سوره مؤمن در مکه نازل شده و دارای 85 آیه و در جزء 24 قرآن کریم قرار دارد و نام دیگر آن سوره غافر میباشد. محتوای سوره مؤمن عبارتند از: 1 توجه به خداوند و اسمای حسنای او. 2 تهدید کافران جبار درباره عذابهای این جهان و قیامت با ذکر خصوصیات و جزئیات آن. 3 پس از ذکر داستان حضرت موسی و فرعون، بحث مؤمن آل فرعون و گفتگوی او با فرعونیان. 4 ذکر برخی از صحنههای روز قیامت. 5 ذکر بحث توحید و شرک و ذکر نشانههای توحید و دلایل بطلان شرک. و .... از آن جا که در سوره مؤمن در بیش از 20 آیه بحث از مؤمن آل فرعون و مجاهدتهای او به میان آمده، به همین خاطر، این سوره را، سوره مؤمن نامیدهاند.(ر. ک: نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج 20، ص 3 7، دارالکتب الاسلامیه، تهران.) پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) میفرماید: "هر کس سوره حامیم مؤمن را بخواند همه ارواح انبیا و صدیقان و مؤمنان بر او درود میفرستند و برای او استغفار میکنند."(ر. ک: مجمع البیان، مرحوم طبرسی رحمه الله علیه ج 5، ص 178، منشور دارمکتبه الحیاه، بیروت.) eporsesh.com
سوره مؤمن در مکه نازل شده و دارای 85 آیه و در جزء 24 قرآن کریم قرار دارد و نام دیگر آن سوره غافر میباشد.
محتوای سوره مؤمن عبارتند از:
1 توجه به خداوند و اسمای حسنای او.
2 تهدید کافران جبار درباره عذابهای این جهان و قیامت با ذکر خصوصیات و جزئیات آن.
3 پس از ذکر داستان حضرت موسی و فرعون، بحث مؤمن آل فرعون و گفتگوی او با فرعونیان.
4 ذکر برخی از صحنههای روز قیامت.
5 ذکر بحث توحید و شرک و ذکر نشانههای توحید و دلایل بطلان شرک.
و ....
از آن جا که در سوره مؤمن در بیش از 20 آیه بحث از مؤمن آل فرعون و مجاهدتهای او به میان آمده، به همین خاطر، این سوره را، سوره مؤمن نامیدهاند.(ر. ک: نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج 20، ص 3 7، دارالکتب الاسلامیه، تهران.)
پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) میفرماید: "هر کس سوره حامیم مؤمن را بخواند همه ارواح انبیا و صدیقان و مؤمنان بر او درود میفرستند و برای او استغفار میکنند."(ر. ک: مجمع البیان، مرحوم طبرسی رحمه الله علیه ج 5، ص 178، منشور دارمکتبه الحیاه، بیروت.)
eporsesh.com
- [سایر] علت نام گذاری سوره مؤمن به این اسم چیست و این سوره در کجا بر پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شده است؟
- [سایر] در مورد سوره شمس توضیح مختصر دهید و بگویید چرا به این شناخته شده است؟
- [سایر] چرا سوره "شمس" به این نام شناخته شده است؟
- [سایر] در مورد سوره "الفجر" توضیح دهید، چرا به این نام شناخته شده است؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره مؤمن ارایه نمایید.
- [سایر] چگونه میتوان با استدلال به آیه 11 سوره غافر [مؤمن] رجعت را اثبات کرد؟
- [سایر] منظور از دو مرگ و دو حیات در آیه 11 سوره غافر چیست؟
- [سایر] سوره اصحاب کهف، درباره چه موضوعی است؟
- [سایر] چرا خواندن سوره یوسف برای خانمها نیکو نیست و سوره نور سفارش شده است؟
- [سایر] کدام سورهها از قیامت بیشتر سخن گفته است؟ آیا سوره تکویر است یا سوره واقعه؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.