در آیاتی از قرآن مجید از جمله آیه 29 سوره بقره سخن از آسمان‌های هفت گانه به میان آمده است جمع آمدن آسمان و مفرد آمدن زمین در قرآن می‌تواند به همین علت باشد گر چه معنی آسمانهای هفت گانه مانند بسیاری از اسرار عالم هستی بر ما پنهان است برخی ازمفسران گذشته آن را افلاک هفت گانه دانسته‌اند که به عقیده اختر شناسان قدیم ماه، عطارد، زهره، خورشید، مریخ، مشتری و زحل در آن متمرکز بوده و هر فلک بالایی به صورت کره‌ای بلورین فلک پایینی را در درون خود جای داده و حرکات خاص این سیارات را از همین افلاکمی‌دانسته‌اند در حالی که در قران کریم به صراحت آمده است که: انّا زینا السماء الدنیا بزینه الکواکب ما آسمان دنیا را به زینت ستارگان مزین کردیم(صافات، آیه 6). از این آیه معلوم می‌شود تمامی ستارگان و اجرام آسمانی که می‌بینیم در یک آسمان قرار دارد که آسمان دنیا است. و نسبت به آسمان‌های دیگر ما هیچ گونه اطلاعی نداریم. eporsesh.com
در آیاتی از قرآن مجید از جمله آیه 29 سوره بقره سخن از آسمانهای هفت گانه به میان آمده است جمع آمدن آسمان و مفرد آمدن زمین در قرآن میتواند به همین علت باشد گر چه معنی آسمانهای هفت گانه مانند بسیاری از اسرار عالم هستی بر ما پنهان است برخی ازمفسران گذشته آن را افلاک هفت گانه دانستهاند که به عقیده اختر شناسان قدیم ماه، عطارد، زهره، خورشید، مریخ، مشتری و زحل در آن متمرکز بوده و هر فلک بالایی به صورت کرهای بلورین فلک پایینی را در درون خود جای داده و حرکات خاص این سیارات را از همین افلاکمیدانستهاند در حالی که در قران کریم به صراحت آمده است که: انّا زینا السماء الدنیا بزینه الکواکب ما آسمان دنیا را به زینت ستارگان مزین کردیم(صافات، آیه 6).
از این آیه معلوم میشود تمامی ستارگان و اجرام آسمانی که میبینیم در یک آسمان قرار دارد که آسمان دنیا است. و نسبت به آسمانهای دیگر ما هیچ گونه اطلاعی نداریم.
eporsesh.com
- [سایر] در تفسیر آیه "یَوْمَ تَأْتِی السَّماءُ بِدُخانٍ مُبین" آمده است: قریش هنگامی که با قحطی و گرسنگی مواجه شدند؛ شخصی از آنها به آسمان نگاه کرد، از شدت گرسنگی و تشنگی به نظرش آمد، مثل این که در آسمان دود مشاهده می شود. به نظر من این تفسیر هیچ وجهی ندارد! لطفا توضیح دهید.
- [سایر] جایگاه و نقش آراء مفسران در تفسیر قرآن چیست؟
- [سایر] آیا اهل بیت علیهم السلام در تفسیر قرآن از شیوه تفسیر قرآن به قرآن بهره میگرفتند؟
- [سایر] بین تفسیر شیعه و تفسیر سنی چه تفاوتهایی وجود دارد؟
- [سایر] آیا آراء و اندیشه های مفسر در تفسیر قرآن نقش دارد؟
- [سایر] منظور از آسمان در قرآن کریم چیست؟
- [سایر] فلسفه تفسیر قرآن چیست؟
- [سایر] تفسیر قرآن یعنی چه؟
- [سایر] منابع تفسیر قرآن کدامند؟
- [سایر] در مورد تفسیر موضوعی و جایگاه آن بین مفسران و منابع آن توضیح دهید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نافله مغرب، پس از نماز مغرب خوانده میشود و وقت فضیلت آن تا وقتیست که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا میشود از بین برود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود از بین برود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است در قنوت دست ها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد وغیر شست، انگشت های دیگر را به هم بچسباند و به کف دست ها نگاه کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف انها را رو به اسمان و پهلوی هم نگهدارد و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که به واسطه وجود مانع در آسمان (مانند ابر و غبار) و یا گرفتاری در زندان و یا نداشتن بینایی چشم، نمی توانند یقین به دخول وقت پیدا کنند، چنانچه گمان قوی داشته باشند می توانند مشغول نماز شوند.
- [آیت الله نوری همدانی] وقت نافلةْ مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا می شود از بین برود .
- [آیت الله بروجردی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگه دارد و غیر شست انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند.
- [آیت الله خوئی] مستحب است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد، و غیر شست، انگشتهای دیگر را بهم بچسباند و به کف دستهای نگاه کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] وقت نافله مغرب بعد از تمام شدن نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب که بعد از غروب کردن آفتاب در آسمان پیدا میشود از بین برود.
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است در قنوت دستها رادر مقابل صورت وکف آنها را رو به آسمان وپهلوی هم نگهدارد وغیر شست، انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند.