شکی نیست که قرآن را نمی‌توان به عنوان یک کتاب علوم طبیعی معرفی کرد و اصولا چنین انتظاری را نباید داشته باشیم که تمام اسرار علوم طبیعی، فورمولهای ریاضی، جزئیات علم تشریح، و مثلا نام و نشانی تمام داروها، بیماریها، و راه پیشگیری یا درمان آنها با همة خصوصیات و جزئیات آنها در قرآن باشد. چه اینکه قرآن برای این هدف نازل نشده، قرآن یک دائرة المعارف نیست، بلکه یک کتاب تربیت و هدایت است، هدایت نوع بشر به سوی یک زندگی به تمام معنی انسانی و سعادتمندانه، با همة ویژگیهایش و این هدف را تأمین نموده است. و اگر می‌بینیم که قرآن خود را چنین معرفی میکند (وَنَزَّلنا عَلَیکَ الکِتابَ تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْئیٍ) نحل/89 [این کتاب را بر تو نازل کردیم در حالی که بیان کنندة همه چیز است] یا اینکه منظور یک امر نسبی است، یعنی تمام اموری که در این هدف دخالت دارد و آنچه به تأمین یک زندگی سعادت بخش انسانی و تربیت نوع انسان کمک میکند در این کتاب آسمانی هست و یا اینکه کلیات و اصول علوم و دانشها و آنچه انگیزة انسان بر کشف و جستجوی اسرار طبیعت و قوانین آفرینش می‌باشد در آن وجود دارد، نه جزئیات آنها. eporsesh.com
شکی نیست که قرآن را نمیتوان به عنوان یک کتاب علوم طبیعی معرفی کرد و اصولا چنین انتظاری را نباید داشته باشیم که تمام اسرار علوم طبیعی، فورمولهای ریاضی، جزئیات علم تشریح، و مثلا نام و نشانی تمام داروها، بیماریها، و راه پیشگیری یا درمان آنها با همة خصوصیات و جزئیات آنها در قرآن باشد.
چه اینکه قرآن برای این هدف نازل نشده، قرآن یک دائرة المعارف نیست، بلکه یک کتاب تربیت و هدایت است، هدایت نوع بشر به سوی یک زندگی به تمام معنی انسانی و سعادتمندانه، با همة ویژگیهایش و این هدف را تأمین نموده است.
و اگر میبینیم که قرآن خود را چنین معرفی میکند (وَنَزَّلنا عَلَیکَ الکِتابَ تِبْیاناً لِکُلِّ شَیْئیٍ) نحل/89 [این کتاب را بر تو نازل کردیم در حالی که بیان کنندة همه چیز است] یا اینکه منظور یک امر نسبی است، یعنی تمام اموری که در این هدف دخالت دارد و آنچه به تأمین یک زندگی سعادت بخش انسانی و تربیت نوع انسان کمک میکند در این کتاب آسمانی هست و یا اینکه کلیات و اصول علوم و دانشها و آنچه انگیزة انسان بر کشف و جستجوی اسرار طبیعت و قوانین آفرینش میباشد در آن وجود دارد، نه جزئیات آنها.
eporsesh.com
- [سایر] آیا علوم طبیعی در قرآن آمده است؟
- [سایر] آیا به علوم طبیعی در روایات اشاره شده است؟
- [سایر] علوم لازم تفسیر قرآن چیست؟
- [سایر] ایا تمامی علوم در قرآن وجود دارد؟
- [سایر] همه علوم در قران.... آری یا نه ؟
- [سایر] آیا تمام علوم در قرآن وجود دارد؟
- [سایر] دیدگاه قرآن درباره علوم روز چیست؟
- [سایر] علوم در قرآن را بیان کنید؟
- [سایر] با توجه به آیه شریفه «لا رطب و لا یابس الا فی کتاب مبین»؛ آیا تمام علوم بشری مانند ریاضی، فیزیک، طب و ... در قرآن موجود است؟
- [سایر] آیا در قرآن درباره تقویم طبیعی چیزی آمده است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان میتواند از زکاْ از سهم سبیل ا&، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد ووقف نماید، اگرچه بر اولاد خود وبر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است، و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند از زکات، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند از سهم (سبیل الله)، به اندازه نیاز مسلمانان قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] جمعی از فقهاء اعلی الله مقامهم فرموده اند انسان می تواند از زکات زمینی را وقف کند یا قران یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید و می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد ولی ولایت مالک بر وقف و تعیین متولی بدون مراجعه به حاکم شرع محل اشکال است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان می تواند از زکاه؛ قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید؛ اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله اردبیلی] انسان میتواند از مال زکات، قرآن، کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است، مشروط بر آن که مصلحت دینی برای عموم مردم داشته باشد و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان می تواند از زکات، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله بروجردی] انسان میتواند از زکات، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند از زکات قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [امام خمینی] انسان می تواند از زکات قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.