منظور از سوره "مُلک‌" در قرآن چیست‌؟ لطفاً توضیح کامل دهید.
"مُلک‌" در قرآن به معنای حکومت و ادارة امور است‌.(ر.ک‌: مفردات الفاظ قرآن‌، راغب اصفهانی‌، ص 493، دارالکتاب العربی‌، بیروت‌.) سوره ملک نیز از آن جا که با مسأله مهم مالکیت و حاکمیت خداوند و جاودانگی ذات پاک او آغاز می‌شود، به همین مناسبت این سوره را "مُلک‌" می‌گویند. چنان که خداوند در ابتدای سوره مذکور می‌فرماید: "تَبََرَکَ الَّذِی بِیَدِه‌ِ الْمُلْکُ وَ هُوَ عَلَی‌َ کُل‌ِّ شَی‌ْءٍ قَدِیرٌ ; پر برکت و زوال‌ناپذیر است کسی که حکومت جهان هستی به دست او است و بر همه چیز قادر است‌." مباحث زیادی در سوره ملک مطرح شده که به طور کلی و عمده بر سه محور دور می‌زند که عبارتند از: 1. بحث‌هایی درباره "مبدأ" و صفات خداوند و نظام شگفت‌انگیز خلقت به خصوص آفرینش آسمان‌ها و ستارگان‌، آفرینش زمین و نعمت‌های آن‌، آفرینش پرندگان‌، آب‌های جاری‌، آفرینش گوش و چشم و ابزار شناخته شده است‌. 2. در بخش دیگری از سوره مذکور، درباره "معاد" و عذاب دوزخ‌، گفتگوهای مأموران عذاب با دوزخیان و... مطرح شده است‌. 3. در قسمت دیگری از آیات سوره مُلک به انذار و تهدید کافران و ظالمان و انواع عذاب‌های دنیا و آخرت اشاره شده است‌. پیامبر گرامی‌می‌فرماید: "کسی که سورة "تبارک‌"[ملک‌] را بخواند چنان است که گویی شب قدر را احیا و زنده داشته است‌."(مستدرک الوسائل‌، محدث نوری‌، ج 4، ص 353، مؤسسه آل البیت‌، قم‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

منظور از سوره "مُلک‌" در قرآن چیست‌؟ لطفاً توضیح کامل دهید.


پاسخ:

"مُلک‌" در قرآن به معنای حکومت و ادارة امور است‌.(ر.ک‌: مفردات الفاظ قرآن‌، راغب اصفهانی‌، ص 493، دارالکتاب العربی‌، بیروت‌.)
سوره ملک نیز از آن جا که با مسأله مهم مالکیت و حاکمیت خداوند و جاودانگی ذات پاک او آغاز می‌شود، به همین مناسبت این سوره را "مُلک‌" می‌گویند. چنان که خداوند در ابتدای سوره مذکور می‌فرماید: "تَبََرَکَ الَّذِی بِیَدِه‌ِ الْمُلْکُ وَ هُوَ عَلَی‌َ کُل‌ِّ شَی‌ْءٍ قَدِیرٌ ; پر برکت و زوال‌ناپذیر است کسی که حکومت جهان هستی به دست او است و بر همه چیز قادر است‌."
مباحث زیادی در سوره ملک مطرح شده که به طور کلی و عمده بر سه محور دور می‌زند که عبارتند از:
1. بحث‌هایی درباره "مبدأ" و صفات خداوند و نظام شگفت‌انگیز خلقت به خصوص آفرینش آسمان‌ها و ستارگان‌، آفرینش زمین و نعمت‌های آن‌، آفرینش پرندگان‌، آب‌های جاری‌، آفرینش گوش و چشم و ابزار شناخته شده است‌.
2. در بخش دیگری از سوره مذکور، درباره "معاد" و عذاب دوزخ‌، گفتگوهای مأموران عذاب با دوزخیان و... مطرح شده است‌.
3. در قسمت دیگری از آیات سوره مُلک به انذار و تهدید کافران و ظالمان و انواع عذاب‌های دنیا و آخرت اشاره شده است‌.
پیامبر گرامی‌می‌فرماید: "کسی که سورة "تبارک‌"[ملک‌] را بخواند چنان است که گویی شب قدر را احیا و زنده داشته است‌."(مستدرک الوسائل‌، محدث نوری‌، ج 4، ص 353، مؤسسه آل البیت‌، قم‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین