آیا نگاه به تصاویر و صحنه‌ های تحریک کننده جنسی علاوه بر اینکه یک مشکل اخلاقی است ؛ یک مشکل روانی و انحراف جنسی نیز محسوب می‌شود؟
آیا نگاه به تصاویر و صحنه‌ های تحریک کننده جنسی علاوه بر اینکه یک مشکل اخلاقی است ؛ یک مشکل روانی و انحراف جنسی نیز محسوب می‌شود؟ تماشاگری و نگاه کردن به تصاویر و صحنه‌های تحریک کننده جنسی، علاوه بر اینکه از نظر شرعی حرام و گناه است؛ از نظر علمی نیز نوعی انحراف جنسی محسوب می‌شود؛ زیرا این نوع نظر بازی مقدمه ‌ای برای انجام یک فعالیت جنسی مشروع و طبیعی نیست؛ بلکه کار تماشاگری جنسی جانشین فعالیت جنسی طبیعی و بهنجار می ‌شود. عمل نظر بازی، معمولاً در بین مردان شایع‌تر است. علّت به وجود آمدن این اختلال، مانند سایر انحراف‌های جنسی کاملاً روشن نیست؛ اما فرضیه‌هایی بر بروز تصادفی رابطه میان انگیختگی جنسی و دید زدن مطرح شده است. برخی از روان شناسان معتقدند: اگر یک مرد هنگام دید زدن یا پس از تماشاگری جنسی و هنگام به یاد آوردن صحنه مورد مشاهده و خیال‌پردازی درباره آن، استمنا کند؛ رابطه‌ای بین لذت جنسی حاصل از دید زدن و اوج لذت جنسی ناشی از استمنا به وجود خواهد آمد که در اثر تکرار مستحکم‌تر شده و سرانجام رفتار نظر بازی - به عنوان منبع اصلی انگیختگی جنسی - ادامه خواهد یافت. برخی دیگر از نظریه پردازان (روان کاوها) معتقدند: افراد دچار این انحراف، در کودکی شاهد رابطه جنسی والدین خود بوده‌ اند و چنین تجربه ‌ای آنان را به تماشاگری جنسی سوق داده است. برخی دیگر نیز می‌گویند: فعالیت‌های نظر بازانه در میان نوجوانان، راهی برای ابراز کنجکاوی جنسی است که بعدها تجربیات مستقیم جای آن را می‌گیرد! اما دوام این رفتار در برخی از نوجوانان بیشتر ناشی از فقدان مهارت‌های اجتماعی و جنسی در برخورد با جنس مخالف است. به عبارت دیگر افراد دچار این انحراف به دلیل نداشتن مهارت‌های اجتماعی و جنسی بهنجار و مشروع و ترس از ناکامی در روابط اجتماعی با جنس مخالف تنها راه کسب لذت جنسی را نظربازی دزدانه می‌دانند. (محمد رضا نیکخو، آشنایی با رفتارهای جنسی، انتشارات مهارت، چاپ چهارم، 1383، ص 179 و 180) ابوالقاسم بشیری
عنوان سوال:

آیا نگاه به تصاویر و صحنه‌ های تحریک کننده جنسی علاوه بر اینکه یک مشکل اخلاقی است ؛ یک مشکل روانی و انحراف جنسی نیز محسوب می‌شود؟


پاسخ:

آیا نگاه به تصاویر و صحنه‌ های تحریک کننده جنسی علاوه بر اینکه یک مشکل اخلاقی است ؛ یک مشکل روانی و انحراف جنسی نیز محسوب می‌شود؟

تماشاگری و نگاه کردن به تصاویر و صحنه‌های تحریک کننده جنسی، علاوه بر اینکه از نظر شرعی حرام و گناه است؛ از نظر علمی نیز نوعی انحراف جنسی محسوب می‌شود؛ زیرا این نوع نظر بازی مقدمه ‌ای برای انجام یک فعالیت جنسی مشروع و طبیعی نیست؛ بلکه کار تماشاگری جنسی جانشین فعالیت جنسی طبیعی و بهنجار می ‌شود.
عمل نظر بازی، معمولاً در بین مردان شایع‌تر است. علّت به وجود آمدن این اختلال، مانند سایر انحراف‌های جنسی کاملاً روشن نیست؛ اما فرضیه‌هایی بر بروز تصادفی رابطه میان انگیختگی جنسی و دید زدن مطرح شده است.
برخی از روان شناسان معتقدند: اگر یک مرد هنگام دید زدن یا پس از تماشاگری جنسی و هنگام به یاد آوردن صحنه مورد مشاهده و خیال‌پردازی درباره آن، استمنا کند؛ رابطه‌ای بین لذت جنسی حاصل از دید زدن و اوج لذت جنسی ناشی از استمنا به وجود خواهد آمد که در اثر تکرار مستحکم‌تر شده و سرانجام رفتار نظر بازی - به عنوان منبع اصلی انگیختگی جنسی - ادامه خواهد یافت.
برخی دیگر از نظریه پردازان (روان کاوها) معتقدند: افراد دچار این انحراف، در کودکی شاهد رابطه جنسی والدین خود بوده‌ اند و چنین تجربه ‌ای آنان را به تماشاگری جنسی سوق داده است.
برخی دیگر نیز می‌گویند: فعالیت‌های نظر بازانه در میان نوجوانان، راهی برای ابراز کنجکاوی جنسی است که بعدها تجربیات مستقیم جای آن را می‌گیرد! اما دوام این رفتار در برخی از نوجوانان بیشتر ناشی از فقدان مهارت‌های اجتماعی و جنسی در برخورد با جنس مخالف است.
به عبارت دیگر افراد دچار این انحراف به دلیل نداشتن مهارت‌های اجتماعی و جنسی بهنجار و مشروع و ترس از ناکامی در روابط اجتماعی با جنس مخالف تنها راه کسب لذت جنسی را نظربازی دزدانه می‌دانند.
(محمد رضا نیکخو، آشنایی با رفتارهای جنسی، انتشارات مهارت، چاپ چهارم، 1383، ص 179 و 180)
ابوالقاسم بشیری





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین