راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله سبحانی
آدرس:
http://www.tohid.ir
آیا جواب استفتائات از طریق پست الکترونیکی (ایمیل) حجّیت شرعی دارد و می توان به آن عمل نمود؟
هرگاه اطمینان به صحت آن باشد، مانعی ندارد. والله العالم
عنوان سوال:
آیا جواب استفتائات از طریق پست الکترونیکی (ایمیل) حجّیت شرعی دارد و می توان به آن عمل نمود؟
پاسخ:
هرگاه
اطمینان
به
صحت
آن باشد، مانعی ندارد. والله العالم
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر در مهد کودک موهای پسری را عمداً و بدون ضرورت و بدون اذن ولی، کوتاه نمایند، آیا می توان قصاص نمود؟ اگر بر روی دست کسی، عمداً و بدون اجازه با خودکار نقاشی نمایند، آیا می توان قصاص نمود؟
شخصی دندان دیگری را لق کرده است، آیا می توان او را قصاص نمود؟
آیا در اطراف نهر می توان با مالکیت شخصی درختکاری نمود؟
آیا می توان از درآمد مسجد اجرتی برای خادم منظور نمود؟
آیا می توان با محاسبات نجومی اوّل ماه را ثابت نمود؟
آیا درضمن عقد موقت می توان شرط ازدواج دائم در آینده را ذکر نمود؟
آیا با کسی که قطع رحم نموده می توان قطع رابطه نمود؟
آیا بین مسح پای راست و چپ ترتیب لازم است؟ آیا می توان هر دو پا را همزمان مسح نمود؟
ثلث پدرم بیشتر از آن است که وصیت کرده مابقی را در چه راه می توان مصرف نمود؟
اگر شخصی در شهری متجاهر به فسق باشد، آیا می توان فسق او را در شهر دیگر بیان نمود؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] در برخی از روایات میخوانیم (رَدُّ جَوَابِ الْکِتَابِ وَاجِبٌ کَوُجُوبِ رَدِّ السَّلَام)، بر اساس این حدیث؛ 1. آیا جواب نامه، مثل جواب سلام واجب فوری است؟ 2. آیا شامل نامههای الکترونیکی مانند ایمیل و پیامک میشود؟ 3. اگر شامل اینها میشود چنانچه دسترسی به اینترنت و یا شارژ گوشی نداشته باشیم تکلیف چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] مستندات حجیّت اقرار را از نظر شرعی بیان فرمائید؟
[آیت الله بهجت] اگر مقدّمات عقد ازدواج قانونی فراهم نباشد، آیا می توان شرعا عقد شرعی نمود؟
[آیت الله اردبیلی] با توجه به سرعت بالای اینترنت در انتقال مطالب و احتمال جعل، آیا استفتائاتی که با اینترنت جواب داده میشود، حجیّت شرعی و قابلیت استناد به حضرت عالی را دارد؟
[سایر] سلام .اگرامکان دارد جواب سوال من رادرقسمت پرسش عمومی بدهید.کد1024340.پیغام ایمیل شمااشتباه است رادریافت میکنم
[آیت الله مکارم شیرازی] چنان چه دختری پس از وضع حمل مدّعی باشد که فلان شخص با وی زنا نموده، امّا متّهم منکر باشد، بفرمایید: 1 اگر پزشکی قانونی در نتیجه آزمایشهای دقیق علمی، طفل را به نامبرده منتسب کند، آیا شرعاً این نظر حجیّت دارد؟ 2 در صورت حجیّت، آیا می توان حدّ زنا را بر متّهم جاری نمود؟ 3 در فرض عدم اثبات اتّهام انتسابی و تقاضای حدّ قذف از سوی مقذوف، آیا حدّ قذف بر مدّعی زنا جاری می گردد؟
[سایر] با سلام، من آدرس ایمیلی برای تماس مستقیم با شما در وب سایت ندیدم. ممنون می شوم اگر آدرس ایمیل خود را برای من ایمیل نموده یا بفرمایید به چه صورت می شود با شما تماس حاصل نمود. با تشکر،
[آیت الله علوی گرگانی] چنانچه دلیل اثبات جرم، منحصر به نظریه کارشناس مانند کارشناس انگشت نگاری یا پزشک قانونی باشد بفرمائید : الف - آیا از نظر شرعی چنین دلیلی حجیّت دارد؟ ب - در صورت حجیّت، آیا دلیل مستقلّی محسوب میشود یا حجیّت آن منوط به داشتن شرایط بیّنه است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا می توان حج واجب را رها نمود؟ در صورتیکه می توان رها کرد در چه مرحله ای می شود حج را رها کرد و اگر نمی توان رها کرد از کدام مرحله حج نمی توان رها نمود؟
[آیت الله نوری همدانی] چنانچه دلیل اثبات جرم، منحصر به نظریه کارشناس - مانند کارشناس انگشت نگاری یا پزشکی قانونی - باشد بفرمایید: الف - آیا از نظر شرعی چنین دلیلی حجیّت دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
در یک نقطه نمی توان دو نماز جمعه خواند بلکه باید بین دو نماز جمعه یک فرسخ یا بیشتر فاصله باشد.
کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
در احکام خرید و فروش گفته شد که یازده مورد می توان معامله را فسخ کرد و در تمام این موارد صلح را نیز می توان فسخ کرد مگر در دو مورد: 1 خیار مجلس 2 خیار حیوان. اگر صلح تمام شد و یکی از دو طرف پشیمان گردید حق فسخ ندارد هرچند متفرّق نشده باشند. و همچنین گیرنده حیوان، حق فسخ حیوان در سه روز ندارد.
در احکام خرید و فروش گفته شد که یازده مورد می توان معامله را فسخ کرد و در تمام این موارد صلح را نیز می توان فسخ کرد مگر در دو مورد: 1 خیار مجلس 2 خیار حیوان. اگر صلح تمام شد و یکی از دو طرف پشیمان گردید حق فسخ ندارد هرچند متفرّق نشده باشند. و همچنین گیرنده حیوان، حق فسخ حیوان در سه روز ندارد.
جنسی که می فروشند و چیزی که عوض آن می گیرند پنج شرط دارد: اول: آنکه مقدار آن با وزن یا پیمانه یا شماره و مانند اینها معلوم باشد. دوم: آنکه بتوانند آن را تحویل دهند، بنابر این فروختن اتومبیل دزد برده و یا اسبی که فرار کرده صحیح نیست مگر این که مشتری توان پیدا کردن آن را داشته باشد. سوم: خصوصیاتی را که در جنس و عوض هست و به واسطه آنها میل مردم به معامله فرق می کند، بیان کند. چهارم: کسی در جنس، یا در عوض آن حقی نداشته باشد; پس مالی را که انسان پیش کسی گرو گذاشته، بدون اجازه او نمی تواند بفروشد. پنجم: آنکه خود جنس را بفروشد نه منفعت آن را پس اگر مثلاً منفعت یک ساله خانه را بفروشد صحیح نیست، ولی چنانچه خریدار به جای پول، منفعت ملک خود را بدهد، مثلاً فرشی را از کسی بخرد و عوض آن منفعت یک ساله خانه خود را به او واگذار کند اشکال ندارد و احکام اینها در مسائل آینده گفته خواهد شد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] صیغه عقد بیمه را می توان با هر زبانی اجرا کرد و یا قرارداد بیمه را روی کاغذ آورد و آن را امضاء نمود.
[آیت الله جوادی آملی] .اموال مسجد را, خواه اجزای ساختمان آن باشد مانند در و پنجره یا نباشد مانند فرش نمی توان در غیر آن مسجد صرف کرد . در صورت خراب شدن مسجد می توان آن ها را فروخت و صرف تعمیر آن مسجد نمود و اگر تعمیر آن مسجد ممکن نباشد, صرف مسجد دیگر شود.
[آیت الله جوادی آملی] .احداث مسجد و تعمیر مسجدی که نزدیک به ویرانی باشد مستحب است و اگر مسجدی بر اثر مرور زمان یا حوادث طبیعی به گونه ای ویران شود که تع میر آن ممکن نباشد، می توان آن را خراب و نوسازی کرد , چنانکه در صورت نیاز نمازگزاران، می توان مسجد کوچک را خراب کرده و به صورت مسجد بزرگ نوسازی نمود و به ثواب خاص مسجدسازی نایل آمد.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بین مرد و زن که برابر هم ایستاده اند یا زن جلوتر ایستاده و نماز می خوانند؛ دیوار یا پرده پا چیز دیگری باشد که یکدیگر را نبینند؛ نماز هر دو صحیح است اگرچه بین آنها یک وجب هم فاصله نباشد. شرط هفتم آنکه جای پیشانی نمازگزار از جای زانوها و سر انگشتان پای او؛ بیش از چهار انگشت بسته پست تر یا بلندتر نباشد. و تفصیل این مسأله در احکام سجده گفته می شود.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] موقعی انسان می تواند مشغول نماز شود که یقین کند وقت داخل شده است؛ یا دو مرد عادل به داخل شدن وقت خبر دهند؛ بلکه به اذان شخصی که وقت شناس و مورد اطمینان باشد یا به خبر دادن او به دخول وقت نیز می توان اکتفا نمود.
[آیت الله جوادی آملی] .گزارش صاحبخانه، مدیر هتل و مانند آ ن, حجّت شرعی نیست, مگر آنکه مایه اطمینان باشد و اگر به قول آنها گمان حاصل شد , نه طمأنینه و بتوان به گمان قوی تر رسید , باید به آن گمان قوی تر نائل آمد و برابر آن عمل نمود .
[آیت الله نوری همدانی] اگر در جائی نماز جمعه برگزار شد نباید در فاصله ای کمتر از یک فرسخی آن نماز جمعة دیگری منعقد شود ، پس اکر با فاصلة یک فرسخ دو نماز جمعه اقامه شود هر دو صحیح است ، لازم به تذکّر است میزان در مسافت مَحلِّ نماز جمعه است نه شهری که در آن نماز جمعه تشکیل شده است . بنابراین در شهرهای بزرگی که طول آن چند فرسخ است می توان چند نماز جمعه تشکیل داد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در جایی نماز جمعه برگزار شد نباید در فاصله ای کمتر از یک فرسخی آن نماز جمعه دیگری منعقد شود. پس اگر با فاصله یک فرسخ دو نماز جمعه اقامه شود هر دو صحیح است. لازم به تذکر است که میزان در مسافت، محل نماز جمعه است نه شهری که نماز جمعه در ان تشکیل شده است بنابراین در شهرهای بزرگی که طول آن چند فرسخ است می توان چند نماز جمعه تشکیل داد.
[آیت الله وحید خراسانی] کسی که در سفر در اختیار دیگری است مانند خدمتگذاری که با اقای خود مسافرت می کند چنانچه بداند سفر او هشت فرسخ است باید نماز را شکسته بخواند و اگر نداند باید تمام بخواند و لازم نیست از او بپرسد و اگر هم از او بپرسد لازم نیست جواب بگوید
[آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن نماز مستحب در خانه کعبه و بر بام آن اشکال ندارد بلکه مستحب است در داخل خانه مقابل هر رکنی دو رکعت نماز بخوانند. آن که مکان نمازگزار اگر نجس است بطوری تر نباشد که رطوبت آن به بدن یا لباس او برسد، ولی جایی که پیشانی را بر آن می گذارد اگر نجس باشد، اگر چه خشک هم باشد نماز باطل است و احتیاط مستحب آن است که مکان نمازگزار اصلا نجس نباشد. آن که جای پیشانی نمازگزار از جای زانوها و سر انگشتان پای او بیش از چهار انگشت بسته پست تر یا بلندتر نباشد و تفصیل این مسأله در احکام سجده گفته می شود.
حجیت
حجیت داشتن یعنی صحّت استناد و احتجاج به یک دلیل.
اطمینان
سکون و آرامش را اطمینان گویند.
صحت
صحت ممکن است در معانی ذیل به کار رفته باشد: • سلامتی، به معنای سلامتی از بیماری• صحیح و فاسد، به معنای صحیح در مقابل فاسد و اشتباه
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*