گاهی احساس می‌کنم در جنسیت خودم دچار مشکل هستم ؛ چرا چنین احساسی در من ایجاد می‌شود؟ توضیح دهید.
گاهی احساس می‌کنم در جنسیت خودم دچار مشکل هستم ؛ چرا چنین احساسی در من ایجاد می‌شود؟ توضیح دهید. پاسخ: یکی از مشکلاتی که افراد در سنین مختلف، ممکن است به آن مبتلا شوند، اختلال در هویت جنسی است؛ یعنی، فرد در هویت جنسی خود، دچار مشکل می‌شود. روان شناسان، آگاهی فرد از مرد یا زن بودن خویش را هویت جنسی می‌نامند. به عبارت دیگر، اینکه فرد خود را یک دختر (زن) یا پسر (مرد) بداند، همان هویت جنسی وی را تشکیل می‌دهد. اختلال هویت جنسی زمانی وجود دارد که فرد (زن یا مرد) در ادراک خود از هویت جنسی خویش، دچار سردرگمی باشد و چنین ویژگی به پریشانی وی یا بروز اختلال عمده، در کارکردهای اجتماعی، شغلی یا سایر زمینه‌های مهم زندگی وی منجر شود. از سوی دیگر در این اختلال، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد فرد برای خود هویتی را اتخاذ کرده که مخالف با جنسیت تشریحی او است. چنین فردی اصرار دارد از نظر جنسیتی، متعلق به جنس مخالف باشد و همیشه از جنسیت تعیین شده خود ابراز نارضایتی می‌کند. نکته حائز اهمیت در تشخیص این اختلال آن است که اتخاذ هویت جنس مخالف، نباید صرفاً به دلیل تمایل به برخورداری از امتیازهای فرهنگی متعلق به جنس دیگر باشد. برای مثال، دختری که به دلیل محبت‌های بی‌شمار اعضای خانواده به برادرش و وجود یک جوّ تبعیض‌آمیز به نفع پسران، آرزو می‌کند، که ای کاش او هم یک پسر بود؛ نباید دچار اختلال هویت جنسی قلمداد شود. (اقتباس از: DSM_IV، ترجمه محمد رضا نیکخو و همکاران) نویسنده: ابوالقاسم بشیری
عنوان سوال:

گاهی احساس می‌کنم در جنسیت خودم دچار مشکل هستم ؛ چرا چنین احساسی در من ایجاد می‌شود؟ توضیح دهید.


پاسخ:

گاهی احساس می‌کنم در جنسیت خودم دچار مشکل هستم ؛ چرا چنین احساسی در من ایجاد می‌شود؟ توضیح دهید.

پاسخ:
یکی از مشکلاتی که افراد در سنین مختلف، ممکن است به آن مبتلا شوند، اختلال در هویت جنسی است؛ یعنی، فرد در هویت جنسی خود، دچار مشکل می‌شود.
روان شناسان، آگاهی فرد از مرد یا زن بودن خویش را هویت جنسی می‌نامند. به عبارت دیگر، اینکه فرد خود را یک دختر (زن) یا پسر (مرد) بداند، همان هویت جنسی وی را تشکیل می‌دهد.
اختلال هویت جنسی زمانی وجود دارد که فرد (زن یا مرد) در ادراک خود از هویت جنسی خویش، دچار سردرگمی باشد و چنین ویژگی به پریشانی وی یا بروز اختلال عمده، در کارکردهای اجتماعی، شغلی یا سایر زمینه‌های مهم زندگی وی منجر شود.
از سوی دیگر در این اختلال، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد فرد برای خود هویتی را اتخاذ کرده که مخالف با جنسیت تشریحی او است. چنین فردی اصرار دارد از نظر جنسیتی، متعلق به جنس مخالف باشد و همیشه از جنسیت تعیین شده خود ابراز نارضایتی می‌کند.
نکته حائز اهمیت در تشخیص این اختلال آن است که اتخاذ هویت جنس مخالف، نباید صرفاً به دلیل تمایل به برخورداری از امتیازهای فرهنگی متعلق به جنس دیگر باشد.
برای مثال، دختری که به دلیل محبت‌های بی‌شمار اعضای خانواده به برادرش و وجود یک جوّ تبعیض‌آمیز به نفع پسران، آرزو می‌کند، که ای کاش او هم یک پسر بود؛ نباید دچار اختلال هویت جنسی قلمداد شود.
(اقتباس از: DSM_IV، ترجمه محمد رضا نیکخو و همکاران)
نویسنده: ابوالقاسم بشیری





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین