بهترین معرفی از قرآن در ترکیب دو آیه و سپس توضیح آن نهفته است. 1. آیه اول (ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم؛ این قرآن به بهترین و محکم‌ترین راه هدایت می‌کند.)(1) 2. چرا چنین ادعایی در قرآن شده مگر چه می‌آموزد؟ آیه دوم می‌فرماید (علمکم مالاتکونوا تعلمون؛ به شما چیزی را می‌آموزد که نمی‌توانستید بدانید.)(2) نه آنکه نمی‌دانستید، نه! در حیطه قدرت شما نبود که به این دانش راه یابید. مگر چه دانشی را می‌آموزد که از حوزه آگاهی بشر خارج است؟ 3. توضیح اینکه ما انسان‌ها چهار رابطه داریم. 1. با خود، با جهان، با دیگران و با خدای هستی این رابطه‌ها نیازمند ضابطه و قانونمندی است چه چیزی می‌توانست عده‌دار شود که این ضابطه‌های حاکم بر انسان، هستی و ... را پیدا کنیم. نه غریزه ما و نه علم انسان که در محدوده تجربه‌هاست و نه وجدان بشری و نه عقل محدود و حتی عرفان نمی‌توانست این نیاز ما را بر آورده کند قرآن که همانا وحی و ارتباط با علم بی‌نهایت خداوند است این ضوابط حاکم بر روابط را برای انسان تبیین نمود و نور را به زوایای تاریک زندگی بشر تاباند. مهم‌ترین موضوع عالم یعنی انسان را توضیح داد و اندازه و هدف و مقصد و راه و وسایل او را به زیبائی روشن نمود. موضوعی که برای همه دانشمندان فلاسفه، عرفا مجهول است. و سپس انسان را به دست معلمین سپرد که امین راهند و راه شناس ( اهل الذکر که به ائمه اطهار(علیهم السلام) تفسیر شده) آیا عظمتی بالاتر از این می‌توان سراغ کرد؟ شما اگر بخواهید یک ماشین برقی را که نو خریده‌اید به برق بزنید به کتاب راهنما مراجعه می‌کنید که دستگاه نسوزد. قرآن کتاب راهنمای انسان است که او را نه تنها از صدمات محفوظ می‌دارد بلکه به رشد حقیقی خود می‌رساند. پی نوشتها: 1. سوره اسراء، آیه، 9. 2. سوره بقره، آیه، 239. eporsesh.com
بهترین معرفی از قرآن و عظمت آن چیست؟
بهترین معرفی از قرآن در ترکیب دو آیه و سپس توضیح آن نهفته است.
1. آیه اول (ان هذا القرآن یهدی للتی هی اقوم؛ این قرآن به بهترین و محکمترین راه هدایت میکند.)(1)
2. چرا چنین ادعایی در قرآن شده مگر چه میآموزد؟
آیه دوم میفرماید (علمکم مالاتکونوا تعلمون؛ به شما چیزی را میآموزد که نمیتوانستید بدانید.)(2)
نه آنکه نمیدانستید، نه! در حیطه قدرت شما نبود که به این دانش راه یابید.
مگر چه دانشی را میآموزد که از حوزه آگاهی بشر خارج است؟
3. توضیح اینکه ما انسانها چهار رابطه داریم.
1. با خود، با جهان، با دیگران و با خدای هستی
این رابطهها نیازمند ضابطه و قانونمندی است چه چیزی میتوانست عدهدار شود که این ضابطههای حاکم بر انسان، هستی و ... را پیدا کنیم. نه غریزه ما و نه علم انسان که در محدوده تجربههاست و نه وجدان بشری و نه عقل محدود و حتی عرفان نمیتوانست این نیاز ما را بر آورده کند قرآن که همانا وحی و ارتباط با علم بینهایت خداوند است این ضوابط حاکم بر روابط را برای انسان تبیین نمود و نور را به زوایای تاریک زندگی بشر تاباند.
مهمترین موضوع عالم یعنی انسان را توضیح داد و اندازه و هدف و مقصد و راه و وسایل او را به زیبائی روشن نمود. موضوعی که برای همه دانشمندان فلاسفه، عرفا مجهول است. و سپس انسان را به دست معلمین سپرد که امین راهند و راه شناس ( اهل الذکر که به ائمه اطهار(علیهم السلام) تفسیر شده) آیا عظمتی بالاتر از این میتوان سراغ کرد؟ شما اگر بخواهید یک ماشین برقی را که نو خریدهاید به برق بزنید به کتاب راهنما مراجعه میکنید که دستگاه نسوزد. قرآن کتاب راهنمای انسان است که او را نه تنها از صدمات محفوظ میدارد بلکه به رشد حقیقی خود میرساند.
پی نوشتها:
1. سوره اسراء، آیه، 9.
2. سوره بقره، آیه، 239.
eporsesh.com
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان عظمت قدرت خدا چگونه است؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن زن دارای عظمت اجتماعی است؟
- [سایر] دانشمندان غربی درباره عظمت قرآن ما مسلمانان چه نظری دارند؟ لطفاً چند نظریه بیان کنید.
- [سایر] خداوند از عظمت پیامبر(ص) در قرآن چگونه یاد کرده است؟
- [سایر] خداوند از عظمت پیامبراکرم(ص) در قرآن چگونه یاد کرده است؟
- [سایر] پایگه برای تفسیر قرآن معرفی نمایید؟
- [سایر] تفسایر قرآن را معرفی نمایید؟
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
- [سایر] اصحاب کهف در قرآن چگونه معرفی شده اند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . دانش آموزان و دانشجوها در هر رشته ای از علوم مباحه اگر غرضشان از تحصیل، خدمت به جامعه و ازدیاد عظمت اسلام و رفع حاجت مسلمانان از بیگانگان باشد، اجر و ثواب بسیار دارند.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که با ظالم مسافرت می کند اگر ناچار نباشد و مسافرت او کمک به ظالم یا موجب شکوه و افزایش یافتن عظمت ظالم باشد باید نماز را تمام بخواند و اگر ناچار باشد یا مثلاً برای نجات دادن مظلومی با او مسافرت کند ، نمازش شکسته است .
- [آیت الله اردبیلی] اگر معرّفی و اعلام، نیاز به هزینه داشته باشد مثل این که پیدا کننده به هر دلیلی قدرت اعلام نداشته باشد و باید به دیگری مزد بدهد تا اعلام کند یا کالای پیدا شده دارای اهمیّت باشد و باید به وسیله روزنامه یا نظایر آن آگهی و اعلام نماید میتواند هزینه معرّفی و آگهی را از صاحب آن بگیرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مال پیدا شده (لقطه) را باید معرفی و اعلان کرد و در صورت ناامید شدن از شناسایی صاحب مال، میتوان از طرف صاحب آن صدقه داد.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.