لطفاً درباره سوره "قیامت‌" توضیحاتی ارایه دهید؟
این سوره را به این مناسبت "قیامت‌" می‌نامند که با سوگند خداوند به روز قیامت آغاز می‌گردد "لا اقسم بیوم القیامة‌..." به همین جهت نام دیگر این سوره "لا اقسم‌" است‌. این سوره به ترتیب مصحف هفتاد و پنجمین و به ترتیب نزول سی و یکمین سوره قرآن و مکّی است‌. بحث‌های سوره روی هم رفته در چهار محور است‌: 1. مسایل مربوط به حوادث عجیب و بسیار هول‌انگیزی که در پایان این جهان و آغاز قیامت روی می‌دهد؛ 2. مسایل مربوط به وضع حال نیکوکاران و بدکاران در آن روز؛ 3. مسایل مربوط به لحظات پراضطراب مرگ و انتقال از این جهان به جهان دیگر؛ 4. بحث‌های مربوط به هدف آفرینش انسان و رابطه آن با مسأله معاد.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت‌الله مکارم و دیگران‌، ج 27، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامه قرآن‌، بهأالدین خرمشاهی‌، واژه‌: سوره قیامت‌.) در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثی از امام صادق(علیه السلام) ‌آمده است‌: "کسی که تداوم بر سوره "لااقسم‌" (قیامت‌) کند و به آن عمل نماید خداوند این سوره را در قیامت همراه او از قبرش با بهترین چهره بر می‌انگیزد و پیوسته به او بشارت می‌دهد و در صورتش می‌خندد تا از صراط و میزان بگذرد.(مجمع البیان‌، علامه طبرسی‌، مجلد 6، جزء 29، ص 120، منشورات دارمکتبة الحیاة‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

لطفاً درباره سوره "قیامت‌" توضیحاتی ارایه دهید؟


پاسخ:

این سوره را به این مناسبت "قیامت‌" می‌نامند که با سوگند خداوند به روز قیامت آغاز می‌گردد "لا اقسم بیوم القیامة‌..." به همین جهت نام دیگر این سوره "لا اقسم‌" است‌.
این سوره به ترتیب مصحف هفتاد و پنجمین و به ترتیب نزول سی و یکمین سوره قرآن و مکّی است‌.
بحث‌های سوره روی هم رفته در چهار محور است‌:
1. مسایل مربوط به حوادث عجیب و بسیار هول‌انگیزی که در پایان این جهان و آغاز قیامت روی می‌دهد؛
2. مسایل مربوط به وضع حال نیکوکاران و بدکاران در آن روز؛
3. مسایل مربوط به لحظات پراضطراب مرگ و انتقال از این جهان به جهان دیگر؛
4. بحث‌های مربوط به هدف آفرینش انسان و رابطه آن با مسأله معاد.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت‌الله مکارم و دیگران‌، ج 27، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامه قرآن‌، بهأالدین خرمشاهی‌، واژه‌: سوره قیامت‌.)
در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثی از امام صادق(علیه السلام) ‌آمده است‌: "کسی که تداوم بر سوره "لااقسم‌" (قیامت‌) کند و به آن عمل نماید خداوند این سوره را در قیامت همراه او از قبرش با بهترین چهره بر می‌انگیزد و پیوسته به او بشارت می‌دهد و در صورتش می‌خندد تا از صراط و میزان بگذرد.(مجمع البیان‌، علامه طبرسی‌، مجلد 6، جزء 29، ص 120، منشورات دارمکتبة الحیاة‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین