منظور از اختیار خدا چیست با توجه به اینکه خدا منزه از آن است که بین دو چیز یکی را انتخاب کند؟ وقتی می گوییم فردی مختار است بدین معناست که قدرت گزینش کردن را دارد. اما اختیار در مورد خداوند بدین معناست که او مجبور نیست و موجودی برتر و مافوق او وجود ندارد که چیزی را بدو تحمیل نماید. چون او علت یگانه هستی بخش عالم وجود است و تصور موجودی برتر از او غیر ممکن است. از این رو ، مجبور بودنش نیز محال است. لذا باید گفت که : (مختار ) آن است که فقط به ضرورت ذات و طبیعت خود وجود دارد و تنها خود موجب افعال خویش است. وجود دو یا چند گزینه در مورد تحقق افعال خداوند امری غیر ممکن است. او خالقی حکیم و دانای مطلق است لذا سرگردانی وی میان دو یا چند گزینه حتی برای لحظه ای بسیار کوتاه محال و غیر ممکن است. خلقت او از دانش و قدرت بی حد و وجود ضروری اش ناشی می شود – ضرورتی که موجب سرریز شدن وجود از ذاتش است بی آنکه کسی یا چیزی یار و یاور او باشد- و همین نکته است که وجود گزینه های دیگر در موردش را بی معنا می سازد. به هر حال ، چنین تصوری از مختار بودن خداوند ، تصوری بشری و قیاس کردن او با موجودات مادی است چیزی که او همواره از آن منزه و مبراست.
منظور از اختیار خدا چیست با توجه به اینکه خدا منزه از آن است که بین دو چیز یکی را انتخاب کند؟
منظور از اختیار خدا چیست با توجه به اینکه خدا منزه از آن است که بین دو چیز یکی را انتخاب کند؟
وقتی می گوییم فردی مختار است بدین معناست که قدرت گزینش کردن را دارد. اما اختیار در مورد خداوند بدین معناست که او مجبور نیست و موجودی برتر و مافوق او وجود ندارد که چیزی را بدو تحمیل نماید. چون او علت یگانه هستی بخش عالم وجود است و تصور موجودی برتر از او غیر ممکن است. از این رو ، مجبور بودنش نیز محال است. لذا باید گفت که : (مختار ) آن است که فقط به ضرورت ذات و طبیعت خود وجود دارد و تنها خود موجب افعال خویش است.
وجود دو یا چند گزینه در مورد تحقق افعال خداوند امری غیر ممکن است. او خالقی حکیم و دانای مطلق است لذا سرگردانی وی میان دو یا چند گزینه حتی برای لحظه ای بسیار کوتاه محال و غیر ممکن است. خلقت او از دانش و قدرت بی حد و وجود ضروری اش ناشی می شود – ضرورتی که موجب سرریز شدن وجود از ذاتش است بی آنکه کسی یا چیزی یار و یاور او باشد- و همین نکته است که وجود گزینه های دیگر در موردش را بی معنا می سازد. به هر حال ، چنین تصوری از مختار بودن خداوند ، تصوری بشری و قیاس کردن او با موجودات مادی است چیزی که او همواره از آن منزه و مبراست.
- [سایر] با توجه به تحریف قرآن در اینترنت، منظور از مصونیت آن توسط خداوند چیست؟
- [سایر] چرا بردهداری در اسلام حرام نگردیده است؟ در حالی که خداوند متعال در قرآن مجید (آیه شریفه لا اکراه فی الدین) انسان را در انتخاب دین دارای اختیار و حق انتخاب دانسته است.
- [سایر] با توجه به این که خداوند دیده نمی شود، منظور از « لَّمَحْجُوبُونَ» در سوره مطفّفین چیست؟
- [سایر] منظور از قضیه دور در انتخاب رهبری چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا در مورد انتخاب نوع حجاب زن خود او اختیار دارد که مثلا چادر یا مانتو را انتخاب کند یا باید آنچه را که شوهرش انتخاب کرده انجام دهد؟ 2)با توجه به آیه ی لا اکراه فی الدین چرا باید در جامعه ی اسلامی ما حجاب اجباری باشد حتی برای غیر مسلمانان که واقعا غیر منطقی است؟؟؟
- [سایر] وجود خدا را اثبات کنید و پس از اثبات بیان کنید که صفاتی چون پاک و منزه بودن و بزرگتر بودن و غیره چگونه بر او ثابت میشود؟
- [سایر] با توجه به این نکته که ولی فقیه منتخب مردم یک عصر است و مردم نیز معصوم نیستند و نمی توانند در عصری برای خود ولی انتخاب کنند همان طوری که نمی توانستند جوامع گذشته رسولان را انتخاب کنند و باید ولی را نیز خدا انتخاب می کرد، به چه دلیل واجب است از اوامر ولی فقیه اطاعت کرد؟
- [سایر] برای انتخاب شغل به چه معیارهایی توجه کنیم؟
- [سایر] برای انتخاب همسر به چه نکاتی باید بیشتر توجه کرد؟
- [سایر] وجود خدا را اثبات کنید و پس از اثبات بیان کنید که صفاتی چون پاک و منزه بودن و بزرگتر بودن و غیره چگونه بر او ثابت می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سبْحان الله و الْحمْد لله و لا إله إلا الله و الله اکْبر: پاک و منزه است خداوند و حمد و ستایش مخصوص اوست و معبودی جز او نیست و خداوند بزرگتر از آن است که به وصف آید.
- [آیت الله اردبیلی] (سُبْحانَ اللّهِ وَالْحَمْدُ للّهِ وَلا إلهَ إلاَّ اللّهُ وَاللّهُ أکْبَرُ)یعنی: (پاک و منزه است خداوند تعالی و ثنا مخصوص اوست و هیچ معبودی سزاوار پرستش نیست مگر خدای بیهمتا و بزرگتر است از آن که توصیف شود.)
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز است که سفر را قطع می کند و باید نماز را تمام خواند: اول رسیدن به (وطن) منظور از وطن چیست منظور از وطن محلی است که انسان آن را برای اقامت و زندگی خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولد شده باشد یا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را انتخاب کرده است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سبْحان ربی الْعظیم و بحمده: پاک و منزه است پروردگار بزرگ من و او را سپاس می گویم.
- [آیت الله اردبیلی] (سُبْحانَ رَبّیَِ الْعَظیمِ وَبِحَمْدِهِ) یعنی: (پروردگار بزرگ من از هر عیب و نقصی پاک و منزه است و من مشغول ستایش او هستم.) (سُبْحانَ رَبّیَِ الاْءعْلی وَبِحَمْدِهِ) یعنی: (پروردگار برتر من که از همه کس بالاتر میباشد از هر عیب و نقصی پاک و منزه است و من مشغول ستایش او هستم.) (سَمِعَ اللّهُ لِمَنْ حَمِدَهُ) یعنی: (خدا ثنای کسی که او را ستایش میکند میشنود و میپذیرد.) (أسْتَغْفِرُ اللّهَ رَبّی وَأتُوبُ إلَیْهِ) یعنی: (طلب آمرزش و مغفرت میکنم از خداوندی که پرورش دهنده من است و من به سوی او بازگشت مینمایم.) (بِحَوْلِ اللّهِ وَقُوَّتِهِ أقُومُ وَأقْعُدُ) یعنی: (به یاری خدای متعال وقوّت او برمیخیزم و مینشینم.)
- [امام خمینی] -ترجمه تسبیحات اربعه (سبحان اللّه و الحمدللّه و لا اله الاّ اللّه و اللّه اکبر)، یعنی پاک و منزه است خداوند تعالی و ثنا مخصوص اوست و نیست خدایی سزاوار پرستش مگر خدای بیهمتا، و بزرگتر است از این که او را وصف کنند.
- [آیت الله مظاهری] نیّت یعنی توجّه به عمل برای انجام فرمان خداوند عالم، و لازم نیست نیّت را از قلب خود بگذراند یا به زبان بگوید و همین مقدار که توجّه داشته باشد که نماز میخواند برای خدا، کفایت میکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] ترجمه ذکر رکوع و سجود و ذکرهایی که بعد از انها مستحب است سبحان ربی العظیم و بحمده یعنی پروردگار بزرگ من از هر عیب و نقصی پاک و منزه است و من مشغول ستایش او هستم سبحان ربی الاعلی و بحمده یعنی پروردگار من از همه موجودات بالاتر می باشد و از هر عیب و نقصی پاک و منزه است و من مشغول ستایش او هستم سمع الله لمن حمده یعنی خدا بپذیرد ثنای کسی که او را ستایش می کند استغفر الله ربی و اتوب الیه یعنی طلب امرزش می کنم از خداوندی که پرورش دهنده من است و من به طرف او بازگشت می نمایم بحول الله وقوته اقوم واقعد یعنی به یاری الله و قوت او بر می خیزم و می نشینم
- [آیت الله مظاهری] اگر عمداً قنوت نخواند قضا ندارد و اگر فراموش کند و پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود یادش بیاید، مستحب است بایستد و بخواند، و اگر در رکوع یادش بیاید مستحب است بعد از رکوع قضا کند و اگر در سجده یادش بیاید مستحب است بعد از سلام نماز قضا نماید. ______ 1) نیست خدایی غیر از خداوند بردبارِ بزرگوار. نیست خدایی غیر از خداوند برترِ بزرگ. منزّه است خداوندی که پرورش دهنده آسمانهای هفت گانه و زمینهای هفت گانه و آنچه درون آنها و میان آنهاست و آفرینده عرش بزرگ است، و تمام حمد، ویژه پرورش دهنده جهانیان است.
- [امام خمینی] - ترجمه ذکر رکوع و سجود و ذکرهایی که بعد از آنها مستحب است (سبحان ربی العظیم و بحمده )، یعنی پروردگار بزرگ من از هر عیب و نقصی پاک و منزه است و من مشغول ستایش او هستم. (سبحان ربی الاعلی و بحمده ) یعنی پروردگار من که از همه کس بالاتر می باشد از هر عیب و نقصی پاک و منزه است و من مشغول ستایش او هستم. (سمع الله لمن حمده )، یعنی خدا بشنود و بپذیرد ثنای کسی که او را ستایش می کند. (استغفر الله ربی و اتوب الیه )، یعنی طلب آمرزش و مغفرت می کنم از خداوندی که پرورش دهنده من است و من به طرف او بازگشت می نمایم. (بحول الله و قوته اقوم و اقعد)، یعنی به یاری خدای متعال و قوه او برمی خیزم و می نشینم.