آیا کسانی در دوره خبرگان رهبری مخالف انتصاب رهبری بوده اند و چرا و چه کسانی بوده اند؟ در جلسه مجلس خبرگان رهبری که در روز چهاردهم خرداد و پس از رحلت امام ره تشکیل شد دو دیدگاه کلی مطرح بود یکی تشکیل شورای رهبری و دیگری انتخاب یک فرد برای عهده دار شدن رهبری پیشنهاد اول رای نیاورد و به تصویب نرسید دیدگاه دوم توسط اعضاء پذیرفته شد وبه تصویب رسید دو نفر برای عهده دار شدن مسئولیت رهبری پیشنهاد شد یکی حضرت آیت الله گلپایگانی ره و دیگری حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله پیشنهاد انتخاب حضرت آیت الله گلپایگانی ره رای نیاورد در مورد حضرت آیت الله خامنه ای رای گیری شد که در مرحله اول با اکثریت قریب به اتفاق به تصویب رسید و پس از اصلاح قانون اساسی- چون بر اساس قانون قبلی باید شورایی می شد _ دوباره رای گیری شد که با اجماع و بدون مخالف تصویب شد ( مسعود سفیری , حقیقت ها و مصلحت ها , گفتگو با هاشمی رفسنجانی , تهران : نشر نی , 1378ص 119و 120) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 2/100108097)
آیا کسانی در دوره خبرگان رهبری مخالف انتصاب رهبری بوده اند و چرا و چه کسانی بوده اند؟
در جلسه مجلس خبرگان رهبری که در روز چهاردهم خرداد و پس از رحلت امام ره تشکیل شد دو دیدگاه کلی مطرح بود یکی تشکیل شورای رهبری و دیگری انتخاب یک فرد برای عهده دار شدن رهبری پیشنهاد اول رای نیاورد و به تصویب نرسید دیدگاه دوم توسط اعضاء پذیرفته شد وبه تصویب رسید دو نفر برای عهده دار شدن مسئولیت رهبری پیشنهاد شد یکی حضرت آیت الله گلپایگانی ره و دیگری حضرت آیت الله خامنه ای حفظه الله پیشنهاد انتخاب حضرت آیت الله گلپایگانی ره رای نیاورد در مورد حضرت آیت الله خامنه ای رای گیری شد که در مرحله اول با اکثریت قریب به اتفاق به تصویب رسید و پس از اصلاح قانون اساسی- چون بر اساس قانون قبلی باید شورایی می شد _ دوباره رای گیری شد که با اجماع و بدون مخالف تصویب شد
( مسعود سفیری , حقیقت ها و مصلحت ها , گفتگو با هاشمی رفسنجانی , تهران : نشر نی , 1378ص 119و 120) (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 2/100108097)
- [سایر] جایگاه و کارکرد مجلس خبرگان مطابق دو نظریه انتصاب و انتخاب چیست؟ آیا باعث خروج از مبانی انتصاب نمی شود؟
- [سایر] جایگاه و کارکرد مجلس خبرگان مطابق دو نظریه انتصاب و انتخاب چیست؟ آیا باعث خروج از مبانی انتصاب نمیشود؟
- [سایر] مجلس خبرگان رهبری چگونه شکل گرفت و تاکنون چه دوره ها و اقداماتی داشته؟
- [سایر] لزوم مجلس خبرگان، با نظریه «انتصاب» در ولایت فقیه سازگار است یا با نظریه «انتخاب» و «وکالت»؟
- [سایر] آیا مجلس خبرگان می تواند با وضع قوانین، اختیارات رهبری را تغییر یا مدت رهبری را محدود نماید؟ اصلاً چرا ولایت فقیه دوره ای نیست؟
- [سایر] آیا مجلس خبرگان میتواند مصلحتاً ولی فقیه را ابقا کند؟ آیا ولی فقیه در هر دوره فقط یک نفر است؟ آیا درست است بگوییم امام خامنهای؟
- [سایر] آیا تعیین خبرگان به وسیله انتخابات، خروج از مبنای انتصاب و تسلیم به معنای انتخاب نیست؟
- [سایر] آیا تعیین خبرگان به وسیله انتخابات، خروج از مبنای انتصاب و تسلیم به معنای انتخاب نیست؟
- [سایر] اگر همزمان ولی فقیه مجلس خبرگان را منحل کند و خبرگان نیز رهبری را فاقد صلاحیت اعلام کنند تکلیف چیست؟
- [سایر] در فرض وقوع هم زمان عزل رهبری از سوی مجلس خبرگان و انحلال مجلس خبرگان به وسیله رهبر، کدام یک مقدم است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و امد می کند چنانچه اتفاقا سفر شرعی برود باید نماز را شکسته بخواند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند؛ چنانچه اتفاقا سفر هشت فرسخی برود؛ باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند ، چنانچه اتفاقاً سفر فرسخی برود ، نماز را شکسته بخواند .
- [آیت الله سبحانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند، چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود، باید نماز را شکسته بخواند.
- [امام خمینی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد می کند، چنانچه اتفاقا سفر هشت فرسخی برود ، باید نماز را شکسته بخواند.
- [آیت الله سیستانی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد میکند ، چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود ، باید نماز را شکسته بخواند .
- [آیت الله بهجت] اگر برای انسان مسأله ای پیش آید که حکم آن را نمی داند، می تواند صبر کند تا فتوای مجتهد اعلم را به دست آورد یا اگر احتیاط ممکن است به احتیاط عمل نماید ؛ بلکه اگر احتیاط ممکن نباشد چنانچه از انجام عمل ، محذوری لازم نیاید می تواند عمل را بجا آورد. پس اگرمعلوم شد که مخالف واقع یا مخالف نظر مجتهد بوده، باید دوباره انجام دهد.
- [آیت الله مظاهری] در مواردی که نمیتوان عقد هبه را به هم زد میتوان در ضمن عقد هبه شرط کرد که اگر بخواهد عقد را فسخ کند (و این شرط مخالف کتاب و سنت نیست).
- [آیت الله بروجردی] راننده و دوره گردی که در دو سه فرسخی شهر رفت و آمد میکند، چنانچه اتفاقاً سفر هشت فرسخی برود، باید نماز را شکسته بخواند؛ ولی اگر مردم بگویند شغل او مسافرت است، در صورتی که سفر هشت فرسخی برود، بنا بر احتیاط واجب باید نماز را هم شکسته و هم تمام بخواند.