تفاوت قرآن و احادیث قدسی و احادیث نبوی چیست؟
از آیات قرآن و روایات برمی آید که وحی نازل شده بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، دو نوع بوده است: قسمتی از آن وحی رسالی یا (وحی تنزیلی) قرآن است و قسم دیگر، وحی غیر رسالی یا (وحی تبیینی) نامیده می شود که برخی به عنوان احادیث نبوی صلی الله علیه و آله و برخی به عنوان احادیث قدسی می باشند. قرآن می فرماید: (وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیْهِمْ) [1]؛ (ما ذکر (قرآن) را بر تو نازل کردیم تا آنچه را برای مردم نازل می شود، برای آنان تفسیر نمایی). امام صادق علیه السلام نیز احادیث پیامبر اکرم را سرچشمه گرفته از سخنان خداوند متعال به حساب آورده است [2]؛ به طوری که می توان از احادیث نبوی به عنوان بیانگر مراد اصلی پروردگار بهره گرفت. پی نوشت ها [1]. نحل 16، آیه 64. [2]. ر.ک: کلینی، کافی، ج 1، ص 53، ح 4.
عنوان سوال:

تفاوت قرآن و احادیث قدسی و احادیث نبوی چیست؟


پاسخ:

از آیات قرآن و روایات برمی آید که وحی نازل شده بر پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله، دو نوع بوده است: قسمتی از آن وحی رسالی یا (وحی تنزیلی) قرآن است و قسم دیگر، وحی غیر رسالی یا (وحی تبیینی) نامیده می شود که برخی به عنوان احادیث نبوی صلی الله علیه و آله و برخی به عنوان احادیث قدسی می باشند. قرآن می فرماید:
(وَ أَنْزَلْنا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنّاسِ ما نُزِّلَ إِلَیْهِمْ) [1]؛ (ما ذکر (قرآن) را بر تو نازل کردیم تا آنچه را برای مردم نازل می شود، برای آنان تفسیر نمایی).
امام صادق علیه السلام نیز احادیث پیامبر اکرم را سرچشمه گرفته از سخنان خداوند متعال به حساب آورده است [2]؛ به طوری که می توان از احادیث نبوی به عنوان بیانگر مراد اصلی پروردگار بهره گرفت.
پی نوشت ها
[1]. نحل 16، آیه 64.
[2]. ر.ک: کلینی، کافی، ج 1، ص 53، ح 4.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین