این سوره را به این مناسبت "قیامت" مینامند که با سوگند خداوند به روز قیامت آغاز میگردد "لا اقسم بیوم القیامة..." به همین جهت نام دیگر این سوره "لا اقسم" است. این سوره به ترتیب مصحف هفتاد و پنجمین و به ترتیب نزول سی و یکمین سوره قرآن و مکّی است. بحثهای سوره روی هم رفته در چهار محور است: 1. مسایل مربوط به حوادث عجیب و بسیار هولانگیزی که در پایان این جهان و آغاز قیامت روی میدهد؛ 2. مسایل مربوط به وضع حال نیکوکاران و بدکاران در آن روز؛ 3. مسایل مربوط به لحظات پراضطراب مرگ و انتقال از این جهان به جهان دیگر؛ 4. بحثهای مربوط به هدف آفرینش انسان و رابطه آن با مسأله معاد.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیتالله مکارم و دیگران، ج 27، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامه قرآن، بهأالدین خرمشاهی، واژه: سوره قیامت.) در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثی از امام صادق(علیه السلام) آمده است: "کسی که تداوم بر سوره "لااقسم" (قیامت) کند و به آن عمل نماید خداوند این سوره را در قیامت همراه او از قبرش با بهترین چهره بر میانگیزد و پیوسته به او بشارت میدهد و در صورتش میخندد تا از صراط و میزان بگذرد.(مجمع البیان، علامه طبرسی، مجلد 6، جزء 29، ص 120، منشورات دارمکتبة الحیاة.) eporsesh.com
این سوره را به این مناسبت "قیامت" مینامند که با سوگند خداوند به روز قیامت آغاز میگردد "لا اقسم بیوم القیامة..." به همین جهت نام دیگر این سوره "لا اقسم" است.
این سوره به ترتیب مصحف هفتاد و پنجمین و به ترتیب نزول سی و یکمین سوره قرآن و مکّی است.
بحثهای سوره روی هم رفته در چهار محور است:
1. مسایل مربوط به حوادث عجیب و بسیار هولانگیزی که در پایان این جهان و آغاز قیامت روی میدهد؛
2. مسایل مربوط به وضع حال نیکوکاران و بدکاران در آن روز؛
3. مسایل مربوط به لحظات پراضطراب مرگ و انتقال از این جهان به جهان دیگر؛
4. بحثهای مربوط به هدف آفرینش انسان و رابطه آن با مسأله معاد.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیتالله مکارم و دیگران، ج 27، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامه قرآن، بهأالدین خرمشاهی، واژه: سوره قیامت.)
در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثی از امام صادق(علیه السلام) آمده است: "کسی که تداوم بر سوره "لااقسم" (قیامت) کند و به آن عمل نماید خداوند این سوره را در قیامت همراه او از قبرش با بهترین چهره بر میانگیزد و پیوسته به او بشارت میدهد و در صورتش میخندد تا از صراط و میزان بگذرد.(مجمع البیان، علامه طبرسی، مجلد 6، جزء 29، ص 120، منشورات دارمکتبة الحیاة.)
eporsesh.com
- [سایر] در مورد فرقه انصارالله توضیحاتی ارائه فرمائید؟
- [سایر] درباره وجه تسمیه قرآن مجید توضیحاتی ارائه بفرمایید؟
- [سایر] در مورد زندگی نامه امام سجاد (ع) توضیحاتی ارائه نمایید.
- [سایر] پیرامون رهبانیت در اسلام و مسیحیت توضیحاتی ارائه نمائید؟
- [سایر] لطفاً توضیحاتی پیرامون زندگینامه امام هادی(ع) ارائه فرمایید؟
- [سایر] چرا کلمه "ملک"، در سوره حمد "مَالِک"، و در سورة ناس "مَلِک" تلفّظ میشود؟ کدام درستتر است چرا؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "شعراء" چیست؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند؛ یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.