مستحبّ است بعد از گفتن قد قامت الصلاْ مأمومین برخیزند.
عنوان مسئله:
مستحبّ است بعد از گفتن قد قامت الصلاْ مأمومین برخیزند.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا بین مجسّمههای نیم تنه و ناقص با مجسّمههای تمام قدّ و کامل از نظر شرعی فرقی وجود دارد؟
- تجدید وضو که مستحبّ است، آیا تجدید تیمّم هم مستحبّ است؟
- مفاهیم احتیاط واجب و مستحبّ را توضیح فرمائید؟
- اگر انسان قسم بخورد یا نذر یا عهد کند که چهار رکعت نماز مستحبّی مانند نماز عصر، سه رکعت نماز مستحبّی مانند نماز مغرب، یک رکعت نماز مستحبّی مانند نماز وتر بخواند بیان نمائید این قسم یا عهد یا نذر و عمل به آن چه حکمی دارد؟
- استخاره در مورد واجب و مستحبّ و مباح و مکروه و حرام چه صورتی دارد؟
- آیا ستر وجه و کفین، برای زنان واجب است یا مستحبّ؟
- اگر روزهدار در روزههای مستحبّ یا واجب در وسط روز محتلم شود آیا روزهاش باطل میشود؟
- زنی شوهرش مرده در حال عدّه وفات است آیا میتواند برای نماز و عمل به مستحبّات از عطر استفاده کند؟
- آیا فردی که چند زن دارد تقسیم شبها بین زنان بر او واجب است یا این که مستحبّ و یا رجحان دارد؟
- کسی که سر سال خمس او 20 فرودین است در وسط سال یک میلیون پول واریز کرده برای حجّ واجب یا مستحبّ (عمره) که همان سال برود حجّ یا عمره آیا بعد از سه سال دیگر که نوبت حجّ واجب شود در این صورت خمس دارد یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [سایر] می خواهم با دختری ازدواج کنم که از لحاظ قد و قامت خیلی از من کوتاه تر است این اشکال دارد؟
- [سایر] تا چه حد لازم است دختر و پسر به لحاظ ظاهری از جمله زیبایی، قد و قامت و چاقی و لاغری با هم تناسب داشته باشند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا دست دادن مأمومین با یکدیگر بعد از نماز استحباب دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا دست دادن مأمومین به یکدیگر پس از نماز مستحب است؟
- [سایر] آیا گفتن (الحمد لله رب العالمین) بعد از سوره حمد فقط برای مأمومین مستحب است، یا برای امام جماعت نیز مستحب می باشد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا اینکه فرموده اند مستحب است امام جماعت رعایت حال اضعف مأمومین را بکند در جایی است که مأموم ضعف جسمی و بیماری داشته باشد یا اعم است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گوش دادن خطبه ها، بر مأمومین واجب است یا نه؟ آیا در اثنای خطبه، خواندن نماز مستحب یا واجب صحیح است؟
- [سایر] با عنایت به آیه 29 سوره بقره آیا قبل از خلقت آدم و حوا خداوند موجودات دیگری را نیز خلق کرده بود که به فساد و تباهی برخیزند؟
- [آیت الله بهجت] اگر جایگاه امام بالاتر از حدّ تعیین شده باشد، آیا نماز امام و مأمومین باطل می شود یا فقط نماز مأمومین باطل می گردد؟
- [آیت الله بهجت] اگر در نماز جماعت مکبّر نباشد، آیا یکی از مأمومین می تواند به قصد ذکر تکبیرهایش را بلندتر بگوید تا سایر مأمومین دچار اشتباه نشوند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اذان هیجده جمله است: )اللّهُ أکْبَر( چهار مرتبه، )أشْهَدُ أن لا اًّلهَ اًّلاّ اللّهُ، أشْهَدُ أنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللّه، حَیَّ عَلی الصَّلاِْ، حَیَّ عَلی الفَلاحِ، حَیَّ عَلی خَیْرِ العَمَل، اللّهُ اکْبَر، لا اًّلهَ اًّلاّ اللّه( هریک دو مرتبه . واقامه هفده جمله است یعنی دو مرتبه اللّهُ أکبَر از اوّل اذان ویک مرتبه )لا اًّلهَ اًّلاّ اللّهُ( از آخر آن کم میشود و بعد از گفتن )حَیَّ عَلَی خَیْرِ العَمَل(، باید دو مرتبه )قَدْ قامَتِ الصّلاْ( اضافه نمود.
- برای مرد و زن مستحبّ است پیش از نمازهای واجب یومیّه اذان واقامه بگویند ولی پیش از نمازهای واجب غیر یومیّه مثل نماز آیات، مستحبّ است سه مرتبه بگویند الصلاْ.
- چیزهائی که در نماز یومیّه واجب ومستحبّ است، در نماز آیات هم واجب ومستحبّ میباشد ولی در نماز آیات مستحبّ است به جای اذان واقامه سه مرتبه بگویند: )الصلاْ(.
- اگر کلمات اذان و اقامه را بدون ترتیب بگوید، مثلاً )حَیَّّ عَلَی الفَلاح( را پیش از )حَیَّ عَلَی الصَّلاْ( بگوید، باید از جایی که ترتیب به هم خورده، دوباره بگوید.
- اگر برای خود پیغمبر یا امامان علیهم الصلاْ والسلام یا یکی از اولیأ ا& چیزی نذر کند، چنانچه مصرف معیّنی را قصد کرده باید به همان مصرف برساند و اگر مصرف معیّنی را قصد نکرده، باید در امور خیری صرف نماید وثواب آن را هدیه آن پیغمبر یا امام یا ولیّ که نذر برای آنان کرده است نماید.
- مأموم نباید جلوتر از امام بایستد بلکه احتیاط واجب آن است که مساوی هم نایستد ولی اگر قد او بلندتر از امام است، بنابر احتیاط واجب باید طوری بایستد که در رکوع و سجود جلوتر از امام نباشد.
- مستحبّ است بعد از تکبیرْ الاحرام بگوید: )یا مُحْسِنُ قَدْ أتاکَ المُسِئُ وَقَدْ أمَرْتَ المُحْسِنَ أنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِئ أنْتَ المُحْسِنُ وَأنَا المُسِئُ بِحَقِّ مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً صَلِّ عَلَی مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً وَتَجاوَز عَنْ قَبیحِ ماتَعْلَمُ مِنّی(، یعنیای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار بدر خانه تو آمده وتو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، بحقّ محمّد وآل محمّد رحمت خود را بر محمّد وآل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- مستحبّ است نماز عید را در صحرا بخوانند، ولی در مکّه مستحبّ است در مسجد الحرام خوانده شود.
- اگر مأموم یک مرد باشد، مستحبّ است طرف راست امام بایستد و اگر یک زن باشد، مستحبّ است پشت سر او بایستد، و اگر یک مرد ویک زن یا یک مرد و چند زن باشند مستحبّ است مرد طرف راست امام وباقی پشت سر امام بایستند و اگر چند مرد یا چند زن باشند، مستحبّ است پشت سر امام بایستند، و اگر چند مرد وچند زن باشند، مستحبّ است مردها عقب امام و زنها پشت مردها بایستند.
- خواندن نماز مستحبّ در خانه کعبه وبر بام آن اشکال ندارد، بلکه مستحبّ است در داخل خانه مقابل هر رکنی دو رکعت نماز بخواند.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله مظاهری] مستحب است بعد از گفتن قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ مأمومین برخیزند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است بعد از گفتن قد قامت الصلاه مامومین برخیزند.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است بعد از گفتن (قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ)، مأمومین برخیزند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است بعد از گفتن قد قامت الصلاه مامومین برخیزند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بعد از گفتن قد قامتِ الصلاهُ مامومین برخیزند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است بعد از گفتن (قَد قَامتِ الصَّلوةُ) مأمومین برخیزند.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است بعد از گفتن (قَد قامَتِ الصَّلوة) مأمومین برخیزند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از گفتن (قد قامت الصلاة) مأمومین برخیزند.
- [امام خمینی] مستحب است بعد از گفتن "قد قامت الصلاة" مامومین برخیزند.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است بعد از گفتن (قَدْ قامَتِ الصَّلاةُ) مأمومین برخیزند.