رابطه شیطان و اختیار انسان چیست؟
در این باره باید دانست اقتضای وجودی انسان، اختیار فجور یا تقواست، انتخاب کفران یا شکر است. (و نفس و ما سوها، فالهمها فجورها و تقویها؛ سوگند به نفس و آن کسی که آن را درست کرد، سپس پلیدکاری و پرهیزگاری اش را به آن الهام کرد) (شمس، آیه 7 و 8). (انا هدیناه السبیل اما شاکرا و اما کفورا؛ ماه راه را بدو نمودیم یا سپاسگزار خواهد بود و یا ناسپاس) (انسان، آیه 3). از این رو اگر شیطان هم نبود انسان صحنه های آزمایش الهی را طی می کرد. اما وجود شیطان به این درگیری گرمی می دهد و چهره های خالص یا فاسق را بیشتر نمایان می سازد. چنان که انسان به اقتضای فطرت پاک خود میل به پاکی و درستی در او می باشد اما با بعثت پیامبران هدایت انسان عمیق تر و شدیدتر شکل می گیرد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 17/11354)
عنوان سوال:

رابطه شیطان و اختیار انسان چیست؟


پاسخ:

در این باره باید دانست اقتضای وجودی انسان، اختیار فجور یا تقواست، انتخاب کفران یا شکر است.
نفس و ما سوها، فالهمها فجورها و تقویها؛ سوگند به نفس و آن کسی که آن را درست کرد، سپس پلیدکاری و پرهیزگاری اش را به آن الهام کرد) (شمس، آیه 7 و 8).
(انا هدیناه السبیل اما شاکرا و اما کفورا؛ ماه راه را بدو نمودیم یا سپاسگزار خواهد بود و یا ناسپاس) (انسان، آیه 3).
از این رو اگر شیطان هم نبود انسان صحنه های آزمایش الهی را طی می کرد. اما وجود شیطان به این درگیری گرمی می دهد و چهره های خالص یا فاسق را بیشتر نمایان می سازد. چنان که انسان به اقتضای فطرت پاک خود میل به پاکی و درستی در او می باشد اما با بعثت پیامبران هدایت انسان عمیق تر و شدیدتر شکل می گیرد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 17/11354)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین