سنت از دیدگاه شیعه به چه معناست؟ و فرق آن با اهل سنت چیست؟
سنت از دیدگاه شیعه به چه معناست؟ و فرق آن با اهل سنت چیست؟ سنّت در لغت به معنای روش و شیوه است. [1]. در دین اسلام و منابع دینی، سنت به سنت پیامبر اکرم(ص) گفته می شود و به معنای تمامی رفتارها و گفتارهایی است که در حضور و زمان ایشان انجام می شده و نهی از آن نفرموده است. در مذهب شیعه، علاوه بر پیامبر اکرم(ص)، امامان معصوم شیعه علیهم السلام نیز داخل تعریف سنت دانسته شده اند. [2] در مجموع؛ سنّت در اصطلاح شیعیان یعنی گفتار و کردار و تقریرِ چهارده معصوم و در اصطلاح اهل سنّت یعنی گفتار و کردار و تقریرِ پیامبر. گفتار به معنای قول چهارده معصوم و کردار به‌معنای عمل و رفتار چهارده معصوم است. تقریر به‌معنای سکوتی است که علامت رضایت باشد.[3]. پی نوشت: 1- شب خیز، محمد رضا، اصول فقه دانشگاهی، نشر لقاء، قم - ایران، اول، 1392 ه‌ ش . 2- اصول الفقه، محمد رضا مظفّر، ج3، ص64. 3- شب خیز، محمد رضا، اصول فقه دانشگاهی، نشر لقاء، قم - ایران، اول، 1392 ه‌ ش . گردآوری و پاسخ: سید محمد مهدی حسین پور مدیر گروه سایت وهابیت
عنوان سوال:

سنت از دیدگاه شیعه به چه معناست؟ و فرق آن با اهل سنت چیست؟


پاسخ:

سنت از دیدگاه شیعه به چه معناست؟ و فرق آن با اهل سنت چیست؟

سنّت در لغت به معنای روش و شیوه است. [1].
در دین اسلام و منابع دینی، سنت به سنت پیامبر اکرم(ص) گفته می شود و به معنای تمامی رفتارها و گفتارهایی است که در حضور و زمان ایشان انجام می شده و نهی از آن نفرموده است.
در مذهب شیعه، علاوه بر پیامبر اکرم(ص)، امامان معصوم شیعه علیهم السلام نیز داخل تعریف سنت دانسته شده اند. [2] در مجموع؛ سنّت در اصطلاح شیعیان یعنی گفتار و کردار و تقریرِ چهارده معصوم و در اصطلاح اهل سنّت یعنی گفتار و کردار و تقریرِ پیامبر. گفتار به معنای قول چهارده معصوم و کردار به‌معنای عمل و رفتار چهارده معصوم است. تقریر به‌معنای سکوتی است که علامت رضایت باشد.[3].

پی نوشت:
1- شب خیز، محمد رضا، اصول فقه دانشگاهی، نشر لقاء، قم - ایران، اول، 1392 ه‌ ش .
2- اصول الفقه، محمد رضا مظفّر، ج3، ص64.
3- شب خیز، محمد رضا، اصول فقه دانشگاهی، نشر لقاء، قم - ایران، اول، 1392 ه‌ ش .

گردآوری و پاسخ:
سید محمد مهدی حسین پور
مدیر گروه سایت وهابیت





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین