آیا منابع اهل سنت به حدیث کساء اشاره کرده اند؟
آیا منابع اهل سنت به حدیث کساء اشاره کرده اند؟ بسیاری از منابع اهل سنت حدیث کساء را ذکر و آنرا تایید کرده اند که به طور نمونه به برخی موارد اشاره می شود: 1-مسلم به سند خود از عایشه نقل می کند: پیامبر(صلی الله علیه وآله) صبحگاهی از حجره خارج شد، در حالی که بر روی دوش او پارچه ای از پشم خیاطی نشده بود. حسن بن علی بر او وارد شد، او را داخل کسا کرد; آن گاه حسین وارد شده، و او نیز داخل در کساء شد. سپس فاطمه وارد شد، او را نیز داخل کساء کرد، بعد علی وارد شد او را نیز در آن داخل نمود; آن گاه این آیه را تلاوت کرد: (إِنَّما یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً).(1)، (2) 2 ترمذی به سند خود از ام سلمه نقل می کند: پیامبر(صلی الله علیه وآله) روی حسن، حسین، علی و فاطمه پارچه ای کشید; آن گاه عرض کرد: بارخدایا! اینان اهل بیت(علیهم السلام) من و از خواصّ من هستند، رجس و پلیدی را از آنان دور کن و پاکشان گردان.(3) 3 همچنین او از عمر بن ابی سلمه - ربیب پیامبر(صلی الله علیه وآله) - نقل می کند: هنگامی که آیه تطهیر در خانه ام سلمه بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) نازل شد، فاطمه و حسن و حسین را دعوت نمود و روی آنان کسائی کشید. علی نیز پشت سرش بود; آن گاه کسا را بر روی همه کشید. سپس عرض کرد: بارخدایا! اینان اهل بیت(علیهم السلام) من هستند. رجس و پلیدی را از آنان دور کن و پاکشان گردان. امّ سلمه عرض کرد: ای رسول خدا! آیا من هم با آنانم؟ حضرت(صلی الله علیه وآله) فرمود: تو در جایگاه خود هستی، تو بر خیری.(4) 4 احمد در مسند به سندش از امّ سلمه نقل می کند: پیامبر(صلی الله علیه وآله) در حجره او بود، فاطمه(علیها السلام) با ظرفی از آبگوشت بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) وارد شد. پیامبر(صلی الله علیه وآله)، درحالی که بر رختخواب خود نشسته و بر چیزی تکیه داده بود، خطاب به فاطمه(علیها السلام) فرمود: همسر و دو فرزندت را نیز دعوت کن. أُمّ سلمه می گوید: من در حجره نماز می خواندم، در آن هنگام این آیه بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) نازل شد: (إِنَّما یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً). أُمّ سلمه می گوید: پیامبر(صلی الله علیه وآله) گوشه کسا را گرفت و بر روی همه کشاند; آن گاه دستانش را به آسمان بلند کرد و عرض کرد: بار خدایا! اینان اهل بیت من و از خواص من هستند، رجس و پلیدی را از آنان دورساز و پاکشان گردان. امّ سلمه می گوید: به رسول خدا(صلی الله علیه وآله) عرض کردم: آیا من با شما هستم؟ فرمود: تو بر خیری، تو بر خیری(5) پی نوشت: (1). صحیح مسلم، ج 7، ص 130. (2). سوره احزاب، آیه 33. (3). صحیح ترمذی، ج 5، ص 656، کتاب المناقب. (4). صحیح ترمذی، ج 5، ص 327، کتاب تفسیر القرآن. (5). مسند احمد، ج 6، ص 292.
عنوان سوال:

آیا منابع اهل سنت به حدیث کساء اشاره کرده اند؟


پاسخ:

آیا منابع اهل سنت به حدیث کساء اشاره کرده اند؟

بسیاری از منابع اهل سنت حدیث کساء را ذکر و آنرا تایید کرده اند که به طور نمونه به برخی موارد اشاره می شود:
1-مسلم به سند خود از عایشه نقل می کند: پیامبر(صلی الله علیه وآله) صبحگاهی از حجره خارج شد، در حالی که بر روی دوش او پارچه ای از پشم خیاطی نشده بود. حسن بن علی بر او وارد شد، او را داخل کسا کرد; آن گاه حسین وارد شده، و او نیز داخل در کساء شد. سپس فاطمه وارد شد، او را نیز داخل کساء کرد، بعد علی وارد شد او را نیز در آن داخل نمود; آن گاه این آیه را تلاوت کرد: (إِنَّما یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً).(1)، (2)
2 ترمذی به سند خود از ام سلمه نقل می کند: پیامبر(صلی الله علیه وآله) روی حسن، حسین، علی و فاطمه پارچه ای کشید; آن گاه عرض کرد: بارخدایا! اینان اهل بیت(علیهم السلام) من و از خواصّ من هستند، رجس و پلیدی را از آنان دور کن و پاکشان گردان.(3)
3 همچنین او از عمر بن ابی سلمه - ربیب پیامبر(صلی الله علیه وآله) - نقل می کند: هنگامی که آیه تطهیر در خانه ام سلمه بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) نازل شد، فاطمه و حسن و حسین را دعوت نمود و روی آنان کسائی کشید. علی نیز پشت سرش بود; آن گاه کسا را بر روی همه کشید. سپس عرض کرد: بارخدایا! اینان اهل بیت(علیهم السلام) من هستند. رجس و پلیدی را از آنان دور کن و پاکشان گردان. امّ سلمه عرض کرد: ای رسول خدا! آیا من هم با آنانم؟ حضرت(صلی الله علیه وآله) فرمود: تو در جایگاه خود هستی، تو بر خیری.(4)
4 احمد در مسند به سندش از امّ سلمه نقل می کند: پیامبر(صلی الله علیه وآله) در حجره او بود، فاطمه(علیها السلام) با ظرفی از آبگوشت بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) وارد شد. پیامبر(صلی الله علیه وآله)، درحالی که بر رختخواب خود نشسته و بر چیزی تکیه داده بود، خطاب به فاطمه(علیها السلام) فرمود: همسر و دو فرزندت را نیز دعوت کن. أُمّ سلمه می گوید: من در حجره نماز می خواندم، در آن هنگام این آیه بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) نازل شد: (إِنَّما یُرِیدُ اللهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً). أُمّ سلمه می گوید: پیامبر(صلی الله علیه وآله) گوشه کسا را گرفت و بر روی همه کشاند; آن گاه دستانش را به آسمان بلند کرد و عرض کرد: بار خدایا! اینان اهل بیت من و از خواص من هستند، رجس و پلیدی را از آنان دورساز و پاکشان گردان. امّ سلمه می گوید: به رسول خدا(صلی الله علیه وآله) عرض کردم: آیا من با شما هستم؟ فرمود: تو بر خیری، تو بر خیری(5)
پی نوشت:
(1). صحیح مسلم، ج 7، ص 130.
(2). سوره احزاب، آیه 33.
(3). صحیح ترمذی، ج 5، ص 656، کتاب المناقب.
(4). صحیح ترمذی، ج 5، ص 327، کتاب تفسیر القرآن.
(5). مسند احمد، ج 6، ص 292.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین