سوره نبأ به چه معناست‌، چرا نازل شده است و گفته می‌شود اگر هر روز این سوره خوانده شود به مکه مشرف می‌شود، آیا این گفته صحیح است‌؟
سورة نبأ، سورة 78 قرآن‌، دارای 40 آیه و مکی است‌; یعنی پیش از هجرت پیامبر6 به مدینه نازل شده است‌. این سوره چهار نام دارد: نبأ، تسائل‌، معصرات و عم‌ّ. نبأ یعنی خبر مهم و دارای فایده که انسان نسبت به آن علم یا ظن غالب پیدا کند. این نام از آیة دوم سوره اخذ شده است‌. برای سورة نبأ شأن نزول خاصی در تفاسیر ذکر نشده است‌; ولی این سوره همانند اکثر سوره‌های جزء سی‌ام که در مکه نازل شده است‌، بیش از هر چیز روی مسأله معاد، نشانه‌های رستاخیز، عذاب‌های دردناک طغیان‌گران و گوشه‌ای از نعمت‌های شوق‌انگیز بهشتی‌، تأکید کرده است‌. در مورد خواص قرائت این سوره‌، در روایتی از امام صادق‌می‌خوانیم‌: کسی که همه روزه قرائت سوره عم‌ّ یتسألون را ادامه دهد، سال تمام نمی‌شود، مگر این که خانة خدا را زیارت می‌کند.( ر.ک‌: ثواب الاعمال‌، شیخ صدوق‌، ص 121 ،منشورات الرضی‌، قم / نورالثقلین‌، عروسی الحویزی‌، ج 5، ص 490، مؤسسه اسماعیلیان‌، قم / تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 26، ص 27، دارالکتب الاسلامیة / مجمع البیان‌، طبرسی‌، ج 10، ص 237، مؤسسه الاعلمی للمطبوعات‌، بیروت‌. ) eporsesh.com
عنوان سوال:

سوره نبأ به چه معناست‌، چرا نازل شده است و گفته می‌شود اگر هر روز این سوره خوانده شود به مکه مشرف می‌شود، آیا این گفته صحیح است‌؟


پاسخ:

سورة نبأ، سورة 78 قرآن‌، دارای 40 آیه و مکی است‌; یعنی پیش از هجرت پیامبر6 به مدینه نازل شده است‌.
این سوره چهار نام دارد: نبأ، تسائل‌، معصرات و عم‌ّ.
نبأ یعنی خبر مهم و دارای فایده که انسان نسبت به آن علم یا ظن غالب پیدا کند.
این نام از آیة دوم سوره اخذ شده است‌.
برای سورة نبأ شأن نزول خاصی در تفاسیر ذکر نشده است‌; ولی این سوره همانند اکثر سوره‌های جزء سی‌ام که در مکه نازل شده است‌، بیش از هر چیز روی مسأله معاد، نشانه‌های رستاخیز، عذاب‌های دردناک طغیان‌گران و گوشه‌ای از نعمت‌های شوق‌انگیز بهشتی‌، تأکید کرده است‌.
در مورد خواص قرائت این سوره‌، در روایتی از امام صادق‌می‌خوانیم‌: کسی که همه روزه قرائت سوره عم‌ّ یتسألون را ادامه دهد، سال تمام نمی‌شود، مگر این که خانة خدا را زیارت می‌کند.( ر.ک‌: ثواب الاعمال‌، شیخ صدوق‌، ص 121 ،منشورات الرضی‌، قم / نورالثقلین‌، عروسی الحویزی‌، ج 5، ص 490، مؤسسه اسماعیلیان‌، قم / تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 26، ص 27، دارالکتب الاسلامیة / مجمع البیان‌، طبرسی‌، ج 10، ص 237، مؤسسه الاعلمی للمطبوعات‌، بیروت‌. )
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین