منظور از (کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا) در دعای افتتاح چیست؟
یکی از دعاهایی که در هر شب ماه مبارک رمضان به آن سفارش شده است، دعای افتتاح می‌باشد که با عبارت «اللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ‏ الثَّنَاءَ بِحَمْدِک»،‏ آغاز می‌شود و دارای فرازهای متعددی است، از جمله در فرازی از آن آمده است: «فَکَمْ یَا إِلَهِی مِنْ کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا»؛[1] یعنی بار خدایا چه تنگناهایی که گشایشی برایم ایجاد کردی و مرا از آن رهایی بخشیدی. بنابر این، منظور از «کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا»، یعنی گشایش و نجات از سختی، مشکلات و تنگ‌ناهای زندگی.   [1] . شیخ طوسی، ابو جعفر محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج 2، ص 577 – 578، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، 1411ق.
عنوان سوال:

منظور از (کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا) در دعای افتتاح چیست؟


پاسخ:

یکی از دعاهایی که در هر شب ماه مبارک رمضان به آن سفارش شده است، دعای افتتاح می‌باشد که با عبارت «اللَّهُمَّ إِنِّی أَفْتَتِحُ‏ الثَّنَاءَ بِحَمْدِک»،‏ آغاز می‌شود و دارای فرازهای متعددی است، از جمله در فرازی از آن آمده است: «فَکَمْ یَا إِلَهِی مِنْ کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا»؛[1] یعنی بار خدایا چه تنگناهایی که گشایشی برایم ایجاد کردی و مرا از آن رهایی بخشیدی.
بنابر این، منظور از «کُرْبَةٍ قَدْ فَرَّجْتَهَا»، یعنی گشایش و نجات از سختی، مشکلات و تنگ‌ناهای زندگی.   [1] . شیخ طوسی، ابو جعفر محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج 2، ص 577 – 578، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، 1411ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین