"اسرأ" به معنای سفر شبانه است.(ر.ک: مفردات الفاظ قرآن، راغب اصفهانی، ص 237، دارالکاتب العربی، بیروت.) از آن جا که این سوره درباره سفر شبانه پیامبر از مسجد الحرام به مسجد الاقصی میباشد، به همین خاطر، نام "اسرأ" بر این سوره گذشتهاند. این سفر شبانه مقدمة سفر بزرگ معراج پیامبر گرامی اسلاماست که در سورة نجم بدان تصریح شده است. سوره اسرأ هفدهمین سوره براساس ترتیب مصحف و در مکه نازل شده و یکصد و یازده آیه دارد. بنی اسرائیل، سبحان از دیگر نامهای سوره مذکور میباشد. برخی از محتوای کلی سورة اسرأ عبارتند از: 1. بیان دلایل نبوت (قرآن و معراج) 2. موضوع معاد، کیفر و پاداش، نامه عمل و نتایج آن. 3. بخشی از تاریخ پرماجرای بنی اسرائیل. 4. مسأله آزادی و اختیار و بازگشت نتیجه اعمال خوب و بد به صاحب عمل. 5. مسأله حساب و کتاب در این جهان. 6. حقوق به خصوص پدر و مادر. 7. تحریم اسراف و تبذیر، بخل، فرزند کشی، زنا، خوردن مال یتیم و... 8. بحث توحید و خداشناسی. 9. تأثیر قرآن برای درمان بیماری اخلاقی و اجتماعی. 10. اعجاز قرآن. 11. وسوسههای شیطان و هشدار به مؤمنان نسبت به راههای نفوذ شیطان. 12. فرازهایی از تاریخ پیامبران و...(ر.ک: نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 12، ص 2 6، دارالکتب الاسلامیة، تهران / آشنایی با سورهها، جواد محدثی، ص 47 48، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.) eporsesh.com
"اسرأ" به معنای سفر شبانه است.(ر.ک: مفردات الفاظ قرآن، راغب اصفهانی، ص 237، دارالکاتب العربی، بیروت.) از آن جا که این سوره درباره سفر شبانه پیامبر از مسجد الحرام به مسجد الاقصی میباشد، به همین خاطر، نام "اسرأ" بر این سوره گذشتهاند. این سفر شبانه مقدمة سفر بزرگ معراج پیامبر گرامی اسلاماست که در سورة نجم بدان تصریح شده است. سوره اسرأ هفدهمین سوره براساس ترتیب مصحف و در مکه نازل شده و یکصد و یازده آیه دارد. بنی اسرائیل، سبحان از دیگر نامهای سوره مذکور میباشد.
برخی از محتوای کلی سورة اسرأ عبارتند از:
1. بیان دلایل نبوت (قرآن و معراج)
2. موضوع معاد، کیفر و پاداش، نامه عمل و نتایج آن.
3. بخشی از تاریخ پرماجرای بنی اسرائیل.
4. مسأله آزادی و اختیار و بازگشت نتیجه اعمال خوب و بد به صاحب عمل.
5. مسأله حساب و کتاب در این جهان.
6. حقوق به خصوص پدر و مادر.
7. تحریم اسراف و تبذیر، بخل، فرزند کشی، زنا، خوردن مال یتیم و...
8. بحث توحید و خداشناسی.
9. تأثیر قرآن برای درمان بیماری اخلاقی و اجتماعی.
10. اعجاز قرآن.
11. وسوسههای شیطان و هشدار به مؤمنان نسبت به راههای نفوذ شیطان.
12. فرازهایی از تاریخ پیامبران و...(ر.ک: نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 12، ص 2 6، دارالکتب الاسلامیة، تهران / آشنایی با سورهها، جواد محدثی، ص 47 48، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.)
eporsesh.com
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره اسراء ارایه نمایید.
- [سایر] سوره نبأ به چه معناست، چرا نازل شده است و گفته میشود اگر هر روز این سوره خوانده شود به مکه مشرف میشود، آیا این گفته صحیح است؟
- [سایر] شأن نزول سوره تحریم چیست؟
- [سایر] سبب نزول سوره نور چیست؟
- [سایر] شأن نزول سوره تحریم چیست؟
- [سایر] سلام، تفسیر آیات 36- 40 سوره اسراء چیست؟
- [سایر] چرا آخر آیههای سوره اسراء با تنوین نصبی تمام میشوند؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره طور چیست؟
- [سایر] شأن نزول آیه چهل سوره احزاب چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره طور چیست؟
- [آیت الله مظاهری] اگر مأموم بعد از حمد و سوره امام نیّت فرادی کند لازم نیست حمد و سوره را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیّت فرادی نماید، باید مقداری را که امام نخوانده بخواند.
- [آیت الله سبحانی] اگر مأموم به واسطه عذری بعد از حمد و سوره امام نیت فرادی کند لازم نیست حمد و سوره را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیت فرادی نماید، باید مقداری را که امام نخوانده، بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر ماموم بعد از حمد و سوره امام؛ نیت فرادی کند؛ لازم نیست حمد و سوره را بخواند و اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیت فرادی نماید بنا بر احتیاط مقداری را که امام خوانده نیز بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر ماموم به واسطة عذری بعد از حمد و سورة امم نیت فردای کند لازم نیست حود و سوره را بخواند ، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیت فرادی نماید ، باید مقداری را که امام نخوانده بخواند .
- [آیت الله بهجت] اگر مأموم به واسطه عذری بعد از حمد و سوره امام نیت فُرادی کند لازم نیست حمد و سوره را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیت فُرادی نماید، باید مقداری را که امام نخوانده بخواند.
- [امام خمینی] اگر ماموم به واسطه عذری بعد از حمد و سوره امام نیت فرادی کند، لازم نیست حمد و سوره را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیت فرادی نماید، باید مقداری را که امام نخوانده بخواند.
- [آیت الله سیستانی] اگر مأموم بعضی از کلمات حمد و سوره امام را بشنود ، میتواند آن مقداری را که نمیشنود بخواند .
- [آیت الله بروجردی] اگر مأموم به واسطهی عذری بعد از حمد و سورهی امام نیت فُرادی کند، لازم نیست حمد و سوره را بخواند، ولی اگر پیش از تمام شدن حمد و سوره نیت فرادی نماید، باید مقداری را که امام نخوانده بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مقداری از سوره را فراموش کند یا از روی ناچاری مثلاً به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر نشود آن را تمام کند می تواند آن سوره را رها کند و سوره دیگری بخواند اگرچه از نصف گذشته باشد یا سوره ای را که می خواند قل هوالله احد یا قل یا أیها الکافرون باشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مقداری از سوره را فراموش کند یا از روی ناچاری مثلا به واسطه تنگی وقت یا جهت دیگر نشود ان را تمام نماید می تواند ان سوره را رها کند و سوره دیگر بخواند اگر چه از دو ثلث گذشته باشد یا سوره ای را که می خوانده قل هو الله احد یا قل یا ایها الکافرون باشد