چه راهکارهایی را به کار گیریم تا از فرد وسواسی پرهیز کنیم و خود دچار وسواس نشویم ؟اصولا چگونه باید با یک فردی که وسواس دارد برخورد کرد ؟
چه راهکارهایی را به کار گیریم تا از فرد وسواسی پرهیز کنیم و خود دچار وسواس نشویم ؟اصولا چگونه باید با یک فردی که وسواس دارد برخورد کرد ؟ دوست خوبم، از اینکه با ما در ارتباط هستید خرسندیم و به ارتباط با شما که خواستار تطبیق رفتار خود با اصول روان شناسی هستید، می بالیم. پرسشگر گرامی قطعا تا به حال بیمار شده اید، در حال مریضی چه توقعی از اطرافیان خود دارید؟ آیا از آنان توقع نداشتید که وضعیت شما را درک کنند و تا پایان دوره درمان شما را همراهی کنند؟ آیا تا به حال به دلیل بیماری خود مورد سرزنش قرار گرفته اید؟ عینا همان توقعاتی که در زمان بیماری از دیگران دارید، باید در مورد فرد وسواسی اجراء کنید. همانطور که در زمان بیماری انتظار دارید که دیگران شما را درک کنند، شما نیز باید وضعیت فرد وسواسی را درک کنید و به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان چنین رفتارهای فرد وسواسی تحت اختیار او نیست که به دلیل اینگونه رفتارها او را سرزنش کنید، مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که رفتارهای فرد وسواسی در اختیار او نیست و او به صورت ناخواسته به چنین رفتارهایی اقدام می کند. در زیر به بررسی نکاتی می پردازیم که توجه به آن می تواند برای شما راهگشا باشد: 1. با فرد وسواسی به عنوان یک بیمار برخورد نمایید؛ درپی درمان او باشید. برای درمان او لازم است به متخصص مراجعه کنید و از اینکه خودتان به صورت شخصی برای درمان او اقدام کنید به شدت پرهیز کنید. 2. ازآنجا که غالب افراد وسواسی ابتلای خود به این بیماری را انکار می کنند یا از درمان گریزانند، آنها را بسوی درمان دارویی یا رواندرمانی تشویق و انگیزه او ربا برای درمان بالا ببرید. 3. به هیچ عنوان ایشان را بخاطر رفتارهای وسواسی، سرزنش نکنید. 4. تعامل شما با ایشان هدفمند و در جهت آشنایی او با بیماری، شیوه های درمان و اعتمادسازی برای درمان و درمانگر باشد، از اینرو لازم است در برابر رفتارهای او صبور باشید و از رفتارهایی که موجب افزایش اضطراب در او می شود به شدت پرهیز کنید. 5. پرسشگر گرامی در سوال خود فرموده اید چگونه از( فرد وسواسی پرهیز کنیم )اگر پرهیز به معنای قطع ارتباط با فرد وسواسی است، هرگز این رفتار صحیح نمی باشد و باید از آن پرهیز کنید. 6. در مقابل یادگیری رفتارهای او، مقاومت نشان دهید تا خود دچار وسواس نشوید. 7. مضرات وسواس را به خوبی بشناسید. 8. بر اذکار (لا اله الاالله) و (لاحول و لا قوة الابا الله) مداومت داشته باشید. 9. توکل بر خدا و توسل به ائمه (علیهم السلام) را در راستای شفای فرد بیمار و عدم ابتلای خود، از یاد نبرید. 10. علل بروز وسواس را بشناسید تا از بروز آن در وجودتان جلوگیری نمایید: الف- در صورت ایجاد تنش در زندگی، به سرعت آن را تخلیه نمایید. ب- گاهی از روشهای ریلکسیشن برای بازیابی آرامش و دور نمودن اضطراب استفاده نمایید. ج- پرداختن به ورزش و تفریح، گام مناسبی جهت دوری از اضطراب و وسواس است. د- در مورد علل بروز اضطراب که از سرچشمه های اصلی وسواس است، مطالعه نمایید و تا دچار آن نشوید. ه- حالات هیجانی خود را نسبت به افراد، موقعیت ها و حوادث در درون خود سرکوب نکنید. آنها را به شیوه های کلامی، نوشتاری و ... تخلیه نمایید. نویسنده:حسین رضائیان
عنوان سوال:

چه راهکارهایی را به کار گیریم تا از فرد وسواسی پرهیز کنیم و خود دچار وسواس نشویم ؟اصولا چگونه باید با یک فردی که وسواس دارد برخورد کرد ؟


پاسخ:

چه راهکارهایی را به کار گیریم تا از فرد وسواسی پرهیز کنیم و خود دچار وسواس نشویم ؟اصولا چگونه باید با یک فردی که وسواس دارد برخورد کرد ؟

دوست خوبم، از اینکه با ما در ارتباط هستید خرسندیم و به ارتباط با شما که خواستار تطبیق رفتار خود با اصول روان شناسی هستید، می بالیم.
پرسشگر گرامی قطعا تا به حال بیمار شده اید، در حال مریضی چه توقعی از اطرافیان خود دارید؟ آیا از آنان توقع نداشتید که وضعیت شما را درک کنند و تا پایان دوره درمان شما را همراهی کنند؟ آیا تا به حال به دلیل بیماری خود مورد سرزنش قرار گرفته اید؟ عینا همان توقعاتی که در زمان بیماری از دیگران دارید، باید در مورد فرد وسواسی اجراء کنید. همانطور که در زمان بیماری انتظار دارید که دیگران شما را درک کنند، شما نیز باید وضعیت فرد وسواسی را درک کنید و به یاد داشته باشید که به هیچ عنوان چنین رفتارهای فرد وسواسی تحت اختیار او نیست که به دلیل اینگونه رفتارها او را سرزنش کنید، مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که رفتارهای فرد وسواسی در اختیار او نیست و او به صورت ناخواسته به چنین رفتارهایی اقدام می کند. در زیر به بررسی نکاتی می پردازیم که توجه به آن می تواند برای شما راهگشا باشد:
1. با فرد وسواسی به عنوان یک بیمار برخورد نمایید؛ درپی درمان او باشید. برای درمان او لازم است به متخصص مراجعه کنید و از اینکه خودتان به صورت شخصی برای درمان او اقدام کنید به شدت پرهیز کنید.
2. ازآنجا که غالب افراد وسواسی ابتلای خود به این بیماری را انکار می کنند یا از درمان گریزانند، آنها را بسوی درمان دارویی یا رواندرمانی تشویق و انگیزه او ربا برای درمان بالا ببرید.
3. به هیچ عنوان ایشان را بخاطر رفتارهای وسواسی، سرزنش نکنید.
4. تعامل شما با ایشان هدفمند و در جهت آشنایی او با بیماری، شیوه های درمان و اعتمادسازی برای درمان و درمانگر باشد، از اینرو لازم است در برابر رفتارهای او صبور باشید و از رفتارهایی که موجب افزایش اضطراب در او می شود به شدت پرهیز کنید.
5. پرسشگر گرامی در سوال خود فرموده اید چگونه از( فرد وسواسی پرهیز کنیم )اگر پرهیز به معنای قطع ارتباط با فرد وسواسی است، هرگز این رفتار صحیح نمی باشد و باید از آن پرهیز کنید.
6. در مقابل یادگیری رفتارهای او، مقاومت نشان دهید تا خود دچار وسواس نشوید.
7. مضرات وسواس را به خوبی بشناسید.
8. بر اذکار (لا اله الاالله) و (لاحول و لا قوة الابا الله) مداومت داشته باشید.
9. توکل بر خدا و توسل به ائمه (علیهم السلام) را در راستای شفای فرد بیمار و عدم ابتلای خود، از یاد نبرید.
10. علل بروز وسواس را بشناسید تا از بروز آن در وجودتان جلوگیری نمایید:
الف- در صورت ایجاد تنش در زندگی، به سرعت آن را تخلیه نمایید.
ب- گاهی از روشهای ریلکسیشن برای بازیابی آرامش و دور نمودن اضطراب استفاده نمایید.
ج- پرداختن به ورزش و تفریح، گام مناسبی جهت دوری از اضطراب و وسواس است.
د- در مورد علل بروز اضطراب که از سرچشمه های اصلی وسواس است، مطالعه نمایید و تا دچار آن نشوید.
ه- حالات هیجانی خود را نسبت به افراد، موقعیت ها و حوادث در درون خود سرکوب نکنید. آنها را به شیوه های کلامی، نوشتاری و ... تخلیه نمایید.
نویسنده:حسین رضائیان





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین