و 2103 گفته شد، فروختن آن اشکال ندارد.
عنوان مسئله:
و 2103 گفته شد، فروختن آن اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا استفاده از صابون و بعضی از شامپوها در حال احرام اشکال دارد؟
- آیا شمع روشن کردن در شام غریبان سیدالشهداء علیهالسلام را بلا اشکال میدانید؟ آیا از مصادیق بدعت نمیباشد؟
- 9- اگر با این هدف که خمس ندهیم، طوری خرج کنیم که از درآمد سال چیزی زیاد نیاید، اشکال دارد؟
- عکسهایی که در کودکی (قبل از تکلیف) گرفتهایم و مسلماً بدون حجاب و... بوده، الان که بزرگ شدهایم، اگر نامحرم ببیند مثلاً پسر خاله یا شوهر عمه و... آیا اشکال شرعی دارد؟
- در حال احرام، عدهای با دوربین دیجیتال از هم عکس میگیرند و هنگام دیدن تصاویر به مانیتور آن نگاه میکنند که حالت شفاف و آینهمانندی دارد. بفرمائید اشکال دارد یا خیر؟
- لطفاً بفرمایید اگر شخصی قصد روزه گرفتن دارد ولی سحر جهت خوردن سحری بیدار نشود و فقط برای نماز بیدار و پس از آن بخوابد، آیا روزه گرفتن به این شکل که فرد سحر را بیدار نشود، اشکال دارد و آیا روزه اش صحیح است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بهجت] ذبیحه اهل کتاب چه حکمی دارد؟ و آیا فروختن میته و شراب به اهل کتاب و کسانی که حلال و حرام برایشان فرقی ندارد، اشکال دارد؟ و اگر به قصد فروختن چیزهایی دیگر این ها را بفروشند چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا فروختن عناوین حقوقی از قبیل (مجوز صدور، کُد بازرگانی و...) به افراد دیگر شرعاً اشکال دارد؟
- [سایر] در چه صورت فروختن خانه برکت ندارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا فروختن اجناس طبق نرخ مصوّب لازم است؟
- [آیت الله سیستانی] گران فروختن تخم مرغ با توجیهات مختلف چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بروجردی] فروختن پول سفید به پول سیاه با زیادتی، یا فروختن اسکناس به پول سفید، مثلاً: یک تومان اسکناس را میفروشد به دو تومان، آیا این معامله صحیح است یا نه؟
- [آیت الله سبحانی] آیا فروختن بعضی از موقوفه برای هزینه تعمیر و اجرت متولی موقوفه جایز است؟
- [آیت الله بهجت] فروختن فرش مسجد و تبدیل آن به فرش بهتر چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا دادن غذا و یا فروختن آن به کافر، در روزِ ماه مبارک رمضان جایز است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا پس از فروختن منزل، ماشین و مغازه، پرداختن خمس واجب فوری است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- . فروش میوهای که گل آن ریخته و دانه بسته، پیش از چیدن صحیح است، و نیز فروختن غوره بر درخت اشکال ندارد.
- . انسان نمیتواند جنسی را که سلف خریده پیش از تمامشدن مدت بفروشد و بعد از تمامشدن مدت، اگر چه آن را تحویل نگرفته باشد، فروختن آن اشکال ندارد ولی فروختن غله، مانند گندم و جو پیش از تحویلگرفتن آن مکروه است.
- . فروختن خیار و بادنجان و سبزیها و مانند اینها که سالی چند مرتبه چیده میشود، در صورتی که ظاهر و نمایان شده باشد و معین کنند که مشتری در سال چند دفعه آن را بچیند اشکال ندارد.
- . اگر خاک نقره معدن را به نقره خالص، و خاک طلای معدن را به طلای خالص بفروشند، معامله باطل است ولی فروختن خاک نقره به طلا و خاک طلا به نقره اشکال ندارد.
- . فروختن و عاریه دادن چیز نجسی که می شود آن را آب کشید اگر نجس بودن آن را به طرف بگویند اشکال ندارد. ولی در غیر خوراکی ها که شستن آنها متعارف نیست یا برای آنچه طهارت واقعی شرط آن نیست بکار برده می شود، اگر نگوید اشکال ندارد.
- . فروختن مال غصبی اگر مالک آن، معامله را رد کرد باطل است، و فروشنده باید پولی را که از خریدار گرفته به او برگرداند.
- . مسافری که خرجی او تمام شده، یا مرکبش از کار افتاده، چنانچه سفر او سفر معصیت نباشد و خود او هم در معصیت نباشد و نتواند با قرضکردن یا فروختن چیزی خود را به مقصد برساند، اگر چه در وطن خود فقیر نباشد، میتواند زکات بگیرد، ولی اگر بتواند در جای دیگر با قرضکردن یا فروختن چیزی مخارج سفر خود را فراهم کند، فقط به مقداری که به آنجا برسد، میتواند زکات بگیرد.
- . فروختن چیز پاکی که نجس شده و آبکشیدن آن ممکن است اشکال ندارد، ولی اگر مشتری آن چیز را برای کاری بخواهد که شرط آن پاکبودن است مثلاً از قسم خوراکی باشد که میخواهد آن را بخورد باید فروشنده، نجسبودن آن را بگوید، ولی اگر از قسم خوراکی نباشد و مثل لباس باشد، اگر چه مشتری در آن نماز بخواند چون در نماز طهارت ظاهر بدن و لباس کافی است، لازم نیست نجسبودن آن را بگوید.
- . انتفاع بردن از خون در غیر خوردن و نیز فروختن آن برای انتفاع حلال جایز است، پس آنچه اکنون متعارف است که خون را می فروشند برای استفاده مریض ها و مجروحین اشکال ندارد و لکن کسی که می خواهد خون خود را به دیگری بدهد احتیاط آن است که پول را در مقابل اجازه خون گرفتن از او بگیرد، و این احتیاط حتی الامکان ترک نشود، لکن اگر گرفتن خون برای صاحب آن ضرر داشته باشد اشکال دارد و اگر ضرر زیاد باشد جایز نیست.
- . اگر چیزی از حمد و سوره و ذکرهای نماز را عمداً یا احتیاطاً چند مرتبه بگوید اشکال ندارد، ولی اگر از روی وسواس چند مرتبه بگوید، اشکال دارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] اگر کسی چیزی را وقف کند، از ملک او خارج میشود و خود او و دیگران نمیتوانند آن را ببخشند یا بفروشند و کسی هم از آن ملک ارث نمیبرد، ولی در بعضی موارد که در مسأل (2102 و 2103) گفته شد، فروختن آن اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی چیزی را وقف کند، از ملک او خارج میشود و خود او و دیگران نمیتوانند آن را از راهی؛ همچون بخشیدن یا فروختن، به دیگری منتقل کنند و کسی هم از آن ملک ارث نمیبرد، ولی متولّی وقف میتواند در بعضی موارد که در مسأله 2102 و 2103 گفته شد وقف را بفروشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] فروختن وعاریه دادن چیز نجسی که میشود آن را آب کشید، اگر نجس بودن آن را بطرف بگویند اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] فروختن خیار و بادنجان و سبزیها و مانند اینها که سالی چند مرتبه چیده میشود ، در صورتی که محصول آن ظاهر و نمایان شده باشد ، و معیّن کنند که مشتری چند چین آن را میخرد ، اشکال ندارد ، ولی اگر محصول آن ظاهر و نمایان نشده باشد ، فروختن آن اشکال دارد .
- [آیت الله بروجردی] فروختن و عاریه دادن چیز نجسی که میشود آن را آب کشید، اگر نجس بودن آن را به طرف بگویند، اشکال ندارد.
- [آیت الله بروجردی] فروش میوهای که گل آن ریخته و دانه بسته، پیش از چیدن صحیح است و نیز فروختن غوره بر درخت اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] فروش میوهای که گل آن ریخته و دانه بسته پیش از چیدن صحیح است، و نیز فروختن غوره بر درخت اشکال ندارد.
- [آیت الله سبحانی] نمازگزاردن در ملک میتی که به مردم بدهکار است، با اذن ورثه اشکال ندارد بلکه هر نوع تصرفی که غیر فروختن و از بین بردن مال باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فروختن چیز نجسی که در خوردن و آشامیدن استعمال می شود و ممکن است آن را آب کشید؛ اگر نجس بودن آن را به طرف بگویند اشکال ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فروش میوه ای که گل آن ریخته و دانه بسته؛ پیش از چیدن صحیح است و نیز فروختن غوره بر درخت اشکال ندارد.