مغالطه تحلیلی نگری در خصوص تعریف دین به معنویت را بیان فرمایید. نگاه تحلیلی نگری در خصوص تعریف دین به معنویت همان فروکاستن دین به معنویت است. مغالطه این نگرش از اینجا ناشی می شود که دین را به جزء آن – یعنی معنویت – تعریف می کند و پس از آن این جزء را به عنوان کل – یعنی دین – معرفی می کند. در واقع ، در اینجا مغالطه اخذ جزء بجای کل روی داده است. عنصر معنویت یکی از اجزای دین به شمار می رود و منطقا صحیح نمی باشد که دین را به جزء آن تعریف نماییم و جزء را به جای کل بنشانیم، چنین کاری همانند این است که در تعریف انسان بگوییم : انسان سر است در حالی که سر تنها جزئی از وجود انسان است. معنویت گرایی (Spiritualism) و فروکاستن دین به معنویت، و فروکاستن معنویت به یک حالت درونی، یک احساس، یک (یک جور ِ خاص بودن) دستاوردی تازه از محصولات جنبی سکولار شدن است. اکنون که به قول بنیامین، الاهیات آب رفته و از ظاهر شدن در انظار خجالت میکشد، تنها وظیفهاش این است که در کمال فروتنی و سازش، به زندگی ملالزدهی شهروندان نیم روز (معنایی) بدهد. درست به همین دلیل دیگر نیازی به الاهیات نیست؛ بلکه انواع تکنیکهای کسب آرامش و روشنبینی و خودشناسی و نیز انواع گفتارهای اگزیستانسیالیستی قادرند زیستن را برای عدهای خاص بامعنا سازند.
مغالطه تحلیلی نگری در خصوص تعریف دین به معنویت را بیان فرمایید.
نگاه تحلیلی نگری در خصوص تعریف دین به معنویت همان فروکاستن دین به معنویت است. مغالطه این نگرش از اینجا ناشی می شود که دین را به جزء آن – یعنی معنویت – تعریف می کند و پس از آن این جزء را به عنوان کل – یعنی دین – معرفی می کند. در واقع ، در اینجا مغالطه اخذ جزء بجای کل روی داده است.
عنصر معنویت یکی از اجزای دین به شمار می رود و منطقا صحیح نمی باشد که دین را به جزء آن تعریف نماییم و جزء را به جای کل بنشانیم، چنین کاری همانند این است که در تعریف انسان بگوییم : انسان سر است در حالی که سر تنها جزئی از وجود انسان است.
معنویت گرایی (Spiritualism) و فروکاستن دین به معنویت، و فروکاستن معنویت به یک حالت درونی، یک احساس، یک (یک جور ِ خاص بودن) دستاوردی تازه از محصولات جنبی سکولار شدن است.
اکنون که به قول بنیامین، الاهیات آب رفته و از ظاهر شدن در انظار خجالت میکشد، تنها وظیفهاش این است که در کمال فروتنی و سازش، به زندگی ملالزدهی شهروندان نیم روز (معنایی) بدهد.
درست به همین دلیل دیگر نیازی به الاهیات نیست؛ بلکه انواع تکنیکهای کسب آرامش و روشنبینی و خودشناسی و نیز انواع گفتارهای اگزیستانسیالیستی قادرند زیستن را برای عدهای خاص بامعنا سازند.
- [سایر] چه تفاوتی میان تعریف دین و معنویت در اسلام با نظرگاه های دیگر است ؟
- [سایر] تعریف معنویت چیست ؟
- [سایر] انسان از معنویت به دین میرسد یا از دین به معنویت؟
- [سایر] آیا دین و معنویت ملتزم یکدیگر هستند و یا اینکه ممکن است ما معنویت داشته باشیم فارغ از دین ؟
- [سایر] آیا معنویت نیمی از دین است ؟
- [سایر] آیا معنویت بدون دین اشکالی دارد؟
- [سایر] تعریف دین چیست؟ یک تعریف کلی از دین بیان کنید.
- [سایر] تعریف دین چیست؟ یک تعریف کلی از دین بیان کنید.
- [سایر] تعبیری از خلاصه بین دین و معنویت را بیان کنید؟
- [سایر] تعریف دین ، مذهب ، ملت و شریعت چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت ظلمه و کسانی که با دین و احکام دین، ضدیت و معاندت دارند و همراهی نمودن با آنها در ظلم و ستم، تجاوز به حریم دین و حرام است.
- [آیت الله اردبیلی] ابراء ذمّه میت از دَین صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] برای یاد دادن واجبات یا مستحبات نماز میتوان مزد گرفت.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی که بدهکار است و زراعتی نیز دارد فوت کند و ورثه پیش از آن که زکات زراعت واجب شود دین او را از اموال دیگری بدهند، هرکدام از ورثه سهمش به اندازه زکات برسد باید زکات را بدهد اما اگر دین او را قبل از واجب شدن زکات نپردازند، چنانچه مال میت فقط به اندازه دین است زکات واجب نمی شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر پزشک دارویی را تعریف کند یا بگوید: (درمان فلان درد با فلان داروست) و بیمار با اختیار و فهم خود دارو را با بیماری خود منطبق نموده و مصرف کند، پزشک در برابر عوارض آن ضامن نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر شود یا حکم ضروری دین یعنیحکمی را که مسلمانان جز دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز وروزه را انکار کند در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است مرتدّ میشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید موقع اعلان جنس چیزی را که پیدا کرده معین نماید به طوری که عرفا بگویند آن را تعریف کرده، مثل این که بگوید: (کتاب یا لباسی را پیدا کرده ام) و اگر بگوید: (چیزی پیدا کرده ام) کافی نیست.
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] بر هر مسلمانی واجب است از بدعت گذاران در دین و کسانی که موجب افساد در دین و تزلزل عقاید حقه هستند اظهار برایت و بیزاری کند و دیگران را از فتنه و فساد انان بر حذر دارد