سلام بر نامحرم چه حکمی دارد؟
در محیطهای جمعی سلام بر جمع مانعی ندارد؛ ولی بهتر است از سلامهای خصوصی که نوعاً زمینه ساز فتنه است، اجتناب شود. از امیرمؤمنان علیهالسلام روایت شده است که فرمود: (من به زن جوان سلام نمیکنم؛ زیرا میترسم در قلبم چیزی خلجان کند که مطلوب پروردگار نیست.)
در محیطهای جمعی سلام بر جمع مانعی ندارد؛ ولی بهتر است از سلامهای خصوصی که نوعاً زمینه ساز فتنه است، اجتناب شود. از امیرمؤمنان علیهالسلام روایت شده است که فرمود: (من به زن جوان سلام نمیکنم؛ زیرا میترسم در قلبم چیزی خلجان کند که مطلوب پروردگار نیست.)
پاسخ:
در محیطهای جمعی سلام بر جمع مانعی ندارد؛ ولی بهتر است از سلامهای خصوصی که نوعاً زمینه ساز فتنه است، اجتناب شود. از امیرمؤمنان علیهالسلام روایت شده است که فرمود: (من به زن جوان سلام نمیکنم؛ زیرا میترسم در قلبم چیزی خلجان کند که مطلوب پروردگار نیست.)
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- سلام بر نامحرم چه حکمی دارد؟
- لبخند زدن هنگام صحبت با نامحرم چه حکمی دارد؟
- پوشاندن پا از مچ تا انگشتان در مقابل نامحرم برای زن واجب است یا نه؟
- پوشاندن پا از مچ تا انگشتان در مقابل نامحرم برای زن واجب است یا نه؟
- آیا صحبت با نامحرم در محیط خلوت و به مدت طولانی جایز است؟
- معاینات پزشکی که مستلزم لمس و نظر به نامحرم است چه صورت دارد؟
- آیا صحبت با نامحرم در محیط خلوت و به مدت طولانی جایز است؟
- در جلسات عقد و عروسی که داماد وارد میشود، تکلیف خانمهایی کهبا او نامحرم هستند چیست؟
- آیا نگاه کردن نامحرم به روی پا تا مچ که در نماز، الزامی برای پوشاندن آن نیست، حرام است؟
- با توجّه به اینکه کلاسهای دانشجویان دختر و پسر با هم برگزار میشود، طبعاً ناخودآگاه چشم آدم به دختران نامحرم میافتد، حکم آن چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
- [آیت الله بهجت] سلام کردن به زن نامحرم چه حکمی دارد؟
- [سایر] غرور و تکبر و متانت زن در مقابل نامحرم داشتن، با حضور حضرت زهرا(سلام الله علیها) در جامعه و صحبت با دیگران، چگونه قابل بررسی می باشد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] در صحنهای حضرت معصومه (س) بعضی خانمها در کنار حوض در حضور نامحرم وضو میگیرند آیا وضوی آنها صحیح است؟
- [سایر] سلام. ممنون از سایتتون از حضرت فاطمه (س) حدیث داریم که :بهترین و سعادت بخش ترین راه برای زن این است که زن مرد نامحرم نبیند و مرد نامحرم هم زن را نبیند. من میخوام بدونم که تحقق این حدیث در زمانه ما چیست ؟برای جوانان و دانشجویان خصوصا. من واقعا با خودم درگیر شدم. تشکر التماس دعا
- [سایر] سلام، آیا لاک زدن ناخن جزو آرایش و زینت زن حساب شده و باید آن را از نظر نامحرم حفظ کرد یا خیر؟
- [سایر] سلام، آیا دیدن فیلم و عکس بدون حجاب زن نامحرم علاوه بر حرام بودن، حق الناس هم محسوب میشود که نیاز به حلالیت طلبی داشته باشد؟
- [سایر] سلام. دختری 18 ساله هستم که پیام دادن به نامحرم برایم عادت شده است؛ فکرای زشتی ناخودآگاه میاد سراغم. تو رو خدا بگین چیکار کنم؟
- [سایر] هنگامی که حضرت زهرا در دفاع از مقام ولایت در مسجد، سخنرانی نمودند، آیا صدای ایشان به گوش نامحرم نمی رسید؟
- [سایر] آیا حضرت زهرا(س) سیلی خورده یا نه؟ اگر خورده از دست چه کسی و چطور است که دست یک نامحرم به صورت حضرت برخورد کرده؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . بودن مرد و زن نامحرم در اطاقی که کسی در آنجا نیست و کسی هم نمی تواند وارد شود حرام است و نمازشان هم در آنجا صحیح نیست ولی اگر یکی از آنان مشغول نماز باشد و دیگری که با او نامحرم است وارد شود نماز او اشکال ندارد.
- . مرد نباید عکس زن نامحرم را بیندازد، و اگر زن نامحرمی را بشناسد، نباید به عکس او خصوصاً در مواردی که معرض هتک و فساد باشد نگاه کند.
- . نگاهکردن به بدن زن نامحرم و دختری که نه سالش تمام نشده، ولی خوب و بد را میفهمد، و نگاهکردن به او عادتاً امکان تهییج و تحریک شهوت دارد، و همچنین نگاهکردن به موی آنان؛ چه با قصد لذت و چه بدون آن حرام است، و نگاهکردن به صورت و دست آنان اگر به قصد لذت باشد حرام است، و بدون قصد لذت هم بنابر احتیاط ترک لازم است، و نیز نگاهکردن زن به بدن مرد نامحرم حرام میباشد.
- . اگر برای آن که نامحرم او را نبیند، مجبور شود، رو به قبله یا پشت به قبله بنشیند اشکال ندارد و نیز اگر از راه دیگر ناچار باشد که رو به قبله یا پشت به قبله بنشیند مانعی ندارد.
- . زن می تواند حمد و سوره نماز صبح ومغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدایش را بشنود، بنا بر احتیاط واجب باید آهسته بخواند.
- . در حال نماز، انسان نباید به دیگری سلام کند، و اگر دیگری به او سلام کند، باید همان طور که او سلام کرده جواب دهد، مثلاً اگر گفته: "سَلامٌ عَلَیْکُمْ" در جواب بگوید: "سَلامٌ عَلَیْکُمْ" ولی در جواب "عَلَیْکُمُ السَّلامُ" باید بگوید: "سَلامٌ عَلَیْکُمْ".
- . نگاه کردن به بدن زن نامحرم و دختری که نه سالش تمام نشده، ولی خوب و بد را می فهمد، و نگاه کردن به او عادتاً امکان تهییج و تحریک شهوت دارد، و هم چنین نگاه کردن به موی آنان چه با قصد لذت و چه بدون آن حرام است. و نگاه کردن به صورت و دست آنان اگر به قصد لذت باشد حرام است، و بدون قصد لذت هم بنابر احتیاط ترک لازم است. و نیز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم حرام می باشد.
- . اگر کسی به عده ای سلام کند، و کسی که سلام کننده قصد سلام دادن به او را نداشته جواب دهد، بازهم جواب سلام او بر آن عده واجب است.
- . اگر کسی به نمازگزار غلط سلام کند، بطوری که سلام حساب نشود، جواب او جایز نیست ولی اگر سلام حساب شود، جواب او واجب است.
- . اگر مأموم سلام امام را بشنود، یا بداند چه وقت سلام می گوید، احتیاط مستحب آن است که پیش از امام سلام نگوید، و چنان چه عمداً یا سهواً پیش از امام سلام دهد، نمازش صحیح است، و لازم نیست دوباره با امام سلام دهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [امام خمینی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نمازگزار سلام کند نمازگزار باید جواب او را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچّه ممیّز، یعنی بچّهای که خوب و بد را میفهمد، به نمازگزار سلام کند، نمازگزار باید جواب او را بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مرد یا زن نامحرم حتی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نمازگزار یا غیر نمازگزار سلام کند جواب او واجب است.
- [آیت الله بهجت] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز، یعنی بچهای که خوب و بد را میفهمد و به معنای سلام آگاه است، به نمازگزار سلام کند، نمازگزار باید جواب او را بدهد.
- [آیت الله سیستانی] اگر زن یا مرد نامحرم ، یا بچه ممیّز یعنی : بچهای که خوب و بد را میفهمد به نمازگزار سلام کند ، نمازگزار باید جواب او را بدهد ، و اگر زن به لفظ (سلام علیک) سلام کند میتواند در جواب بگوید (سلام علیکِ) یعنی کاف را زیر دهد .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز یعنی بچه ای که خوب و بد را می فهمد به نمازگزار سلام کند باید جواب او را بدهد ولی اگر زن در سلام بگوید سلام علیک بنابر احتیاط واجب باید نمازگزار بگوید سلام علیک و کاف را زیر و زبر ندهد
- [آیت الله خوئی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیز یعنی بچهای که خوب و بد را میفهمد به نمازگزار سلام کند، نمازگزار باید جواب او را بدهد ولی در سلام زن که (سلام علیک) بگوید باید بگوید (سلام علیک) و کاف را زیر و زبر و پیش ندهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچه ممیّز یعنی بچهای که خوب و بد را میفهمد به نمازگزار سلام کند، نمازگزار باید جواب او را بدهد ولی در جواب سلام زن بنابر احتیاط واجب بگوید، سلام علیک وکاف را زیر و زبر ندهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر زن یا مرد نامحرم یا بچّهی ممیز یعنی بچّهای که خوب و بد را میفهمد به نمازگزار سلام کند، نمازگزار میتواند جواب او را بدهد، ولی در جواب سلام زن باید بگوید:(سلامٌ علیکْ) و (کاف) را زیر و زبر و پیش ندهد.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.