نام اصلی پیامبر دین زرتشت چیست؟ واژه "زرتشت" از دو بخش تشکیل شده: "زرتا" که به معنی زرین است و "اوشترا" که از ریشه "اوش" به معنی روشن. و رویهم به معنی "روشنایی زرین" است. بنا به باوری، نام اصلی زرتشت، سپیتامه بوده است که از نام خاندان و بنیادگذار این خاندان گرفته شده و "زرتشت" نامی است که در هنگام برگزیده شدن به پیامبری به او داده شده است. زرتشت آموزشهای نخستین را از پدر و دیگر دانشمندان نامدار شهر خود آموخت. نوشته شده است که او ذهنی تیز و روحیهای کنجکاو داشت و در پانزده سالگی همهی دانش زمان خود را آموخته بود. پس از پانزده سال بررسی و تفکر درباره آفرینش، و موشکافی در آن چه که از استادان آموخته بود، بینش زرتشت به آنجا رسید که بداند خدایان پنداری نادرست، و تنها یک آفریننده وجود دارد که همه هستیها از اوست. سرانجام، او در سن سیسالگی به پیامبری برگزیده شد. اشو زرتشت حتی پیش از برگزیده شدن به پیامبری هم دیدگاههای خود را درباره روش زیست و هستی خداوند برای دیگران شرح میداد. ولی، پس از انتخاب به پیامبری و دریافت پیام اهورا مزدا، با کوشش ویژهای دست به کار تبلیغ شد و این کار، با دشمنی شاهزادگان و روحانیون زمان او، که منافع خود را در خطر میدیدند، روبه رو گردید. روحانیون(مغان) از دریافت فدیه و قربانی برای خدایان و از باور مردمان به خرافات بهره میبردند؛ و شاهزادگان میخواستند مردمان را در تاریکی نادانی نگاه دارند و خود بیدرد سر فرمانروایی کنند. پیام گاتها که بوسیله زرتشت پخش میشد، موقعیت آنان را ضعیف میکرد. مخالفانشاهزادگان و روحانیون چند خداپرست جان زرتشت را مورد تهدید قرار دارند. ناگزیر در سن 42 سالگی تصمیم به مهاجرت گرفت (امر مهاجرت در گاتها ذکر شده است) و با شاگردان وفادارش به باکتریا در شرق ایران رفت و در آن سرزمین توانست پیروان زیادی پیدا کند، از جمله کی گشتاسب پادشاه بلخ، و همسرش هوتوسا، دین زرتشت را پذیرفتند و حامی او شدند. در گاتها زرتشت بارها فرمانروایان بدکار و روحانیون استفادهجو را که میکوشند مردم را در نادانی نگاهداشته و از آنان بهره برداری کنند، ملامت میکند. اشو زرتشت 47 سال با همه جان و روان خود، در راه آموزش و گسترش دین کوشید و سرانجام هنگامی که سرگرم ستایش اهورا مزدا در آدریان (آتشکده) بود به دست بدخواهی به نام توربراتور کشته شد. ماخذ: فلسفه زرتشت- دکتر فرهنگ مهر
نام اصلی پیامبر دین زرتشت چیست؟
واژه "زرتشت" از دو بخش تشکیل شده: "زرتا" که به معنی زرین است و "اوشترا" که از ریشه "اوش" به معنی روشن. و رویهم به معنی "روشنایی زرین" است. بنا به باوری، نام اصلی زرتشت، سپیتامه بوده است که از نام خاندان و بنیادگذار این خاندان گرفته شده و "زرتشت" نامی است که در هنگام برگزیده شدن به پیامبری به او داده شده است.
زرتشت آموزشهای نخستین را از پدر و دیگر دانشمندان نامدار شهر خود آموخت. نوشته شده است که او ذهنی تیز و روحیهای کنجکاو داشت و در پانزده سالگی همهی دانش زمان خود را آموخته بود.
پس از پانزده سال بررسی و تفکر درباره آفرینش، و موشکافی در آن چه که از استادان آموخته بود، بینش زرتشت به آنجا رسید که بداند خدایان پنداری نادرست، و تنها یک آفریننده وجود دارد که همه هستیها از اوست. سرانجام، او در سن سیسالگی به پیامبری برگزیده شد. اشو زرتشت حتی پیش از برگزیده شدن به پیامبری هم دیدگاههای خود را درباره روش زیست و هستی خداوند برای دیگران شرح میداد. ولی، پس از انتخاب به پیامبری و دریافت پیام اهورا مزدا، با کوشش ویژهای دست به کار تبلیغ شد و این کار، با دشمنی شاهزادگان و روحانیون زمان او، که منافع خود را در خطر میدیدند، روبه رو گردید. روحانیون(مغان) از دریافت فدیه و قربانی برای خدایان و از باور مردمان به خرافات بهره میبردند؛ و شاهزادگان میخواستند مردمان را در تاریکی نادانی نگاه دارند و خود بیدرد سر فرمانروایی کنند. پیام گاتها که بوسیله زرتشت پخش میشد، موقعیت آنان را ضعیف میکرد.
