشیدن کلّ آن یا بعض از آن نظیر ریش پرفسوری حتّی تراشیدن گونه ، نیست.
ریش تراشیدن حرام است و فرقی میان تراشیدن کلّ آن یا بعض از آن نظیر ریش پرفسوری حتّی تراشیدن گونه ، نیست.
عنوان سوال:
از نظر حضرت عالی گذاشتن چه میزان برای صدق ریش کافی است؟ و آیا تراشیدن ریش با تیغ را حرام میدانید؟
پاسخ:
ریش تراشیدن حرام است و فرقی میان تراشیدن کلّ آن یا بعض از آن نظیر ریش پرفسوری حتّی تراشیدن گونه ، نیست.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- پسران نوجوان به هنگام بلوغ و برای این که ریش آنها صاف و یکدست گردد مبادرت به تراشیدن ریش خود با تیغ مینمایند، آیا این عمل حرام است یا خیر؟ آیا تکرار این کار برای یک یا چند مرتبه اشکال شرعی دارد یا خیر؟
- در حال حاضر اکثر کسانی که ریش خود را میتراشند دلیل آن را نظافت و زیبائی میدانند، آیا چنین استدلالی جوازی برای تراشیدن ریش و از بین رفتن حرمت آن (در صورتی که فتوای حضرت عالی چنین باشد) میباشد یا خیر؟
- تراشیدن صورت در چه صورتی حرام است؟ و آیا حدّ شرعی در کوتاه کردن محاسن وجود دارد یا خیر؟
- آیا به نظر حضرت عالی، استحباب نفسی وضو ثابت است؟
- از نظر حضرت عالی حضور در مجالس عروسی همراه با لهو و لعب چه حکمی دارد؟
- نظر حضرت عالی در مورد صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران چیست؟ و ما باید چه کنیم؟
- بهترین سبک عزاداری برای خامس آل عبا، به نظر جناب عالی چگونه است؟
- مخارجی که برای اموات صورت میگیرد، اطعامهای مفصّل در تالارها، تاج گلهای گران قیمت، حالت مسابقه به خود گرفته و چشم و هم چشمی یا برخی عادات و رسوم اجتماعی موجب قرض های کمر شکن برای صاحبان عزا میگردد، با توجّه به وجود معضلات اجتماعی مانند فقر، کمبود مراکز عام المنفعه مانند مساجد، مدارس و درمانگاه، آییا به نظر حضرت عالی صرف هزینه در چه راهی برای میّت سودمندتر است و تکلیف مؤمنین در این رابطه چیست؟
- آیا نظر همسر در تراشیدن و یا کوتاه کردن ریش در صورتی که مرد راضی نباشد لازم الاجراء است یا نه؟
- نظر حضرت عالی در مورد تاج گلی که برای مجالس ترحیم میبرند و طرف اسمش را روی آن مینویسد، و یک رقابت شده و میگویند که برای ایتام و خیریهها هزینه میشود چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا دربارة معجزة عدد 19 قرآن کریم چیزی میدانید؟ آیا میدانید در نهمین سوره که 129 آیه دارد از نظر ریاضی اثبات شده است؟
- [سایر] آیا اجتهاد و اظهار نظر علمی در قرائات جایز است؟
- [سایر] محبوبترین سوره در نظر خداوند متعال کدام است؟
- [سایر] چه زمانی اگر الف و لام بر سر کلمهای بیاید به معنای "برای" است؛ زیرا بیشتر کلمات عربی با "ال" شروع میشوند؛ مانند: "الناس"، "الخناس" و... .
- [سایر] دین جامع و کامل از نظر قرآن کریم، دارای چه ویژگیهایی است؟
- [آیت الله اردبیلی] قطعه زمینی را طی قولنامۀ عادی با واسطۀ بنگاه معاملاتی به شخصی فروختهام و عمدۀ ثمن آن را نیز دریافت نمودهام لکن مدتی بعد (کمتر از دو ماه) متوجه شدم که قیمت واقعی زمین بیشتر از قیمت مورد معامله است، به خریدار معترض و خواستار فسخ معامله و یا اخذ مابه التفاوت قیمت زمین شدم و بیان نمودم حاضرم خسارات احتمالی خریدار را هم بدهم، امّا خریدار به هیچ وجه حاضر به قبول یکی از دو طریق فوق نمیباشد، در این صورت 1) حال که من مغبون شدهام، از نظر شرعی میتوانم بگویم من ناراضی هستم و با این عدم رضایت معامله را فسخ نمایم؟ 2) اگر خریدار حاضر به فسخ و یا پرداخت مابهالتفاوت قیمت زمین نباشد با این عدم رضایت من صورت معامله چه حکمی پیدا میکند؟ 3) با وجود غبن در معامله، آیا خریدار شرعاً موظّف است رضایت فروشنده را به دست آورد یا خیر؟
- [آیت الله جوادی آملی] در برخی مجالس که برای بزرگداشت اهلبیت(علیهم السّلام) برپا میشود، مسایلی به چشم میخورد؛ از جمله: 1/ تصریح به الفاظی که دلالت بر الوهیت اهلبیت(علیهم السّلام) دارد؛ مانند لا إله إلاّ علی و … . 2/ خواندن اشعار و بیان مطالبی که مقام خداوند را در برابر اهلبیت(علیهم السّلام) پایین میآورد؛ مانند خدا عکس علی را ماچ میکرد. 3/ انجام بعضی کارها در منظر مردم، برای اظهار ذلّت در برابر اهلبیت(علیهم السّلام) ؛ مانند آویختن زنجیر به گردن و درآوردن صدای حیوانات. 4. نسبت دادن برخی امور به اهلبیت(علیهم السّلام) که به ظاهر با عصمت آنان منافات دارد. برخی افراد در توجیه این اعمال که در آن شائبه حرمت وجود دارد، میگویند: دستگاه امام حسین(علیه السّلام) از محدوده فقه خارج است. لطفاً با بیان نظر شریفتان، راهگشای ما برای دستیابی به بینشی به دور از اشتباه و بهرهمندی صحیح از مجالس اهلبیت(علیهم السّلام) باشید.
- [سایر] اینکه در بند میم وصیتنامه حضرت امام خمینی(ره)، تاکید شده که جلوگیری از انحرافات بر همة ما و همة مسلمانان واجب است؟ منظور چیست؟ و چگونه باید انجام شود؟ آیا می توان هر فرد یا گروهی خودش اقدام کند؟نظر آیت الله خامنه ای در این زمینه چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] با عرض سلام و تحیت با توجه به این که مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران در زمینه مسائل مربوط به چاپ و نشر قرآن کریم فعالیت تحقیقاتی مینماید، مستدعی است ما را از نظر شریف خویش درباره روایت ذیل و سؤالات مطرح شده بهرهمند فرمائید. (علی بن ابراهیم، عن أبیه، عن صفوان، عن ابن مسکان، عن محمّد بن الورّاق، ال: عرضت علی بن أبیعبدالله (علیهالسّلام) کتاباً فیه قرآن مختّم معشّر بالذهب و کتب فی آخره سوره بالذهب و اریته إیّاه فلم یعب فیه شیئاً إلاّ کتابه القرآن بالذهب، و قال: لایعجبنی أن یکتب القرآن إلاّ بالسواد کما کتب أوّل مرّه) (اصول کافی، جلد 2، کتاب فضل القرآن، باب النوادر، ص 621). 1. با توجه به استنباط حضرت عالی از روایت یادشده، آیا چاپ کل متن قرآن کریم با رنگی غیر از رنگ مشکی را مجاز میدانید یا خیر؟ 2. با توجه به این که در مصاحف چاپ شده در برخی از بلاد اسلامی لفظ جلاله (الله) یا بعضی از حروف به منظور آموزش قرآن، به رنگی غیر از مشکی ملاحظه میشود، آیا این کار را از نظر حضرت عالی مجاز است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
مسئله مرتبط یافت نشد