چرا سوره "شمس‌" به این نام شناخته شده است‌؟
سوره‌های قرآن در زمان رسول خدا9 دارای نامهایی بود که از طریق وحی مشخص شده بودند.(پژوهشی در تاریخ قرآن کریم‌، سیدمحمدباقر حجتی‌، دفتر نشر فرهنگ اسلامی‌، ص 98.) چنان که در روایت‌هایی که دربارة فضایل قرائت سوره‌ها وارد شده‌، مشهود است‌. گاهی نیز مردم و علما به مناسبت‌هایی که در سوره وجود داشت‌، نامهای دیگری به آن سوره می‌دادند. در نام‌گذاری سوره‌های قرآن اعتبارات گوناگونی لحاظ می‌شد که برخی از آنها عبارتند از: الف‌: نام‌گذاری به اعتبار کلمه یا کلمات اول سوره و معانی آنها، مثل سورة برائت (توبه‌) و یا سورة قل هو الله (توحید). ب‌: نام‌گذاری به اعتبار اسمی که در آن سوره آمده است‌. ج‌: نام‌گذاری به اعتبار موضوع خاصی که در آن سوره آمده و در بقیه سوره‌ها نیامده‌، یا در آن سوره به شکل گسترده و کامل‌تری مطرح شده است‌.(الاتقان‌، جلال‌الدین سیوطی‌، ج 1، ص 118 به بعد، نشر دارالکتب العلمیه‌.) نام گذاری سورة "شمس‌" نیز، به علت یکی از احتمال‌های فوق می‌باشد; به خصوص آن که این سوره‌، با قسم به شمس آغاز شده است‌. eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا سوره "شمس‌" به این نام شناخته شده است‌؟


پاسخ:

سوره‌های قرآن در زمان رسول خدا9 دارای نامهایی بود که از طریق وحی مشخص شده بودند.(پژوهشی در تاریخ قرآن کریم‌، سیدمحمدباقر حجتی‌، دفتر نشر فرهنگ اسلامی‌، ص 98.) چنان که در روایت‌هایی که دربارة فضایل قرائت سوره‌ها وارد شده‌، مشهود است‌. گاهی نیز مردم و علما به مناسبت‌هایی که در سوره وجود داشت‌، نامهای دیگری به آن سوره می‌دادند. در نام‌گذاری سوره‌های قرآن اعتبارات گوناگونی لحاظ می‌شد که برخی از آنها عبارتند از:
الف‌: نام‌گذاری به اعتبار کلمه یا کلمات اول سوره و معانی آنها، مثل سورة برائت (توبه‌) و یا سورة قل هو الله (توحید).
ب‌: نام‌گذاری به اعتبار اسمی که در آن سوره آمده است‌.
ج‌: نام‌گذاری به اعتبار موضوع خاصی که در آن سوره آمده و در بقیه سوره‌ها نیامده‌، یا در آن سوره به شکل گسترده و کامل‌تری مطرح شده است‌.(الاتقان‌، جلال‌الدین سیوطی‌، ج 1، ص 118 به بعد، نشر دارالکتب العلمیه‌.)
نام گذاری سورة "شمس‌" نیز، به علت یکی از احتمال‌های فوق می‌باشد; به خصوص آن که این سوره‌، با قسم به شمس آغاز شده است‌.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین