از اینکه شما دچار جدایی از همسرتان شده اید بسیار متأثر هستیم و امیدواریم که در درجه اول با حل مشکلات و برطرف شدن عواملی که باعث جدایی شما شده به زندگی مشترکی که حاصل آن یک عمر زندگی و سرمایه گذاری روانی و عاطفی و فرزندی تحصیل کرده است، برگردید. در مورد افکار و خاطراتی که برای شما و شاید برای هر انسانی به ذهنش خطور کند باید بگوییم که این گونه افکار به دو نحو ممکن است باعث ایجاد احساس منفی در انسان شود یکی اینکه این افکار به صورت غیر ارادی وارد ذهن شود و ذهن را مشغول کرده و ما دچار نشخوار ذهنی بشویم و بعد از مدتی به قول معروف اعصابمان خورد شده و حالت افسردگی را تجربه کنیم در این صورت این گونه افکار اتوماتیک که مولد اضطراب هستند افکار وسواس گونه به شما می آیند که باید با مجموعه تکنیک های کنترل فکر با آن ها برخورد کرد اما اگر شما نسبت به ورود اینگونه افکار هشیاری و توانایی لازم را دارید و فقط اشیاء و نشانه های بیرونی شما را یاد خاطرات منفیتان می اندازد یک موضوع دیگری از طرفی شدت و ضعف، آمار ورود به ذهن و عوامل زمینه ساز مثلا حالت های هیجانی خاص و... از اطلاعات بسیار مهمی است که به بهتر شدن شما کمک می کند. مثلا افکار وسواسی و رفتارها وسواسی هنگامی که ذهن نا آرام باشد بیشتر ما را اذیت می کند تا در زمان آرامش. اما به طور کلی به نظر می رسد بهتر است سعی کنید خاطرات خوب جدیدی را از آن مکان ها و اشیاء و... جایگزین آن خاطرات کنید مثلا در موقعیت مکانی که یاد گذشته منفی خود می افتید شروع به ورزش کردن و یا لباس نو پوشیدن کنید از طرفی سعی کنید با توجه گردانی و تمرکز یابی به موضوعات دیگر و به کار گیری ذهن و فکر در موضوعات مفید از رها کردن ذهن تان بپرهیزید چون اگر ذهن را به کاری فکری و عملی مفید وادار نکنید، ذهن، شما را مشغول خودش خواهد کرد و خروجی آن احساس ناخوشایند با تم افسردگی خواهد بود در ضمن به طور کلی با نوشتن افکار و احساسات و دلایل منطقی که باعث جداشدن شما شده است از انبوه سازی افکار مخرب در ذهن جلوگیری کنید. به امید اینکه شما به سلامتی روانی و فکری بیشتری دست پیدا کنید.
راهکار برای به آرامش رسیدن بعد از جدایی چیست؟
از اینکه شما دچار جدایی از همسرتان شده اید بسیار متأثر هستیم و امیدواریم که در درجه اول با حل مشکلات و برطرف شدن عواملی که باعث جدایی شما شده به زندگی مشترکی که حاصل آن یک عمر زندگی و سرمایه گذاری روانی و عاطفی و فرزندی تحصیل کرده است، برگردید. در مورد افکار و خاطراتی که برای شما و شاید برای هر انسانی به ذهنش خطور کند باید بگوییم که این گونه افکار به دو نحو ممکن است باعث ایجاد احساس منفی در انسان شود یکی اینکه این افکار به صورت غیر ارادی وارد ذهن شود و ذهن را مشغول کرده و ما دچار نشخوار ذهنی بشویم و بعد از مدتی به قول معروف اعصابمان خورد شده و حالت افسردگی را تجربه کنیم در این صورت این گونه افکار اتوماتیک که مولد اضطراب هستند افکار وسواس گونه به شما می آیند که باید با مجموعه تکنیک های کنترل فکر با آن ها برخورد کرد اما اگر شما نسبت به ورود اینگونه افکار هشیاری و توانایی لازم را دارید و فقط اشیاء و نشانه های بیرونی شما را یاد خاطرات منفیتان می اندازد یک موضوع دیگری از طرفی شدت و ضعف، آمار ورود به ذهن و عوامل زمینه ساز مثلا حالت های هیجانی خاص و... از اطلاعات بسیار مهمی است که به بهتر شدن شما کمک می کند.
مثلا افکار وسواسی و رفتارها وسواسی هنگامی که ذهن نا آرام باشد بیشتر ما را اذیت می کند تا در زمان آرامش. اما به طور کلی به نظر می رسد بهتر است سعی کنید خاطرات خوب جدیدی را از آن مکان ها و اشیاء و... جایگزین آن خاطرات کنید مثلا در موقعیت مکانی که یاد گذشته منفی خود می افتید شروع به ورزش کردن و یا لباس نو پوشیدن کنید از طرفی سعی کنید با توجه گردانی و تمرکز یابی به موضوعات دیگر و به کار گیری ذهن و فکر در موضوعات مفید از رها کردن ذهن تان بپرهیزید چون اگر ذهن را به کاری فکری و عملی مفید وادار نکنید، ذهن، شما را مشغول خودش خواهد کرد و خروجی آن احساس ناخوشایند با تم افسردگی خواهد بود در ضمن به طور کلی با نوشتن افکار و احساسات و دلایل منطقی که باعث جداشدن شما شده است از انبوه سازی افکار مخرب در ذهن جلوگیری کنید.
به امید اینکه شما به سلامتی روانی و فکری بیشتری دست پیدا کنید.
- [سایر] آرامش ندارم، برای رسیدن به آرامش باید چه کار کرد؟
- [سایر] حقیقت آرامش چیست و راه های رسیدن به آن کدام است؟
- [سایر] برای رسیدن خانواده به آرامش و آسایش قرآن چه راهکارهایی را پیشنهاد میکند؟
- [سایر] مدتی است دچار کسالت و دلمردگی شدهام. انگیزه برای انجام هیچ کاری را ندارم، آرامش روحی ندارم ؛ همیشه نگرانم ؛ برای رهایی از این حالت و برای رسیدن به آرامش روحی و کاستن افسردگی و سردرگمی چه باید کرد؟
- [سایر] راهکار ترک خود ارضایی چیست؟
- [سایر] راهکار درمان غفلت چیست؟
- [سایر] راهکار از شیر گرفتن کودک چیست؟
- [سایر] مدتی است که آرامش کامل ندارم و نمی توانم برای خودم زندگی کنم و تحت تأثیر فکر و نگاه دیگران قرار می گیرم. می خواهم آزاد باشم و برای خودم زندگی کنم. خواهش می کنم یک راهکار عملی به من بدهید.
- [سایر] راهکار مقابله با عشق یک طرفه چیست؟
- [سایر] راهکار مقابله با سوء ظنّ چیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر نمازگزار پس از رسیدن به حدّ رکوع و آرام شدن بدن، سر بردارد و دوباره به قصد رکوع به حدّ رکوع برسد, نماز او باطل است و اگر بعد از رسیدن به حدّ رکوع و آرامش بدن, دوباره به قصد رکوع بیشتر خم شود، به صورتی که از حدّ رکوع خارج باشد و بار دیگر به حدّ رکوع برگردد، احتیاط واجب است که نماز را دوباره اقامه نماید.
- [آیت الله جوادی آملی] .حرکت اندک که مانع صدق آرامش بدن نیست, اشکال ندارد؛ ولی ذکر در حال حرکت شدید که مانع صدق آرامش بدن است, کافی نیست و باید در حال آرام شدن بدن, دوباره گفته شود.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در سفر به اختیار دیگری است، اگر شک داشته باشد که پیش از رسیدن به چهار فرسخ از او جدا میشود یا نه، باید نماز را تمام بخواند، بلکه اگر احتمال جدایی نیز بدهد، حکم همین است؛ ولی اگر شک او از این جهت باشد که احتمال دهد مانعی برای سفر او پیش آید، چنانچه احتمال او در نظر مردم بجا نباشد،باید نماز خود را شکسته بخواند. * شرط سوم: آن که در بین راه از قصد خود برنگردد؛ پس اگر پیش از رسیدن به چهار فرسخ از قصد خود برگردد یا مردّد شود، باید نماز را تمام بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] روی خرمن گندم و جو و مانند اینها که مانع از ارامش بدن است نماز باطل است
- [آیت الله سیستانی] اگر با دختر عمّه یا دختر خاله خود ازدواج نماید ، سپس بعد از نزدیکی ، یا قبل از آن با مادرش زنا کند ، موجب جدائی آنها نمیشود .
- [آیت الله بهجت] در سجود باید به مقدار ذکر واجب، بدن آرام باشد. و اگر نتوانست به اندازه ذکر واجب آرامش بدن داشته باشد، اصل وجوب ذکر ساقط نمیشود، و اگر بههیچوجه بدنش آرام نمیگیرد، احوط این است که نماز دیگری هم بخواند و سجده آن را با اشاره انجام دهد و منظور از آرامش بدن، توقف و مکث بین سر گذاشتن و برداشتن است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز در حال ناچاری در مکان متحرّک یا لرزان، مانند تلّ شن, با رعایت آرامش در اجزای نماز به قدر امکان و حفظ قبله, صحیح است.
- [آیت الله بهجت] متعه، یعنی عقد غیردائم، طلاق ندارد؛ بنابراین شاهد گرفتن و پاک بودن زن از حیض لازم نیست و جدایی آن بدین صورت است که مدت عقد تمام شود یا مرد بگوید: (باقی مدت عقد را بخشیدم).
- [آیت الله وحید خراسانی] شرط دوم در نماز واجب مکان نمازگزار نباید حرکتی داشته باشد که مانع از ارامش بدن نمازگزار و انجام واجبات نماز اختیاری باشد و اگر به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر ناچار باشد در جایی که چنین حرکتی دارد مانند اتومبیل و کشتی و ترن نماز بخواند به قدری که ممکن است باید ارامش بدن و قبله را رعایت نماید و اگر انها از قبله به طرف دیگر حرکت کنند به طرف قبله برگردد
- [آیت الله مکارم شیرازی] جنسی را که سلف خریده اند نمی توانند پیش از فرا رسیدن مدت به دیگری بفروشند، ولی بعد از رسیدن مدت هرچند آن را تحویل نگرفته باشد فروختن آن بی مانع است.