تفسیر المیزان از تفاسیری است که برای سطح عالی تفسیر مناسب است و با توجه به عدم آشنایی شما با ادبیات عرب برای شروع مناسب نیست . بهتراست مطالعه تفسیری خود را با تفاسیری مانند تفسیر نمونه شروع کنید . اکنون یک سیر مختصر مطالعاتی قرآن را به شما معرفی می نماییم : برای آشنایی با قرآن، در آغاز یک دوره ترجمه ساده و روان آیات را همراه با خود آیات قرآن بخوانید. در این زمینه ازترجمه آقای آیتی، یا فولادوند و یا دیگر ترجمههایی که در دسترس است استفاده کنید. پس از این مرحله، میتوانید به تفاسیر ساده فارسی؛ مانند تفسیر نمونه، کاشف و احسن الحدیث، مراجعه کنید. برای مطالعه پیرامون شأن نزول قرآن نیز به منابع زیر مراجعه کنید: 1 شأن نزول آیات ترجمه: محمد جعفر اسلامی 2 تمامی کتابهای تفسیری که در ذیل هر آیه، شأن نزول آن را ذکر میکند. امادر این قسمت سعی می کنیم با توجه به اهدافی که مفسران از ارایه تفسیر خود داشتهاند بهترین تفاسیر شیعی را برای شما معرفی کنیم این تفاسیر عبارتند از: 1 بهترین و جامعترین تفسیر از نظر علمی، فلسفی، کلامی و تفسیر قرآن به قرآن (تفسیر المیزان) اثر علامه سید محمد حسین طباطبایی است. 2- پس از المیزان تفسیر (تسنیم) تألیف آیتالله جوادی آملی تفسیر بسیار خوبی است که همان شیوه را به پیش گرفته و مشرب عرفانی از ویژگیهای آن است. 3- بهترین تفسیر فارسی، اجتماعی و عصری (تفسیر نمونه)، اثر آیةالله مکارم شیرازی و جمعی از محققان است. برای دانشجویان معمولی که با اصطلاحات فلسفی و کلامی آشنایی ندارد بهترین تفسیر، تفسیر نمونه است که ضمن برخورداری از نکات آموزنده نثر خوبی دارد که دانشجو می تواند از آن استفاده کند بعد از آشنایی با تفسیر و تفاسیر آیات در مرحله بعد ترجمه تفسیر المیزان را مطالعه کند. 4- تفسیر راهنما به نگارش جناب هاشمی رفسنجانی و جمعی از محققین حوزه نیز شیوه مخصوص خود را دارد. در این تفسیر کوشیده اند تا هر نکته ای را که می توان از آیات قرآن استخراج نمود, به طور جداگانه و به صورت موضوعی بیان نمایند. بهترین و جامعترین تفسیر قدیمی (مجمع البیان) اثر ابوعلی فضل بن حسن طبرسی است که دانشمندان شیعه و سنی آن را مورد توجه قرار دادهاند .(ر.ک: سیر تطور تفاسیر شیعه، سید محمد علی ایازی ) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 6/100112860)
بهترین تفسیربرای مطالعه کدام است؟
تفسیر المیزان از تفاسیری است که برای سطح عالی تفسیر مناسب است و با توجه به عدم آشنایی شما با ادبیات عرب برای شروع مناسب نیست . بهتراست مطالعه تفسیری خود را با تفاسیری مانند تفسیر نمونه شروع کنید .
اکنون یک سیر مختصر مطالعاتی قرآن را به شما معرفی می نماییم : برای آشنایی با قرآن، در آغاز یک دوره ترجمه ساده و روان آیات را همراه با خود آیات قرآن بخوانید. در این زمینه ازترجمه آقای آیتی، یا فولادوند و یا دیگر ترجمههایی که در دسترس است استفاده کنید. پس از این مرحله، میتوانید به تفاسیر ساده فارسی؛ مانند تفسیر نمونه، کاشف و احسن الحدیث، مراجعه کنید. برای مطالعه پیرامون شأن نزول قرآن نیز به منابع زیر مراجعه کنید: 1 شأن نزول آیات ترجمه: محمد جعفر اسلامی 2 تمامی کتابهای تفسیری که در ذیل هر آیه، شأن نزول آن را ذکر میکند. امادر این قسمت سعی می کنیم با توجه به اهدافی که مفسران از ارایه تفسیر خود داشتهاند بهترین تفاسیر شیعی را برای شما معرفی کنیم این تفاسیر عبارتند از: 1 بهترین و جامعترین تفسیر از نظر علمی، فلسفی، کلامی و تفسیر قرآن به قرآن (تفسیر المیزان) اثر علامه سید محمد حسین طباطبایی است. 2- پس از المیزان تفسیر (تسنیم) تألیف آیتالله جوادی آملی تفسیر بسیار خوبی است که همان شیوه را به پیش گرفته و مشرب عرفانی از ویژگیهای آن است. 3- بهترین تفسیر فارسی، اجتماعی و عصری (تفسیر نمونه)، اثر آیةالله مکارم شیرازی و جمعی از محققان است. برای دانشجویان معمولی که با اصطلاحات فلسفی و کلامی آشنایی ندارد بهترین تفسیر، تفسیر نمونه است که ضمن برخورداری از نکات آموزنده نثر خوبی دارد که دانشجو می تواند از آن استفاده کند بعد از آشنایی با تفسیر و تفاسیر آیات در مرحله بعد ترجمه تفسیر المیزان را مطالعه کند. 4- تفسیر راهنما به نگارش جناب هاشمی رفسنجانی و جمعی از محققین حوزه نیز شیوه مخصوص خود را دارد. در این تفسیر کوشیده اند تا هر نکته ای را که می توان از آیات قرآن استخراج نمود, به طور جداگانه و به صورت موضوعی بیان نمایند. بهترین و جامعترین تفسیر قدیمی (مجمع البیان) اثر ابوعلی فضل بن حسن طبرسی است که دانشمندان شیعه و سنی آن را مورد توجه قرار دادهاند .(ر.ک: سیر تطور تفاسیر شیعه، سید محمد علی ایازی ) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 6/100112860)
- [سایر] لیستی از منابع مطالعه در مورد بهائیت را جهت تحقیق و مطالعه می خواستم؟
- [سایر] فواید مطالعه کردن چیست؟
- [سایر] هدف از مطالعه تاریخ چیست؟
- [سایر] روش صحیح مطالعه چگونه است؟
- [سایر] 12 نکته در مورد مطالعه بیان کنید؟
- [سایر] چند تکنیک برای مطالعه سریع بیان کنید؟
- [سایر] اینجانب جهت مطالعه کتابهای اضافه و تربیتی بزرگان: 1. نیاز به معرفی یکسری کتابهای معتبر و مفید دارم؟ 2. سیر این مطالعه را نیز مشخص نمایید.
- [سایر] 10 نکته در روش مطالعه بیان کنید؟
- [سایر] 5 نکته در موضوع مطالعه رابیان کنید.
- [سایر] چگونه خودم را به مطالعه علاقهمند کنم؟!
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] دادن قرآن به دست کفار و اهل کتاب به امید هدایت آنان و به منظور مطالعه و بررسی و درک آیات آن، در صورتی که در معرض نجس شدن و هتک و اهانت نباشد و واقعا بخواهند از آن استفاده کنند، مانعی ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه پس از معامله معلوم شود که کالا یا بهای آن , پیش از داد و ستد معیوب بود, میتواند مقداری از زمان را جهت مطالعه و مصلحتاندیشی تأمل کند , نه بیش از آن، آ نگاه فوراً رد کند و اگر رد نکرد , دیگر حقّ به هم زدن معامله را ندارد و رد کرد ن معامله لازم نیست در حضور طرف داد و ستد باشد. البته برای اثبات آن, مناسب است گواه داشته باشد.