بهترین معرفی از قرآن و عظمت آن چیست؟
بهترین معرفی از قرآن در ترکیب دو آیه و سپس توضیح آن نهفته است. 1. آیه اول (ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم؛ این قرآن به بهترین و محکم‌ترین راه هدایت می‌کند.)(1) 2. چرا چنین ادعایی در قرآن شده مگر چه می‌آموزد؟ آیه دوم می‌فرماید (علمکم مالاتکونوا تعلمون؛ به شما چیزی را می‌آموزد که نمی‌توانستید بدانید.)(2) نه آنکه نمی‌دانستید، نه! در حیطه قدرت شما نبود که به این دانش راه یابید. مگر چه دانشی را می‌آموزد که از حوزه آگاهی بشر خارج است؟ 3. توضیح اینکه ما انسان‌ها چهار رابطه داریم. 1. با خود، با جهان، با دیگران و با خدای هستی این رابطه‌ها نیازمند ضابطه و قانونمندی است چه چیزی می‌توانست عده‌دار شود که این ضابطه‌های حاکم بر انسان، هستی و ... را پیدا کنیم. نه غریزه ما و نه علم انسان که در محدوده تجربه‌هاست و نه وجدان بشری و نه عقل محدود و حتی عرفان نمی‌توانست این نیاز ما را بر آورده کند قرآن که همانا وحی و ارتباط با علم بی‌نهایت خداوند است این ضوابط حاکم بر روابط را برای انسان تبیین نمود و نور را به زوایای تاریک زندگی بشر تاباند. مهم‌ترین موضوع عالم یعنی انسان را توضیح داد و اندازه و هدف و مقصد و راه و وسایل او را به زیبائی روشن نمود. موضوعی که برای همه دانشمندان فلاسفه، عرفا مجهول است. و سپس انسان را به دست معلمین سپرد که امین راهند و راه شناس ( اهل الذکر که به ائمه اطهار(علیهم السلام) تفسیر شده) آیا عظمتی بالاتر از این می‌توان سراغ کرد؟ شما اگر بخواهید یک ماشین برقی را که نو خریده‌اید به برق بزنید به کتاب راهنما مراجعه می‌کنید که دستگاه نسوزد. قرآن کتاب راهنمای انسان است که او را نه تنها از صدمات محفوظ می‌دارد بلکه به رشد حقیقی خود می‌رساند. پی نوشتها: 1. سوره اسراء، آیه، 9. 2. سوره بقره، آیه، 239. eporsesh.com
عنوان سوال:

بهترین معرفی از قرآن و عظمت آن چیست؟


پاسخ:

بهترین معرفی از قرآن در ترکیب دو آیه و سپس توضیح آن نهفته است.
1. آیه اول (ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم؛ این قرآن به بهترین و محکم‌ترین راه هدایت می‌کند.)(1)
2. چرا چنین ادعایی در قرآن شده مگر چه می‌آموزد؟
آیه دوم می‌فرماید (علمکم مالاتکونوا تعلمون؛ به شما چیزی را می‌آموزد که نمی‌توانستید بدانید.)(2)
نه آنکه نمی‌دانستید، نه! در حیطه قدرت شما نبود که به این دانش راه یابید.
مگر چه دانشی را می‌آموزد که از حوزه آگاهی بشر خارج است؟
3. توضیح اینکه ما انسان‌ها چهار رابطه داریم.
1. با خود، با جهان، با دیگران و با خدای هستی
این رابطه‌ها نیازمند ضابطه و قانونمندی است چه چیزی می‌توانست عده‌دار شود که این ضابطه‌های حاکم بر انسان، هستی و ... را پیدا کنیم. نه غریزه ما و نه علم انسان که در محدوده تجربه‌هاست و نه وجدان بشری و نه عقل محدود و حتی عرفان نمی‌توانست این نیاز ما را بر آورده کند قرآن که همانا وحی و ارتباط با علم بی‌نهایت خداوند است این ضوابط حاکم بر روابط را برای انسان تبیین نمود و نور را به زوایای تاریک زندگی بشر تاباند.
مهم‌ترین موضوع عالم یعنی انسان را توضیح داد و اندازه و هدف و مقصد و راه و وسایل او را به زیبائی روشن نمود. موضوعی که برای همه دانشمندان فلاسفه، عرفا مجهول است. و سپس انسان را به دست معلمین سپرد که امین راهند و راه شناس ( اهل الذکر که به ائمه اطهار(علیهم السلام) تفسیر شده) آیا عظمتی بالاتر از این می‌توان سراغ کرد؟ شما اگر بخواهید یک ماشین برقی را که نو خریده‌اید به برق بزنید به کتاب راهنما مراجعه می‌کنید که دستگاه نسوزد. قرآن کتاب راهنمای انسان است که او را نه تنها از صدمات محفوظ می‌دارد بلکه به رشد حقیقی خود می‌رساند.
پی نوشتها:
1. سوره اسراء، آیه، 9.
2. سوره بقره، آیه، 239.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین