راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
حدود زدنی که جایز است بابای ولی طفل چه قدر است تا ادب پیدا کند؟
عدد و وصف آن در مورد فوق ذکر شد.
عنوان سوال:
حدود زدنی که جایز است بابای ولی
طفل
چه
قدر
است تا
ادب
پیدا کند؟
پاسخ:
عدد و
وصف
آن در مورد فوق ذکر شد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا جایز است برای غیر ولی طفل، اینکه بزند او را برای تأدیب او مخصوصاً بچههایی که بیادبی میکنند در مجالس محترم؟
آیا جایز است برای ولی طفل انجام دهد اموری را که میداند یا گمان دارد موجب تأدیب طفل میگردد، مثل اینکه او را در اطاقی حبس نماید یا در جای تاریکی قرار دهد یا در جایی قرار دهد و او را با صداهای مخوفی بترساند؟
طفلی خسارت مالی وارد آورده آیا در حال صغر غرامت در مال طفل است یا بعد از بلوغ بر او واجب میشود یا به هیچ وجه طفل ضامن نیست؟
راننده در مسیر اصلی خود حرکت میکند ناگاه طفلی به طور عجله جلو ماشین او میدود و راننده نمیتواند خودداری کند و صدمه به طفل میرسد، آیا راننده باید دیه طفل را به ولی او بدهد یا خیر؟
آیا چند دانه شعر خشن اگر در عانه بروید طفل بالغ است یا اینکه اکثریت باید داشته باشد؟
در قرائت نماز وقف بر کلمه (من کل امر سلام) در سوره قدر چه صورت دارد؟
آیا واجب است موالات در سعی و مقدار آن چه قدر است؟
آیا واجب است بر ولی یا غیر ولی از مکلفین این که روی به قبله یا پشت به قبله نکند طفل را در حال تخلی و آیا واجب است بر او این که مانع شود طفل را از مس نمودن کتابت قرآن و اسماء حسنی به غیر طهارت؟
زمینی که مال شخصی است که در آن زراعت میکند تا چه قدر از جهت زیر (مقصود از زیر، درون زمین و داخل آن است) ملک او است که اگر بخواهند تصرف در آن زیر کنند جایز نباشد؟ مثلاً لوله بکشند.
بچه نابالغ چنانچه خسارت مالی وارد آورد اثر وضعی تکلیفی برای ولی ایجاد میکند یا در خصوص آنکه طفل مالی داشته باشد شقوق مسئله مورد نیاز است.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] با سلام، لطفاً در مورد حدیث حقیقت امام علی(ع) به کمیل (أنّه کمیل کان من خواص علی(ع)، اردفه علی جَمَله فسأل عنه،قال: یا أمیرالمؤمنین(ع) ما الحقیقة؟ فقال(ع): مالک و الحقیقة؟ قال کمیل: أولستُ صاحب سرّک؟ قال(ع): بلی ولکن یرشّح علیک ما یطفح منّی قال کمیل: أو مثلک یخیّب سائلا؟ فقال(ع): الحقیقه کشف سبحات الجلال من غیراشارة. فقال: زدنی بیانا. قال(ع): محوالموهوم مع صحو المعلوم. فقال: زدنی بیانا. فقال(ع): هتک الستر لغلبة السّر. فقال: زدنی بیانا. قال(ع): نور یشرق من صبح الازل فیلوح علی هیاکل التوحید آثاره. فقال: زدنی بیانا. قال (ع): اطف السراج فقد طلع الصبح) را ترجمه و توضیح دهید.
[آیت الله نوری همدانی] لطمه زدنی که در مجالس سینه زنی و زنجیر زنی انسان بخود وارد میکند در مصیبت سید الشهداء علیهالسلام چه حکمی دارد؟
[آیت الله بهجت] آیا جایز است اطفال را برای تمرین و عادت دادن به ترک معصیت و یا انجام دادن واجبات ادب کرد.
[آیت الله خامنه ای] آیا جایز است پدر از اموال طفل برای خودش به عنوان قرض بردارد و یا به دیگری قرض بدهد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا برای زن شیرده جایز است که روزه بگیرد و به طفل خود شیر خشک یا شیر گاو بدهد، در حالی که میداند اگر خودش به طفل شیر بدهد، برای او مفیدتر است و گاهی شیرهای دیگر برای طفل مضر است؟
[سایر] سلام آقای دکتر بابای من حدود 1 سال پیش پارکینسون گرفته است شما چه تشخیصی برای داروی سنتی برای وی دارید
[سایر] فرق ادب و اخلاق چیست؟
[سایر] چه کارهایی دور از ادب میهمانی است؟
[سایر] ادب معاویه در چه حدی بود؟
[آیت الله خامنه ای] اگر نهی از منکر در امور بسیار مهم مانند حفظ نفس محترمه، متوقف بر کتک زدنی که منجر به زخمی شدن مهاجم و احیاناً قتل او باشد، آیا در این موارد هم اذن حاکم شرط است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
بچة کافر به تبعیت در دو مورد پاک میشود 1. کافری که مسلمان شود طفل او در پاکی تابع اوست، و همچنین اگر جد طفل یا مادر یا جدة او مسلمان شوند. 2. طفل کافری که بهدست مسلمانی اسیر گردد، و پدر یا یکی از اجداد او همراه نباشد. در این دو مورد پاکی طفل به تابعیت مشروط به این است که طفل در صورت ممیز بودن اظهار کفر ننماید.
اگر طفل یا دیوانهای از شیعه فقیر باشد، انسان میتواند به ولیّ او زکات بدهد، به قصد اینکه آنچه میدهد ملک طفل یا دیوانه باشد.
اگر طفل شیعهای فقیر باشد، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند یا به واسطة دادن به ولی او، ملک طفل نماید.
اگر به ولیّ طفل و دیوانه دسترسی ندارد، میتواند خودش یا به وسیله یک نفر امین زکات را به مصرف طفل یا دیوانه برساند و باید موقعی که زکات به مصرف آنان میرسد نیت زکات کند.
فطرة طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را میدهد، ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل برمیدارد، فطرة طفل بر کسی واجب نیست.
خوردن و آشامیدن چیز متنجس حرام است، و همچنین است خوراندن آن به دیگری، و در خوراندن آن به طفل یا دیوانه اظهر جواز است و اگر خود طفل یا دیوانه غذای نجس را بخورد یا با دست نجس غذا را نجس کند و بخورد بیاشکال لازم نیست از او جلوگیری کنند.
نبش قبر مسلمان، یعنی شکافتن قبر او اگرچه طفل یا دیوانه باشد حرام است، ولی اگر بدنش از بین رفته و خاک شده باشد اشکال ندارد.
اگر بچه یکی از گناهان کبیره را انجام دهد، ولیّ یا مثلًا معلم او با اجازة ولیّ میتواند به قدری که ادب شود و دیه واجب نشود او را بزند.
لازم نیست موقع اعلان جنس، چیزی را که پیدا کرده بگوید بلکه همین قدر که بگوید چیزی پیدا کردهام، کافی است.
آب لولههای حمام و عمارات که از شیرها و دوشها میریزد اگر به ضمیمة حوضی که متصل به آن است به قدر کر باشد حکم کر را دارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اگر طفل شیعه ای فقیر باشد، انسان می تواند فطره را به اذن ولیّ به مصرف او برساند، یا به واسطه دادن به ولیّ طفل، ملک طفل نماید.
[آیت الله بروجردی] اگر طفل شیعهای فقیر باشد، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند، یا به واسطهی دادن به ولی طفل ملک طفل نماید.
[آیت الله بروجردی] اگر طفل شیعهای فقیر باشد، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند، یا به واسطهی دادن به ولی طفل ملک طفل نماید.
[امام خمینی] اگر طفل شیعه ای فقیر باشد، انسان می تواند فطره را به مصرف او برساند یا به واسطه دادن به ولی طفل ملک طفل نماید.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر طفل شیعهای فقیر باشد، انسان میتواند با رضایت ولیّ طفل، فطره را به مصرف او برساند یا به واسطه دادن به ولیّ؛ ملک طفل نماید.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر طفل شیعه ای فقیر باشد، انسان می تواند فطره را به مصرف او برساند، یا به واسطه دادن به ولیّ طفل، ملک طفل نماید.
[آیت الله اردبیلی] اگر طفل شیعهای فقیر باشد، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند یا به واسطه دادن به ولیّ طفل، ملک طفل نماید.
[آیت الله بهجت] اگر طفل شیعهای فقیر باشد، انسان میتواند فطره را به مصرف او برساند، یا بهوسیله دادن به ولیّ طفل، ملک طفل نماید.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . پدر و جد پدری طفل اگر برای طفل مفسدهای نداشته باشد، و نیز وصی پدر و وصی جد پدری اگر برای طفل مصلحت باشد، میتوانند مال طفل را بفروشند، مجتهد عادل هم با نبودن ولیّ و با رعایت مصلحت میتواند مال دیوانه یا طفل یتیم یا مال کسی را که غایب است بفروشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] در مصرف زکات، طفل یا دیوانه، همچون عاقل بالغ است پس چنانچه طفل و دیوانه از مصارف زکات باشند، انسان میتواند به ولیّ آنها زکات بدهد، به قصد این که آنچه میدهد ملک طفل یا دیوانه باشد، یا ولیّ آن را به مصرف طفل یا دیوانه برساند، یا با احراز رضایت ولیّ، خودش آن را به مصرف طفل یا دیوانه برساند.
طفل
كودك نابالغ
ادب
ادب (به فتح همزه و باء) به معنای شگفت ، عجب، [۱] دانش، معرفت و روش پسندیده است. [۲]
قدر
سوره نود و هفتمین سوره قرآن میباشد.
عدد
مصداق کمّ منفصل را عدد میگویند.
وصف
وصف، قید عارض بر موضوع و دارای صلاحیت برای تضییق آن میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*