مخالفانشاهزادگان و روحانیون چند خداپرست جان زرتشت را مورد تهدید قرار دارند. ناگزیر در سن 42 سالگی تصمیم به مهاجرت گرفت (امر مهاجرت در گاتها ذکر شده است) و با شاگردان وفادارش به باکتریا در شرق ایران رفت و در آن سرزمین توانست پیروان زیادی پیدا کند، از جمله کی گشتاسب پادشاه بلخ، و همسرش هوتوسا، دین زرتشت را پذیرفتند و حامی او شدند. در گاتها زرتشت بارها فرمانروایان بدکار و روحانیون استفادهجو را که میکوشند مردم را در نادانی نگاهداشته و از آنان بهره برداری کنند، ملامت میکند.
اشو زرتشت 47 سال با همه جان و روان خود، در راه آموزش و گسترش دین کوشید و سرانجام هنگامی که سرگرم ستایش اهورا مزدا در آدریان (آتشکده) بود به دست بدخواهی به نام توربراتور کشته شد.
ماخذ: فلسفه زرتشت- دکتر فرهنگ مهر
- [سایر] آیا دین زرتشت آسمانی است؟ نام پیامبر و اسم کتاب او چیست؟ آیا ازدواج با محارم خود را جایز میدانند؟ آیا کورش دینش زرتشت بوده؟ آیا دلیلی برای رد آن هست؟
- [سایر] آیا زرتشت پیامبر بودند؟
- [سایر] پیامبری بنام زرتشت اصلا وجود داشته؟زرتشت که بود؟چه زمان و بر چه قومی پیامبری کرد؟
- [سایر] فرق کلمه ی پندار در دین زرتشت با نیت در دین اسلام چیست؟ و شعار دین اسلام درمقابل شعار دین زرتشت چیست؟
- [سایر] دین زرتشت چگونه دینی است؟ لطفاً اشکالاتی که در مورد زرتشت و دین او وجود دارد، بیان کنید.
- [سایر] آیا آیین زرتشت دین الهی بوده است؟
- [سایر] آیا آیین زرتشت دین الاهی بوده است؟
- [سایر] اسلام چه برتری بر دین زرتشت دارد؟
- [سایر] آیا زرتشت دین الهی بوده است؟
- [سایر] آیاشراب خواری در دین زرتشت حرام بوده؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسلمانی منکر خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم شود یا حکم ضروری دین یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثل واجب بودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که انکار آن حکم به انکار خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم برگردد و با توجه به این موضع آن را انکار کند، (مرتدّ) است.
- [آیت الله نوری همدانی] مسلمانی که منکر خدا یا معاد یا پیغمبر شود ، یا حکم ضروری دین ، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند ، مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند ، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است و انکار آن ، انکار نبوّت پیغمبر ( صلّی الله علیه وآله ) است ، مرتّد است .
- [آیت الله نوری همدانی] کافر ، یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء ، محمّد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله ) را قبول ندارد مگر اهل کتاب که درآخر مساله ذکر میشود و هخمچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد و نیز کسی که ضروری دین ، یعنی چیزی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود ، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیزبرگردد به انکار خدا ، یا توحید ، یا نبوت ، نجس می باشد و اگر ضروری دین بودن آن را نداند ، به طوری که انکار آن به انکار خدا یا توحید یا نبوت برنگردد ، بهتر آن است که از او اجتناب کنند . کفاری که مانند یهود و نصاری اهل کتاب می باشند و تا هنگامی که علم به ملاقات بدن آنها با یکی از نجاسات که ذکر شد و می شود حاصل نشده است ، اجتناب لازم نیست .
- [آیت الله اردبیلی] کافر (یعنی کسی که منکر خدا است و یا برای خدا شریک قرار میدهد یا پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبداللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم را قبول ندارد و همچنین کسی که در یکی از اینها شک داشته باشد) نجس است ولی بنابر اقوی اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و زرتشتیان) پاک هستند؛ و کسی که ضروری دین (یعنی چیزی مثل نماز و روزه که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند) را منکر شود، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیز به انکار خدا، توحید یا نبوت بازگشت داشته باشد، کافر ونجس میباشد و در غیر این صورت نجس نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافر یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد، یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله را قبول ندارد، نجس است. و نیز کسی که یکی از ضروریات دین مبین اسلام را منکر شود، چنان چه بداند آن چیز ضروری دین است، نجس می باشد، و اگر نداند احتیاطاً باید از او اجتناب کرد. و نیز کافر کتابی بنابر قول مشهور نجس است و احتیاط واجب رعایت این قول است.
- [آیت الله مظاهری] قسم خوردن باید به یکی از اسمهای خداوند تبارک و تعالی باشد و قسم خوردن به کلمة (اللَّه) بهتر است، و اگر قسم به یکی از مقدسات دین نظیر قرآن و پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و ائمّه طاهرین علیهم السلام باشد فایدهای ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [آیت الله سبحانی] خرید و فروش چیزهایی که از قمار یا دزدی یا معاملات باطل به دست آمده، حرام و باطل است و تصرّف در آنها جایز نیست و اگر کسی آن را بخرد باید به صاحب اصلی اش بازگرداند و اگر صاحب اصلی اش را نمی شناسد به نظر حاکم شرع عمل کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خرید و فروش چیزهایی که از قمار یا دزدی یا معاملات باطل به دست آمده، حرام و باطل است و تصرف در آنها جایز نیست و اگر کسی آن را بخرد باید به صاحب اصلی اش بازگرداند و اگر صاحب اصلی اش را نمی شناسد به دستور حاکم شرع عمل کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند و همراهی نمودن با آنها در ظلم و ستم، تجاوز به حریم دین و حرام است.