آیا بین عارضهای که قبل از صدور حکم حاصل شده با آنچه بعد از حکم بوده تفاوتی هست؟ (با توجّه به سئوال پیشین)
ظاهراتفاوتی ندارند.
ظاهراتفاوتی ندارند.
عنوان سوال:
آیا بین عارضهای که قبل از صدور حکم حاصل شده با آنچه بعد از حکم بوده تفاوتی هست؟ (با توجّه به سئوال پیشین)
پاسخ:
ظاهراتفاوتی ندارند.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا بین عارضهای که محکوم عمدابر خود وارد کرده با آنچه بطور طبیعی عارض شده تفاوتی هست؟ (با توجّه به سئوال پیشین)
- آیا بین حرم و بیت الّله الحرام تفاوتی وجود دارد؟ (با توجّه به سئوال پیشین)
- آیا بین عارضه دائمی مثل سرطان و موقّتی مثل درد آپاندیس با توجّه به سئوال پیشین فرقی هست؟
- آیا میان مسلمان و کافر و اهل کتاب تفاوتی هست یا نه؟ (با توجّه به سئوال مذکور)
- با فرض سئوال پیشین آیا سنّ بیمار چه تأثیری در موضوع دارد؟
- با توجّه به سئوال مزبور آیا بین مواردی که درمان آن هزینه بالایی دارد مثل جرّاحی قلب با مواردی که چنین نیست تفاوتی هست؟
- آیا بین انواع جرائم از قبیل سرقت، قتل، بدهکاری، جاسوسی، موادّ مخدّر، محاربه، فساد فی الارض و ... تفاوتی هست؟ (با توجّه به سئوال قبلی)
- در فرض سئوال پیشین اگر ظروف را بفروشند و پول آن را صرف بنا و مایحتاج مسجد نمایند چگونه است؟
- در فرض سئوال پیشین ساختن مسجد و حسینیه و مدرسه و خانه بهداشت و حمّام و منزل مسکونی در زمینهای مذکور چه صورت دارد؟
- در موارد سئوال قبل آیا بین حدّی که حکمش اعدام باشد با قصاص نفس تفاوتی هست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] با توجه به علم خداوند و آگاهی خالق از تمام بندگانش، فلسفه سئوال قبر چیست؟
- [سایر] با توجه به این که در دین مبین اسلام با زن یائسه و زنی که با شوهرش نزدیکی نکرده بلا فاصله بعد از طلاق میشود ازدواج کرد و عده طلاق ندارد سئوال من این است که با زنی که همیشه با کاندوم عمل نزدیکی را انجام داده، میشود بلا فاصله ازدواج کرد؟ با فرض فاحشه بودن آن زن جواب سئوال چیست؟ البته باید توجه داشت عده طلاق برای جلو گیری از اختلاط نسل میباشد و با استفاده ار کاندوم این مسئله حل میشود.
- [سایر] سئوال قبر چیست؟
- [سایر] سلام با توجه به اینکه مسئولین نظام اسلامی ممکن است تخلفاتی مرتکب شوند مانند مسئولین نظام غربی پس چه تفاوتی بین نظام اسلامی با نظام غربی است؟
- [سایر] آیا همه انسانها در قبر مورد سئوال واقع می شوند؟
- [سایر] این چه وضعیتیه بابا.گفتم چه مرکز خوبی درست کردین .نگو همش الکیه. سئوال رو نوشتم گفته سئوال شما به علت تکراری بودن ویا ...حذف شده. خب من اگه میدونستم از کجای جوابهای قبلی می تونم جوابم رو پیداکنم که از شما سئوال نمیکردم واین قدر منتظر نمی موندم. اگه قبلا به این سئوال جواب دادین باید یه امکاناتی بذارین که من به جواب داه شده قبلی راهنمایی بشم نه اینکه فقط بگید به این سئوال قبلا جواب داده شده. شما دارین از پول ما حقوق میگیرید توی سازمان تبلیغات پس خوب کار کنید.
- [سایر] ادله حقانیت قرآن و حجیت صدور چیست؟
- [سایر] در باره ولایت فقیه، با توجه به بیانات امام خمینی به عنوان یک مرجع و نیز سیره بعضی فقهای مشهور در روند صدور فتاوی و نیز با توجه تعبدی بودن فروع دین، آیا می توان اصل ولایت فقیه را یک اصل تعبدی دانست یا خیر؟ (در صورت تعبدی بودن)، لطفا توضیحاتی را محبت بفرمایید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] عدّه ای بر این عقیده اند که: (اگر اولیای دم مدّعی قتل عمدی گردند، ولی متّهم منکر عمدی بودن قتل شود، و دلایل موجود در پرونده به گونه ای باشد که برای حاکم شرع علم حاصل نشود، حاکم شرع قبل از احلاف متّهم حق ندارد قتل را شبه عمد یا خطای محض تلقّی کرده، و در مقام صدور حکم برآید.) نظر حضرتعالی چیست؟
- [سایر] آیا صدور گناه از معصوم امتناع ذاتی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [امام خمینی] اگر بعد از جمع کردن حاصل و تمام شدن مدت مزارعه ریشه زراعت در زمین بماند و سال بعد دو مرتبه حاصل دهد، چنانچه قرارداد بین زارع و مالک بر اشتراکِ در زرع و اصول آن بوده حاصل سال دوم را هم باید مثل سال اول قسمت کنند، ولی اگر قرارداد فقط بر اشتراک در آنچه از زراعت در سال اول حاصل میشود بوده باشد، حاصل سال دوم متعلق به صاحب بذر خواهد بود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بترسند که دشمن قبر میت را بشکافد و بدن او را بیرون آورد و گوش یا بینی یا اعضای دیگر او را ببرد، چنانچه ممکن باشد - به طوری که در مسأله پیشین گفته شد - او را به دریا بیندازند.
- [آیت الله سیستانی] اگر کارهای وضو را پشت سر هم بجا آورد ولی بواسطه گرمای هوا یا حرارت زیاد بدن و مانند اینها ، رطوبت جاهای پیشین خشک شود ، وضوی او صحیح است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که نذر کرده عملی را ترک کند و وقتی برای آن معیّن نکرده است، هرگاه آن عمل را انجام دهد، باید به همان دستوری که در مسأله پیشین گذشت عمل کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر مدّت مزارعه تمام شود و حاصل به دست نیاید، مالک باید راضی شود که زراعت در ملک او بماند تا وقتی که حاصل به دست بیاید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] برای هشت نفر، مستحب است در ماه رمضان - اگر چه روزه نیستند - از کاری که روزه را باطل میکند، خودداری نمایند: اول: مسافری که در سفر کاری که روزه را باطل میکند انجام داده باشد و پیش از ظهر به وطنش یا به جایی که میخواهد ده روز بماند برسد. دوم: مسافری که بعد از ظهر به وطنش یا به جایی که میخواهد ده روز در آنجا بماند برسد (با توجّه به مسأله 1730). سوم: مریضی که در اثناء روز خوب شود (با تفصیلی که در مسأله 1576 گذشت). چهارم: زنی که در بین روز از خون حیض و نفاس پاک شود. پنجم: زنی که بعد از ظهر حائض شود. ششم: کافری که در بین روز مسلمان شود (با تفصیلی که در مسأله 1575 گذشت). هفتم: کودکی که در بین روز بالغ شود (با تفصیل مورد پیشین). هشتم: دیوانهای که در بین روز عاقل شود (با تفصیل مورد پیشین).
- [آیت الله بهجت] اگر زمینی را برای زراعت اجاره دهد و مالالاجاره را حاصل همان زمین قرار دهد، در صورتی که حاصل موجود باشد که بتوان آن را درو کرد، اجاره صحیح است، و اگر حاصل موجود نباشد اجاره صحیح نیست، ولی در همین صورت اخیر اگر مستأجر مالالاجاره را به ذمّه بگیرد و شرط کند که آن را از حاصل همان زمین پرداخت کند، اجاره صحیح است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در صید ماهی لازم نیست صیاد مسلمان باشد و اگر ماهی در تور یا وسیله دیگر صیادی در داخل آب هم بمیرد حلال است، با توجه به نحوه صیادی فعلی که اطمینان حاصل می شود که ماهی در تور و وسایل صیادی مرده است ماهی فلس دار موجود در بازارهای مسلمانان و حتی کشورهای غیر مسلمان حلال است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر گمان کند که به اندازه غسل وقت دارد و خود را جنب کند و بعد بفهمد وقت تنگ بوده، چنانچه با بررسی کردن و توجه به وقت، این گمان برای او حاصل شده باشد، باید تیمّم کند و روزه او صحیح است، وگرنه باید تیمّم کند و آن روز را روزه بگیرد و سپس احتیاطا قضای آن روزه را نیز به جا آورد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر بعد از جمع کردن حاصل و تمام شدن مدت مزارعه ریشه زراعت در زمین بماند و سال بعد دو مرتبه حاصل دهد چنانچه مالک یا زارع شرط اشتراک در ریشه نکرده باشد هر چند مالکیت مالک زمین نسبت به حاصل سال دوم خالی از وجه نیست ولی احوط ان است که در صورتی که زارع مالک بذر باشد مصالحه شود