خداوند در اتمام حجت هیچگونه تفاوتی میان عرب و عجم قائل نشده است . اولا": اعجاز قرآن تنها به جنبه لفظی و زیبایی آن یعنی فصاحت و بلاغت منحصر نمی باشد, قرآن از وجوه متعددی دارای اعجاز است . از جنبه لفظی گرفته تا جنبه های معنوی , علمی و روحانی آن , همه بی نظیری قرآن را اثبات می نمایند. بنابراین اگر قرآن فقط ازناحیه لفظی اعجاز داشت شبهه تفاوت محل داشت و لکن وقتی اثبات شد که قرآن جنبه های اعجازی دیگری نیز دارد که نه تنها عرب در برابر آن عاجز است بلکه عجم و در یک کلمه حتی تمام جهان نیز در مقابل آن خاضع است . و اظهار عجز می کند, دیگر نمی توان از تفاوت سخن گفت , از این رو با ملاحظه وجوه دیگر اعجاز قرآن می توان به راحتی ادعا کرد که خداوند با انزال قرآن میان خود و بندگانش حجت را تمام نموده است . ثانیا": مگر شناخت اعجاز لفظی قرآن به اعراب مختص می باشد. کسی که آشنا به ادبیات عرب باشد هم می تواند به فصیح و بلیغ بودن کلامی آگاهی یابد. یعنی منظور این است که تشخیص فصاحت و بلاغت به شخص دانا و آگاه مربوط می باشد. حالا فرق نمی کند این عالم از میان اعراب باشد یا از بین عجم ها. کما این که در امور دیگر نیز چنین است , مثلا" اعجاز علمی قرآن جز برای دانشمندان قابل تشخیص نیست , بنابراین آیا در این باره تبعیضی بین دانشمندان و غیره صورت گرفته است ؟ یا پیشگویی های تاریخی قرآن برای کسی مفهوم است که در زمان رخداد آن وقایع زنده باشد ولی دیگران از درک آن عاجزند. در هر حال به تعبیر استاد مطهری همه مردمی که با زبان قرآن آشنا شدند آن را با ذائقه خود مناسب یافتند. هر چه زمان می گذرد و به هر اندازه ملتهای مختلف با قرآن آشنا می شوند, بیش از پیش مجذوب زیبایی قرآن می شوند, (استاد مطهری , مجموعه آثار, ج 2, ص 214) از این رو, زیبایی های قرآن نه به زمان خاصی محدود می باشد و نه به نژاد و فرهنگ مخصوصی منحصر می باشد. eporsesh.com
خداوند در اتمام حجت هیچگونه تفاوتی میان عرب و عجم قائل نشده است . اولا": اعجاز قرآن تنها به جنبه لفظی و زیبایی آن یعنی فصاحت و بلاغت منحصر نمی باشد, قرآن از وجوه متعددی دارای اعجاز است . از جنبه لفظی گرفته تا جنبه های معنوی , علمی و روحانی آن , همه بی نظیری قرآن را اثبات می نمایند. بنابراین اگر قرآن فقط ازناحیه لفظی اعجاز داشت شبهه تفاوت محل داشت و لکن وقتی اثبات شد که قرآن جنبه های اعجازی دیگری نیز دارد که نه تنها عرب در برابر آن عاجز است بلکه عجم و در یک کلمه حتی تمام جهان نیز در مقابل آن خاضع است . و اظهار عجز می کند, دیگر نمی توان از تفاوت سخن گفت , از این رو با ملاحظه وجوه دیگر اعجاز قرآن می توان به راحتی ادعا کرد که خداوند با انزال قرآن میان خود و بندگانش حجت را تمام نموده است . ثانیا": مگر شناخت اعجاز لفظی قرآن به اعراب مختص می باشد. کسی که آشنا به ادبیات عرب باشد هم می تواند به فصیح و بلیغ بودن کلامی آگاهی یابد. یعنی منظور این است که تشخیص فصاحت و بلاغت به شخص دانا و آگاه مربوط می باشد. حالا فرق نمی کند این عالم از میان اعراب باشد یا از بین عجم ها. کما این که در امور دیگر نیز چنین است , مثلا" اعجاز علمی قرآن جز برای دانشمندان قابل تشخیص نیست , بنابراین آیا در این باره تبعیضی بین دانشمندان و غیره صورت گرفته است ؟ یا پیشگویی های تاریخی قرآن برای کسی مفهوم است که در زمان رخداد آن وقایع زنده باشد ولی دیگران از درک آن عاجزند. در هر حال به تعبیر استاد مطهری همه مردمی که با زبان قرآن آشنا شدند آن را با ذائقه خود مناسب یافتند. هر چه زمان می گذرد و به هر اندازه ملتهای مختلف با قرآن آشنا می شوند, بیش از پیش مجذوب زیبایی قرآن می شوند, (استاد مطهری , مجموعه آثار, ج 2, ص 214) از این رو, زیبایی های قرآن نه به زمان خاصی محدود می باشد و نه به نژاد و فرهنگ مخصوصی منحصر می باشد.
eporsesh.com
- [سایر] حقانیت قرآن و وجوه اعجاز آن را بیان کنید؟
- [سایر] آیا اعجاز قرآن از یک وجه بالخصوص است یا اینکه وجوه متعددی در این امر دخیل است؟
- [سایر] چرا قرآن معجزه است؟
- [سایر] جنبههای اعجاز قرآن چیست؟
- [سایر] ابعاد اعجاز قرآن چیست؟
- [سایر] وجوه تحدی قرآن را بیان کنید؟
- [سایر] دلیل معجزه بودن قرآن چیست؟
- [سایر] جنبه های اعجاز قرآن چیست؟
- [سایر] چرا قرآن معجزه جاوید است؟
- [سایر] با توجه به معجزه بودن قرآن , چه دلیلی وجود دارد که این اعجاز را ثابت کنیم ؟
- [آیت الله علوی گرگانی] فقیر میتواند برای رفتن به حجّ وزیارت ومانند اینها از سهم سبیل ا& زکاْ بگیرد، ولی اگر به مقدار خرج سالش زکاْ گرفته باشد، برای زیارت و مانند آن نمیتواند زکاْ بگیرد ولی میتواند از سهم سبیل ا& بگیرد و در این وجوه صرف نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] ه 2283 ) اگر کسی بخواهد پولی قرض کند وربا بدهد وربا بگیرد وبه یکی از راه هائی که دربعض رساله های عملیه ذکر شده بخواهد ازربا فرار کند جایز نیست ، وزیاده ای که می گیرد بر او حلال نمی شود ، پس ربای قرضی به وجهی از وجوه حلال نیست .
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر و مادر فقیر باشند و نتوانند کاسبی کنند یا کسب مطابق شأن آنها نباشد و مراد از فقر در اینجا نتوانستن ادامه زندگی است، فرزند آنان اگر بتواند باید خرجی آنان را بدهد، اگر متکفّل نفقه آنها کسی دیگر نباشد ولو از بابت وجوه شرعیّه.
- [امام خمینی] اگر کسی بخواهد پولی قرض کند و ربا بدهد یا قرض بدهد و ربا بگیرد و به یکی از راههایی که در بعض رسالههای عملیه ذکر شده بخواهد از ربا فرار کند جایز نیست، و زیادهای که میگیرد بر او حلال نمیشود، پس ربای قرضی به وجهی از وجوه حلال نیست.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.