معارف عقلی قرآن یک رشته بحثهایی است که مربوط به (ایدئولوژی) مذهبی و زیربنای مسائل دینی میباشد مانند بحث از دلایل وجود خدا و صفات و ذات و افعال او و مسائل مربوط به خلقت جهان و سرنوشت انسان و زندگی پس از مرگ، شناسایی پیامبران الهی جانشینان آنان و شرایط و صفات هر یک و مبحثهای مربوط به هدایت و ضلالت و ... . اهمیت و عظمت معارف عقلی در صورتی معلوم میشود که بدانیم بیان معارف عقلی یکی از اهداف سه گانه قرآن است و آیاتی که درباره اصول کلی و معارف دینی نازل شده تقریبا یک سوم قرآن را تشکیل میدهند باز عظمت این بخش در صورتی روشن میگردد که در تحلیل آیات مربوط به آن راه (مقایسه) و روش (تطبیقی) را پیش گیریم یعنی عقاید و مذاهب ملل مختلف جهان و بالأخص عقاید محیط ظهور قرآن را کنار اصول کلی و معارف علمی آن قرار دهیم. پس از مقایسه و تطبیق، با کمال بی طرفی و دور از تعصب درباره اصول کلی و معارف قرآن داوری نماییم. بهترین راه درباره ارزیابی معارف قرآن بررسی عقاید یونانی، بودایی و زرتشتی و عرب جاهلی است که هر یک بر قسمتی از جهان آن روز حکومت میکرد بسیاری از این عقاید خلاصه افکار گروهی از پی افکنان فلسفه و استادان علوم الهی بود، که قرنها در محافل علمی جهان معروفیت بسزایی داشتند و هم اکنون قدرت و عظمت خود را در قلوب گروهی از ملل دور افتاده جهان حفظ کردهاند. در این ارزیابی، فرد بی نظر اذعان پیدا میکند که آیات مربوط به عقاید و معارف، همگی در سرحد اعجاز است و محال است یک بشر درس نخوانده و تحصیل نکرده و پرورش یافته محیط جهل و بر بریت، قادر به طرح اصول و معارفی باشد که نوابغ و فلاسفه جهان پس از قرنها به درک قسمتی از آنچه که او گفته است موفق گردیدهاند. eporsesh.com
معارف عقلی قرآن یک رشته بحثهایی است که مربوط به (ایدئولوژی) مذهبی و زیربنای مسائل دینی میباشد مانند بحث از دلایل وجود خدا و صفات و ذات و افعال او و مسائل مربوط به خلقت جهان و سرنوشت انسان و زندگی پس از مرگ، شناسایی پیامبران الهی جانشینان آنان و شرایط و صفات هر یک و مبحثهای مربوط به هدایت و ضلالت و ... . اهمیت و عظمت معارف عقلی در صورتی معلوم میشود که بدانیم بیان معارف عقلی یکی از اهداف سه گانه قرآن است و آیاتی که درباره اصول کلی و معارف دینی نازل شده تقریبا یک سوم قرآن را تشکیل میدهند باز عظمت این بخش در صورتی روشن میگردد که در تحلیل آیات مربوط به آن راه (مقایسه) و روش (تطبیقی) را پیش گیریم یعنی عقاید و مذاهب ملل مختلف جهان و بالأخص عقاید محیط ظهور قرآن را کنار اصول کلی و معارف علمی آن قرار دهیم. پس از مقایسه و تطبیق، با کمال بی طرفی و دور از تعصب درباره اصول کلی و معارف قرآن داوری نماییم. بهترین راه درباره ارزیابی معارف قرآن بررسی عقاید یونانی، بودایی و زرتشتی و عرب جاهلی است که هر یک بر قسمتی از جهان آن روز حکومت میکرد بسیاری از این عقاید خلاصه افکار گروهی از پی افکنان فلسفه و استادان علوم الهی بود، که قرنها در محافل علمی جهان معروفیت بسزایی داشتند و هم اکنون قدرت و عظمت خود را در قلوب گروهی از ملل دور افتاده جهان حفظ کردهاند. در این ارزیابی، فرد بی نظر اذعان پیدا میکند که آیات مربوط به عقاید و معارف، همگی در سرحد اعجاز است و محال است یک بشر درس نخوانده و تحصیل نکرده و پرورش یافته محیط جهل و بر بریت، قادر به طرح اصول و معارفی باشد که نوابغ و فلاسفه جهان پس از قرنها به درک قسمتی از آنچه که او گفته است موفق گردیدهاند.
eporsesh.com
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر معارف چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قران از نظر ابطال تثلیث چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان وسعت جهان آفرینش چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان صفات خداوند چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان معاد چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر اثبات یکتاپرستی چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان عظمت قدرت خدا چگونه است؟
- [سایر] صحت قرآن کریم از نظر دلایل عقلی چه بوده است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان احاطه علم خداوند چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر عدم تضاد و اختلاف به چه صورت است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اعانت و کمک و همکاری با نشریات صحیح و مورد اعتماد، از وظایف مهمه است و از اموری است که سبب تعمیم و توسعه معارف و تبلیغات اسلامی می شود.
- [آیت الله اردبیلی] سزاوار نیست پدر و مادر با تفاوت و تبعیض بین اولاد، مالی را به آنان ببخشند، مگر این که بعضی از آنها نیازمند یا دارای امتیازات عقلی و شرعی باشند.
- [امام خمینی] قوانین و مصوباتی که از مجالس قانونگذاری دولتهای جائر به امر عمال اجانب خَذَلَهم اللَّه تعالی بر خلاف صریح قرآن کریم و سنّت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میگذرد و گذشته است، از نظر اسلام لغو و از نظر قانون بیارزش است، و لازم است مسلمانها از امرکننده و رأیدهنده به هر طور ممکن است اعراض کنند، و با آنها معاشرت و معامله نکنند، و آنان مجرمند و عملکننده به رأی آنها معصیت کار و فاسق است.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر جلد قران نجس شود در صورتی که بی احترامی به قران باشد باید ان را اب بکشند