قرآن مجید، رشته خدا پرستی را یک امر درونی و نهانی میداند تو گویی آفرینش بشر با حس خداشناسی همانند احساسات و غرایز دیگر انسانی، خمیر شده است و هر انسانی ناخودآگاه تحت تأثیر آن قرار میگیرد. قرآن در حالی که برای اثبات وجود خدا یک رشته براهین علمی و فلسفی را یادآور میشود اما معتقد است که هر فردی فطرتا خدا خواه و خداجوست هرچند این حس، بیشتر خود را در مواقع گرفتاری نشان میدهد چنانکه میفرماید: (فَأَقِم وَجهَکَ لِلدِینَ حَنیفاً فَطَرَهَ الله الََتی فَطَرَ الناسَ عَلَیها لا تَبدِیلَ لِخَلقِ الله ذلِکَ الدینُ القَیِم وَ لکِن أَکثَرَ الناسِ لا یَعلَمُونَ) روم/30 [رو به آیین حنیف و خالص از شرک خدا آر، آیینی که آفرینش انسان را روی آن قرار داده است خلقت خدا تغییر ناپذیر است، این است آیین استوار هر چند بیشتر مردم نمیدانند]. مقصود از آیین (حنیف) در آیه که آفرینش انسان بر روی آن بنا شده است همان آیین خداخواهی و خداپرستی است این آیه با صراحت هر چه کاملتر، مادیگری و انحراف از خداشناسی را مخالف فطرت انسانی میداند و این راز بزرگ را که دانشمندان، پس از چهارده قرن بر آن دست یافتهاند و امروز آن را حس چهارم روح انسان میدانند یکی از حقایق ارزندهای است که قرآن، چهارده قرآن پیش آن را به ما آموخته است. eporsesh.com
قرآن مجید، رشته خدا پرستی را یک امر درونی و نهانی میداند تو گویی آفرینش بشر با حس خداشناسی همانند احساسات و غرایز دیگر انسانی، خمیر شده است و هر انسانی ناخودآگاه تحت تأثیر آن قرار میگیرد. قرآن در حالی که برای اثبات وجود خدا یک رشته براهین علمی و فلسفی را یادآور میشود اما معتقد است که هر فردی فطرتا خدا خواه و خداجوست هرچند این حس، بیشتر خود را در مواقع گرفتاری نشان میدهد چنانکه میفرماید: (فَأَقِم وَجهَکَ لِلدِینَ حَنیفاً فَطَرَهَ الله الََتی فَطَرَ الناسَ عَلَیها لا تَبدِیلَ لِخَلقِ الله ذلِکَ الدینُ القَیِم وَ لکِن أَکثَرَ الناسِ لا یَعلَمُونَ) روم/30 [رو به آیین حنیف و خالص از شرک خدا آر، آیینی که آفرینش انسان را روی آن قرار داده است خلقت خدا تغییر ناپذیر است، این است آیین استوار هر چند بیشتر مردم نمیدانند]. مقصود از آیین (حنیف) در آیه که آفرینش انسان بر روی آن بنا شده است همان آیین خداخواهی و خداپرستی است این آیه با صراحت هر چه کاملتر، مادیگری و انحراف از خداشناسی را مخالف فطرت انسانی میداند و این راز بزرگ را که دانشمندان، پس از چهارده قرن بر آن دست یافتهاند و امروز آن را حس چهارم روح انسان میدانند یکی از حقایق ارزندهای است که قرآن، چهارده قرآن پیش آن را به ما آموخته است.
eporsesh.com
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر معارف چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان معارف عقلی چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قران از نظر ابطال تثلیث چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان وسعت جهان آفرینش چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان صفات خداوند چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان معاد چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر اثبات یکتاپرستی چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان عظمت قدرت خدا چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر بیان احاطه علم خداوند چگونه است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر عدم تضاد و اختلاف به چه صورت است؟
- [آیت الله بهجت] قرآن یا دعا خواندن در نماز اشکال ندارد، مگر چهار آیهای که سجده واجب دارند و در مسئله 898 گذشت یا اینکه دعا خواندن بهطوریکه به نظم واجب در قرائت و یا ذکر واجب صدمه بزند و یا نفرین بر مؤمن باشد که در این صورت نماز باطل خواهد بود.
- [آیت الله بهجت] اگر به جایی برسد که وطن او بوده و از آنجا صرف نظر کرده، نباید نماز را تمام بخواند، مگر اینکه قبلاً شش ماه با داشتن ملک در آنجا مانده باشد که خوب است احتیاط مسئله قبلی رعایت شود، اگرچه وطن دیگر هم برای خود اختیار نکرده باشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر به واسطه ندانستن مسئله، نجس بودن و پاک بودن چیزی را نداند مثلاً نداند عرق جنب از حرام پاک است یا نه، باید مسئله را بپرسد، ولی اگر با اینکه مسئله را میداند، چیزی را شک کند پاک است یا نه، مثلاً شک کند آن چیز خون است یا نه، یا نداند که خون پشه است یا خون انسان، پاک میباشد. و جستجو کردن یا پرسیدن هم لازم نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر زن در کارهایی که در مسئله پیش گفته شد از شوهر اطاعت نکند گناهکار است و حقّ غذا و لباس و منزل و همخوابی ندارد ولی مهر او از بین نمیرود. مسئله 1963 - تهیه مخارج زن اگر عقد دائمی باشد مطابق معمول بر شوهر واجب است، و اگر تهیه نکند بدهکار او خواهد بود مگر اینکه زن راضی به آن زندگی باشد.
- [آیت الله مظاهری] شرط دوّم: مکان نمازگزار باید بیحرکت باشد ولی اگر سهواً یا در حال ناچاری یا ندانستن اینکه مکان او متحرّک است یا ندانستن مسئله باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] در امر به معروف و نهی از منکر بیان مسئله شرعیه کفایت میکند و لازم نیست به صورت امر و نهی باشد.
- [آیت الله بهجت] اگر موقع واجب شدن زکات گندم، جو، کشمش و خرما که در مسئله پیش گفته شد صاحب آنها بالغ باشد باید زکات آنها را بدهد.
- [آیت الله بهجت] کسی که میداند مسافر است و باید نماز را شکسته بخواند، اگر در غیر چهار مکانی که در مسئله پیش گفته شد عمداً تمام بخواند، نمازش باطل است.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی نمیداند که قدرت برای حجّ دارد یا نه، نظیر اینکه گذرنامه به او میدهند یا نه، و یا استطاعت مالی دارد یا نه، باید تفحص کند تا معلوم شود حجّ بر او واجب است یا نه. مسئله 1538 - حجّ بر کسی واجب است که استطاعت مالی داشته باشد به این معنی که پول رفت و برگشت و مخارج خود و عیال را داشته باشد و علاوه بر این از نظر زندگی در حدّی که مناسب با شأن اوست در رفاه باشد.
- [امام خمینی] قوانین و مصوباتی که از مجالس قانونگذاری دولتهای جائر به امر عمال اجانب خَذَلَهم اللَّه تعالی بر خلاف صریح قرآن کریم و سنّت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم میگذرد و گذشته است، از نظر اسلام لغو و از نظر قانون بیارزش است، و لازم است مسلمانها از امرکننده و رأیدهنده به هر طور ممکن است اعراض کنند، و با آنها معاشرت و معامله نکنند، و آنان مجرمند و عملکننده به رأی آنها معصیت کار و فاسق است.