از عقاید شیعه اعتقاد به (طینت) است؛ یعنی خداوند شیعیان را از خاک مخصوص آفریده و اگر شیعه گناه کند آن را پای سنی مینویسند و نیکیهای سنی در نامه عمل شیعه نوشته میشود. آیا چنین عقیدهای با (اختیار) که شیعه بدان معتقد است تناقض ندارد؟ پاسخ: اخبار طینت به معنای خاک نیست بلکه کنایه از قانون وراثتی است که قرآن به آن تصریح میکند: وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذِی خَبُثَ لا یَخْرُجُ إِلَّا نَکِداً.[1] (سرزمین پاکیزه گیاهش به فرمان پروردگار میروید، امّا سرزمینهای بد طینت، جز گیاه ناچیز و بی ارزش نمیرویاند.) بنابراین پدران و مادرانی که دارای اصلاب پاک و ارحام مطهّر هستند فرزندان پاک را تحویل جامعه میدهند ولی اصلاب و ارحام آلوده زمینه ناپاکی را در فرزند پدید میآورند. البته هر دو به صورت زمینه است و شخص میتواند با اراده خود آن زمینه را تقویت کند یا بر آن غلبه نماید. و چون این مسأله به صورت زمینه است هرگز با اختیار انسان منافات ندارد. البته کسانی که زمینههای بد دارند اگر بر آن زمینهها غلبه کنند پاداشی دو برابر خواهند داشت. آنچه گفته شد یکی از معانی (طینت) است. در اینجا تفسیر دیگری هست که جای بازگویی آن نیست آنچه مهم است دروغی است که در آخر سؤال آورده که گناهان شیعه را پای سنی مینویسند این تهمت است و در هیچ یک از کتب عقاید شیعه وجود ندارد و خلاف قرآن است که میفرماید: أَلَّا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری. مراجعه شود: پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان ؛ ؛ ص349 -------------------------------------------------------------------------------- [1]. اعراف: 58
اخبار طینت به چه معناست؟
از عقاید شیعه اعتقاد به (طینت) است؛ یعنی خداوند شیعیان را از خاک مخصوص آفریده و اگر شیعه گناه کند آن را پای سنی مینویسند و نیکیهای سنی در نامه عمل شیعه نوشته میشود. آیا چنین عقیدهای با (اختیار) که شیعه بدان معتقد است تناقض ندارد؟
پاسخ:
اخبار طینت به معنای خاک نیست بلکه کنایه از قانون وراثتی است که قرآن به آن تصریح میکند:
وَ الْبَلَدُ الطَّیِّبُ یَخْرُجُ نَباتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَ الَّذِی خَبُثَ لا یَخْرُجُ إِلَّا نَکِداً.[1]
(سرزمین پاکیزه گیاهش به فرمان پروردگار میروید، امّا
سرزمینهای بد طینت، جز گیاه ناچیز و بی ارزش نمیرویاند.)
بنابراین پدران و مادرانی که دارای اصلاب پاک و ارحام مطهّر هستند فرزندان پاک را تحویل جامعه میدهند ولی اصلاب و ارحام آلوده زمینه ناپاکی را در فرزند پدید میآورند. البته هر دو به صورت زمینه است و شخص میتواند با اراده خود آن زمینه را تقویت کند یا بر آن غلبه نماید.
و چون این مسأله به صورت زمینه است هرگز با اختیار انسان منافات ندارد. البته کسانی که زمینههای بد دارند اگر بر آن زمینهها غلبه کنند پاداشی دو برابر خواهند داشت.
آنچه گفته شد یکی از معانی (طینت) است. در اینجا تفسیر دیگری هست که جای بازگویی آن نیست آنچه مهم است دروغی است که در آخر سؤال آورده که گناهان شیعه را پای سنی مینویسند این تهمت است و در هیچ یک از کتب عقاید شیعه وجود ندارد و خلاف قرآن است که میفرماید: أَلَّا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْری.
مراجعه شود: پاسخ جوان شیعی به پرسشهای وهابیان ؛ ؛ ص349
--------------------------------------------------------------------------------
[1]. اعراف: 58
- [سایر] آیا می توان گفت که منظور طینت انسان است که از خاک است ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] گوش دادن به اخبار رادیوهای بیگانه و نقل اخبار آنها در جامعه چه صورت دارد؟
- [آیت الله خوئی] در آغاز اخبار رادیو یک نوع صداهایی به نام آغاز پخش اخبار نواخته میشود گوش نمودن آن چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا طینت سجینی و علیینی با اختیار منافات ندارد؟ آیا اینکه در برخی، زمینه شقاوت قویتر است و بالعکس، با اختیار منافات ندارد؟
- [سایر] آیات اعجاز قرآن در مورد اخبار غیبی چه می باشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا ناقلان اخبار و بیان کنندگان وقایع، شرایط خاصّی دارند؟
- [سایر] اخبار رجعت را چگونه میشود تصدیق کرد؟
- [سایر] چه روزنامه هایی در طول جنگ تحمیلی در انتشار اخبار و تصاویر صحنه های نبرد فعالیت داشتند و به چه میزان در انعکاس اخبار موفق بودند؟
- [سایر] سوال من این است که چرا صدا و سیما در پوشش کامل تر اخبار جهت کسب رضایت حداکثری مردم تغییر چندانی نکرده و باعث شده بسیاری از مردم برای کسب اخبار و اطلاعات به اینترنت و ماهواره روی آورند؟
- [سایر] آیا می توان برای اثبات تحریف قرآن ، به اخبار تمسک نمود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] باید کسی را اجیر کنند که بدانند یا حجت شرعیه داشته باشند مثل اطمینان یا اخبار دو عادل یا شخص مورد وثوقی که ظن بر خلاف قولش نباشد که عمل را انجام می دهد
- [آیت الله نوری همدانی] موقعی انسان میتواند مشغول نماز شود ، که یقین کند وقت داخل شده است ، یا دو مرد عادلبه داخل شدن وقت خبر دهند ، و اقوی این است که اخبار یک مرد عادل نیز کفایت می کند .
- [آیت الله سبحانی] آشامیدن شراب حرام و از گناهان کبیره است، بلکه در بعضی از اخبار بزرگترین گناه شمرده شده است و اگر کسی آن را حلال بداند در صورتی که متوجه باشد که لازمه حلال دانستن آن تکذیب خدا و پیغمبر(صلی الله علیه وآله وسلم)می باشد کافر است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر نماز عید در وقت خود خوانده نشود، قضا ندارد، ولی اگر ماه تا ظهر روز عید فطر ثابت نشود، بر حسب اخبار وارده، اقامه نماز عید در صبح روز بعد مانعی ندارد، ولی خوب است این عمل به قصد رجاء و امید ثواب انجام شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] در طلاق رجعی مرد به دو قسم می تواند به زن خود رجوع کند اول حرفی بزند که به ان قصد کند که او را به زوجیت خود برگردانده نه این که اخبار از برگرداندن او به زوجیت باشد دوم به قصد رجوع کاری کند که از ان کار بفهمند رجوع کرده است مانند لمس و بوسیدن و رجوع به نزدیکی کردن محقق می شود هر چند قصد رجوع نداشته باشد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود که مثل مادر و خواهر با او نسبت دارند زنا کند؛ به حکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند. و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث می شود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ می کند و منفعتش برای آنان بیشتر است از اینکه چهل روز باران ببارد.
- [آیت الله بروجردی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود که مثل مادر و خواهر با او نسبت دارند زنا کند، به حکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند و منفعتش برای آنان بیشتر است از این که چهل روز باران ببارد.
- [آیت الله خوئی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود مثل مادر و خواهر که با او نسبت دارند زنا کند، به حکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند. و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند و منفعتش برای آنان بیشتر است از چهل روز باران ببارد.
- [امام خمینی] احکام قرض - قرض دادن از کارهای مستحبی است که در آیات قرآن و اخبار راجع به آن زیاد سفارش شده است، از پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم روایت شده که هر کس به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زیاد میشود و ملائکه بر او رحمت میفرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند، بدون حساب و به سرعت از صراط میگذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام میشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی با یکی از محرمهای خود مثل مادر وخواهر که با او نسبت دارند زنا کند، بحکم حاکم شرع باید او را بکشند و همچنین است اگر مرد کافر با زن مسلمان زنا کند و در اخبار بسیار وارد شده است که انجام دادن یکی از حدها باعث میشود که مردم کار نامشروع نکنند و دنیا و آخرت آنان را حفظ میکند و منفعتش برای آنان بیشتر است از این که چهل روز باران ببارد.